High five! (OPS 2016) – Otava Oppimisen palvelut

High five! (OPS 2016)

Alakoulun englannin sarja luokille 1–6

High five! tuo toimintaa oppimiseen ja auttaa jokaista lasta ilmaisemaan itseään englanniksi. Jännittävä tarina, herkullinen kuvitus ja luonteikkaat hahmot saavat oppimaan englantia kuin huomaamatta. Pedagogisesti vahva High five! jatkuu läpi alakoulun, mutta High five! 1–2 -materiaalia voi käyttää myös itsenäisenä kokonaisuutena.

High five! 1–6

 • Sopii erilaisiin viikkotuntimääriin ja eritasoisille oppijoille
 • Tarjoaa tukea eriyttämiseen
 • Runsaasti toiminnallisia tehtäviä ja pelejä
 • Laulut ja lorut innostavat oppilaat liikkumaan ja oppimaan englantia huomaamatta
 • Rohkaisee englannin puhumiseen heti alusta alkaen
 • Tutustuttaa kulttuuriin

Tutustu käyttäjäetuihin
Katso hinnat

 

Haluatko käyttöönottokoulutusta, tietoa tai oppimateriaaliesittelyn High five! -sarjasta? Ole yhteydessä oman alueesi myyntipäällikköön. Yhteystiedot löydät täältä.

 

High five! on OPS 2016 mukainen.

High five! eriyttää monipuolisesti, tarjoaa tukea arviointiin ja on täynnä toimintaa. Lue esite

Tilaa High five! Newsletter 
Saat vinkkejä opetukseen ja ajankohtaista tietoa High five! -sarjasta ja englannin kielen opetuksesta.

Ajankohtaista

High five! 3–6 digimateriaalit ovat uudistuneet!

High five! 3–6 oppilaan digimateriaalit ovat uudistuneet. Aiempi digikirja, joka sisälsi sekä teksti- että tehtäväkirjan materiaalit digitaalisessa muodossa, jakautuu nyt digikirjaan (tekstikirjan osuudet) ja digitehtäviin (tehtäväkirjan osuudet). Yhdessä ne muodostavat digipaketin, mutta ne voi ostaa myös erikseen, ja yhdistää esimerkiksi painetun kirjan kanssa. Materiaaleissa on käytössä uusi analytiikkapalvelu, jonka kautta opettaja voi seurata oppilaiden edistymistä materiaaleissa ja kommentoida oppilaiden suorituksia.

Myös High five! 3–6 opettajan esitysmateriaalit uudistuivat uuteen käyttöliittymään. Katso ohjevideo esitysmateriaaleista >

Tutustu digituotteisiin 30 päivän ajan ilmaiseksi Opepalvelussa.

High five! 3 Teacher’s material ja koepaketti uudistuvat syksyllä 2020

Uuden VOPSin myötä myös High five! 3:n opettajan opas uudistui. Uudistetussa oppaassa otetaan huomioon se, kuinka materiaalia lähestytään nyt, kun englannin opiskelu aloitetaankin jo 1. luokalla. Lisäksi oppaaseen tulee lisää eriyttäviä vinkkejä ja tehtäviä. Myös A2-opiskelun lähtökohdat otetaan huomioon. Opettajan opas löytyy nyt Opepalvelusta sekä esitysmateriaalista.

Myös High five! 3 -materiaalin koepaketti uudistuu. Kokeiden tehtävät ovat nyt kolmessa tasossa. Kokeisiin lisättiin myös eriyttävät sanatestit ja kappalekohtaiset kokeet. Myös koekuuntelut-äänite uudistui. Uusi äänite löytyy Opepalvelusta.

Otso-sovelluksen avulla voi kuunnella tekstien ja tehtävien äänitteet ja katsella videoita

Painettua High five! -kirjaa käyttävä oppilas voi Otavan Otso-sovelluksen avulla kuunnella tekstien ja tehtävien äänitteet ja katsella videoita.

High five! -sarjan tarinan kuunteleminen englanniksi Otso-sovelluksen avulla innostaa opiskelemaan kotona. Kuuntelu tukee myös englannin ääntämisen harjoittelua. Sanoihin ja niiden ääntämiseen on helppo palata ja kuunnella uudelleen Otso-sovelluksen avulla. Tekstin voi kuunnella rauhassa kotona niin monta kertaa kuin itse haluaa!

