Uutiset

Nuoret kehittävät Otavan oppimateriaaleja Safari-leirillä kesäkuussa

Nuori on oman oppimisensa paras asiantuntija. Ammattilaiset aikuiset astuvat sivuun Safarilla, kun lukioikäiset nuoret, oppimateriaalien arjen asiantuntijat, pääsevät itse kehittämään Kustannusosakeyhtiö Otavan oppimateriaaleja.

Suomalaiset koululaiset ovat osaavia, mutta koulussa ei aina viihdytä. Lukeminen vähenee, yksilöllisyys korvaa massayhteiskunnan ja digitalisaatio muuttaa kaiken. Koulutuksesta leikataan, mutta samalla pitäisi pysyä Pisan huipulla. Osaavat ihmiset ovat pienen Suomen tärkein valtti globaalissa kilpailussa.

Minkälaiset oppimateriaalit takaavat tehokkaan ja innostavan oppimisen tässä muuttuvassa ympäristössä? Tämän haasteen Otava antaa nuorille ratkottavaksi nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen Safari-leirillä. Syntyvien ratkaisujen tukena ovat Otava ja Suomen parhaat oppimisen asiantuntijat. Otava toimii täysin uudenlaisella ja ennakkoluulottomalla tavalla nostaessaan nuoret ratkaisijan asemaan.

Ottamalla varsinaiset käyttäjät mukaan oppimateriaalien tekemiseen ja antamalla heille äänen Otava saa tietoa nuorten oppimisen motivaattoreista ja nopeasti muuttuvista mieltymyksistä. Näin Otava varmistaa, että sen oppimateriaalit vastaavat todelliseen tarpeeseen ja täyttävät tärkeimmän tehtävänsä: Innostavat nuoria oppimaan. Parhaimmillaan innostavat oppimateriaalit auttavat nuoria kasvamaan oppimista rakastaviksi, itseensä luottaviksi nuoriksi aikuisiksi.

Mikä Safari?

Safari ei ole mikään tavallinen kesäleiri. Se on viisipäiväinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen intensiivinen leiri, jolla 14-20 -vuotiaat nuoret kehittävät konkreettisia ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin yhdessä yrityksistä, julkisen sektorin toimijoista ja ja järjestöistä koostuvien kumppanien kanssa. Syntyvien ratkaisujen tueksi tiimit saavat uutta tutkimukseen perustuvaa tietoa asiantuntijoilta sekä havainnoivat ratkottavaa haastetta kaupunkitilassa. Safari syntyi tarpeesta voimistaa nuorten ääntä yhteiskunnassa konkreettisesti sekä kehittää suomalaista koulujärjestelmää vastaamaan paremmin monimutkaisemman maailman opettamiseen.

Milloin ja missä?

Safari-leiri järjestetään 8.-12.6.2015 Helsingissä ja tiimien tukikohtana toimii Taloudellinen tiedotustoimisto. Leirin kumppaneina toimivat yritykset, järjestöt ja julkisen sektorin toimijat. Projektin pitkäaikaisia yhteistyötahoja ovat Helsingin opetusvirasto ja Helsingin yliopisto. Safari-leirin järjestää ajatushautomo Avanto Helsinki.