Elo (OPS 2016)

Yläkoulun biologia
Elo on innostava ja luotettava yläkoulun biologian sarja. Selkeä ja helppolukuinen teksti ja tarkkaan mietitty kuvitus auttavat ymmärtämään opittavat asiat. Elo kannustaa tekemään tutkimuksia ja pohtimaan. Ulkoasu on uudella tavalla visuaalinen. Sopiviin paloihin pilkottu teksti sekä kuvien ja tekstien muodostamat kokonaisuudet tempaavat mukaansa biologian maailmaan.

Koululla on mahdollisuus valita joko painetut tai digituotteet.

Uutta syksyllä 2018!
Ratkaisu paikallisen OPSin toteuttamiseen: Elon digikirja, digitehtävät ja digiopetusaineistot on päivitetty ja sisältävät nyt  kaikki vuosiluokkien 7–9 sisällöt, jotka voi käsitellä millä luokka-asteella tahansa.

Elo noudattaa uutta opetussuunnitelmaa. Lue lisää.

Sarja saatavilla myös ruotsiksi! Lue lisää.

Tutustu Elo Elämä -digikirjan demoon.

Tutustu Elo-esitteeseen.

Elo (OPS 2016)

Ajankohtaista

Tulossa syksyksi 2018!
Ratkaisu paikallisen OPSin toteuttamiseen: Elon digikirja, digitehtävät ja digiopetusaineistot päivitetään sisältämään kaikki vuosiluokkien 7–9 sisällöt, jotka voi käsitellä millä luokka-asteella tahansa.

Oppilaan materiaalit

Koulu voi valita joko painetut oppikirjat ja tehtäväkirjat tai vastaavat tuotteet digitaalisina.

Uutta! Elon digikirja ja digitehtävät on päivitetty ja sisältävät nyt  vuosiluokkien 7–9 sisällöt.

Elo 7–9 digikirja ja Elo 7–9 digitehtävät mahdollistavat myös paikallisen paikallisen OPSin toteuttamisen.

 

Elo Elämä

Elo Elämässä tutkitaan elämän perusilmiöitä, vertaillaan eliöiden rakenteita, elintoimintoja ja sopeutumista ympäristöönsä. Kirjan avulla tutustutaan eliöyhteisön perusrakenteeseen. Lisäksi tarkastellaan eliökunnan rakennetta ja sen kehitystä.

Katso näytesivut tästä.

Lue lisää

Elo Elämä Tehtävät

Elo Elämä tehtäväkirjan avulla syvennetään ja laajennetaan oppikirjasta opittua. Tehtäväkirjassa on monenlaisia yksin, pareittain ja ryhmissä suoritettavia tehtäviä, joita voi tehdä niin ulkona luonnossa kuin sisällä luokkahuoneessa. Tehtävät kannustavat pohtimaan elämän perusrakenteita ja tutkimaan itse niiden ilmenemismuotoja.

Katso näytesivut tästä.

Lue lisää

Elo Metsä

Elo Metsässä tutkitaan metsäekosysteemiä ja syvennetään ekosysteemi-käsitettä. Tarkastelussa on myös eliöiden sopeutuminen ympäristöönsä ja niiden väliset vuorovaikutussuhteet sekä elinympäristöjen monimuotoisuus.

Lue lisää

Elo Metsä Tehtävät

Elo Metsä tehtäväkirjan avulla syvennetään ja laajennetaan oppikirjasta opittua. Tehtäväkirjassa on monenlaisia yksin, pareittain ja ryhmissä suoritettavia tehtäviä, joita voi tehdä niin ulkona luonnossa kuin sisällä luokkahuoneessa.

Lue lisää

Elo Ihminen

Elo Ihmisessä käsitellään ihmisen rakennetta, elintoimintoja ja säätelyjärjestelmiä sekä perehdytään ihmisen lisääntymiseen, kasvuun ja kehitykseen. Lisäksi tutustutaan perinnöllisyyden ja bioteknologian perusteisiin ja syvennetään evoluutiota ja elämän kehityshistoriaa.
Elo Ihminen on ilmestynyt tammikuussa 2018!

Lue lisää

Elo Ihminen Tehtävät

Elo Ihminen tehtäväkirjassa on innostavia tehtäviä tehtäväksi niin yksin, ryhmissä kuin pareittain. Tehtävät houkuttelevat tutustumaan oman elimistön perusrakenteisiin, sen toimintoihin ja säätelymekanismeihin. LIäsksi tutustutaan perinnöllisyyden ja evoluution perusperiaatteisiin.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineiston rungon muodostaa Elon digikirja. Aineiston avulla voi tunneilla yhdessä tarkastella oppikirjan kuvia ja tutustua videoiden avulla opetettaviin ilmiöihin. Mukana myös oppikirjan tehtävien ja tehtäväkirjan tehtävien vastaukset. Digiopetusaineisto tarjoaa lisäksi koetehtäviä sekä tukea arviointiin sekä vinkkejä ja ideoita opetukseen. Lajintunnistusosien avulla on helppo yhdessä harjoitella ja testata lajien tunnistusta.

Uutta! Elon digiopetusaineisto on päivitetty ja sisältää nyt kaikki vuosiluokkien 7–9 sisällöt. Elo 7–9 digiopetusaineisto mahdollistaa myös paikallisen paikallisen OPSin toteuttamisen.

Vinkit ja ideat

Kuivuva järvi muuttuu metsämaaksi

Oppikirjailijat

Heikki Arponen

Heikki on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja Espoosta.

Lue lisää

Ulla Haapanen

Ulla on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja Kaarinasta. Ulla on ollut mukana OPS 2016-työssä.

Lue lisää

Tiina Häggström

Tiina on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja Kaarinasta.

Lue lisää

Sanna Jortikka

Sanna on yläkoulun biologian ja maantiedon opettaja sekä kokenut oppikirjailija Tampereelta.

Lue lisää

Matti Leinonen

Matti on palkittu tieto- ja oppikirjailija Tampereelta ja hänellä on pitkä kokemus opettajan työstä. Hän on myös ympäristöekologian dosentti.

Lue lisää

Teuvo Nyberg

Teuvo on oppikirjailija ja opetusneuvos sekä kokenut ja palkittu oppimateriaalien tekijä Tampereelta.

Lue lisää