Uutiset

Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinto Insights-työryhmälle

Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinnolla halutaan tukea ja kannustaa laadukkaiden oppimateriaalien sisältöjen kehittämistä ja tekemistä Suomessa. Otavan Kirjasäätiön vuoden 2019 oppimateriaalipalkinto on myönnetty lukion englannin Insights-työryhmälle.

Oppimateriaaleilla on merkittävä asema suomalaisen sivistyksen ja menestyksen luojana. Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinnolla halutaan tukea ja kannustaa laadukkaiden oppimateriaalien sisältöjen kehittämistä ja tekemistä Suomessa. Palkinto on tunnustus merkittävästä saavutuksesta oppimateriaalien tekemisen alueella. Oppimateriaalipalkinto on perustettu vuonna 2012, ja se jaetaan vuosittain. Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

Otavan Kirjasäätiön vuoden 2019 oppimateriaalipalkinto on myönnetty lukion englannin Insights-työryhmälle.

Lukion uusi englannin oppimateriaalisarja Insights on kerännyt poikkeuksellisen paljon kiitosta niin opettajilta kuin opiskelijoilta. Sen tekijät ovat onnistuneet luomaan materiaalin, joka innostaa opiskelijat englannin opiskelun pariin. Englannin asema maailman kielenä, lingua francana, on kiistaton ja sen osaaminen on välttämätöntä. Insights-sarja tutustuttaa opiskelijat monipuolisesti englanninkieliseen maailmaan ja tarjoaa tuoreita näkökulmia. Se opettaa myös ottamaan kantaa globaaleihin ilmiöihin ja ongelmiin.

Tekijäryhmän vahva pedagoginen osaaminen ja ehtymätön luovuus näkyvät myös materiaalin runsautena. He ovat valinneet opiskelijoita puhuttelevia aiheita ja erinomaisia tekstejä, jotta opiskelijat saavat sopivia kurkistuksia englanninkieliseen maailmaan, sekä ideoineet monipuolisia ja vaihtelevia harjoituksia niin kirjoihin kuin laajoihin oheismateriaaleihin. Opiskelijaa ohjataan aktiivisesti etsimään itseään kiinnostavaa, kurssien aihepiireihin liittyvää materiaalia ja tuottamaan itse kieltä sekä suullisesti että kirjallisesti.

Elina Karapalo (s. 1963) on tehnyt pitkän uran lukion englannin opettajana ja tällä hetkellä hän työskentelee Tampereen aikuislukion apulaisrehtorina. Insights-sarjan lisäksi Elina on ollut oppikirjailijana myös Otavan Open Road -sarjassa.

Paula Keltto (s. 1979) työskentelee englannin opettajana Vaasan lyseon lukiossa. Insights-sarjan lisäksi hän on ollut oppikirjailijana myös Otavan yläkoulun Top-sarjassa sekä Abilities-materiaalissa. Paula toimii myös Ylioppilastutkintolautakunnan sensorina.

Mark Kilmer (s. 1969) työskentelee englannin opettajana Helsingin kansainvälisessä koulussa (International School of Helsinki; Head of Language A, English Teacher, DP Film Teacher, DP Coordinator, ToK Teacher) ja on toiminut Insights-sarjan natiivijäsenenä.

Päivi Kuusivaara (s. 1980) työskentelee englannin opettajana Karkkilan lukiossa. Uutena oppikirjailijana hän on lähtenyt luovasti ja innostavasti mukaan kirjoittamisprosessiin.

Teijo Päkkilä (s. 1963) työskentelee Seinäjoen lukion vs/vt rehtorina. Insights-sarjan lisäksi hän on ollut oppikirjailijana Otavan Culture Café- ja Open Road -sarjoissa. Teijo on myös Eurooppalaisen viitekehyksen sekä opetussuunnitelmien asiantuntija.

Annukka Suonio (s. 1970) työskentelee englannin ja ruotsin opettajana Tampereen klassillisessa lukiossa. Insights-sarjan lisäksi hän on ollut oppikirjailijana myös Otavan Abilities-materiaalissa sekä Sanoma Pron Profiles-sarjassa.

Lue lisää Insights-sarjasta >