Tutustu Otso-sovellukseen

Uutta: High five! 1–2:sta ilmestynyt täysin englanninkielinen versio

High five! 1–2 oppilaan kirjasta on nyt ilmestynyt täysin englanninkielinen versio. Tutustu kirjaan ja sen näytesivuihin tarkemmin täällä. Englanninkielisten tuotteiden hinnaston löydät täältä.

Oppilaan materiaalit

Mukaansatempaava tarina ja omakohtaistavat tehtävät innostavat oppimaan englantia.

Digikirja tarjoaa teksti- ja harjoituskirjan sisällön (tekstit, kuvat, tehtävät) digitaalisessa muodossa. Oppilas voi itse kuunnella tekstit ja kuuntelutehtävät sekä äänittää omaa puhettaan. Tehtäviin voi vastata mm. kirjoittamalla, ja oppilas saa heti palautteen vastauksestaan. Digikirja on päätelaiteriippumaton.

Pikaopas High five! 3 -digikirjan käyttöön (pdf)

Digilisätehtävät
Painettujen kirjojen käyttäjät voivat ottaa käyttöönsä digilisätehtävät, jotka sisältävät interaktiivisia tehtäviä ja pelejä.

Pikaopas High five! 3 -digilisätehtävien käyttöön (pdf)

High five! 1–2

High five! 1–2 oppilaan kirja johdattaa englannin kieleen ja kulttuuriin. Oppilaan elämään liittyvä sanasto, viestinnälliset tilanteet, mukaansatempaavat laulut ja lorut sekä herkullinen kuvitus innostavat vieraan kielen opiskeluun. High five! 1–2 -kirjassa on otettu huomioon lukutaitoa vasta harjoittelevat oppilaat. Materiaalista löytyy runsaasti myös ylöspäin eriyttävää tekemistä.

Tutustu näytesivuihin

Katso video

Tutustu oppilaan kirjan rakenteeseen

Kirja sisältää 12 kappaletta ja lisäosioita. Teemoina on mm. itsestä kertominen, eläimet, koulu, ruoka ja juoma.

 

High five! 1–2 Oppilaan äänite, online

High five! 1–2 Oppilaan äänite, mp3

 

Lue lisää

High five! 3 Texts

Tekstikirjan rikas kuvitus ja monipuoliset tekstit harjoittavat monilukutaitoa. Kunkin peruskappaleen kuvasanasto ja keskeiset fraasit ovat omalla aukeamallaan, jota voi käyttää myös alaspäin eriyttämiseen. Tarttuvat chantit tutustuttavat rakenneasioihin, ja ääntämistä opitaan elämyksellisten toimintatarinoiden avulla. Kaikkiin peruskappaleisiin kuuluu laulu ja peli. Nopeammille oppilaille on lisäsanastoa ja lisätekstejä.

Katso näytesivut ja tutustu kirjan rakenteeseen

High five! 3 Oppilaan äänite, online

High five! 3 Oppilaan äänite, mp3

Lue lisää

High five! 3 Activities

Selkeän tehtäväkirjan avulla tunti sujuu joustavasti. Ensin harjoitellaan kappaleen ydinasioita ja sitten sukelletaan kuvaan, tarinaan ja rakenneasiaan monipuolisten tehtävien avulla. Opittuja asioita kootaan ja syvennetään salkkutehtävässä, jonka voi toteuttaa erilaisin välinein. Tehtävät päättyvät itsearviointisivuun ja lisätehtäviin. Jokaisessa jaksossa on kertaustehtäviä, ja toukokuuta varten on oma, toiminnallinen osio.

Katso näytesivut ja tutustu kirjan rakenteeseen

Lue lisää

High five! 4 Texts

High five! 4 Texts sisältää kolmannen luokan kirjan tapaan 16 kappaletta, joista neljä on kertaavia. Neljännen luokan kirjassa teemoina ovat mm. koulu, kaupunki, maaseutu ja harrastukset. Kirjassa tutustutaan myös Britanniaan: Oxford, Liverpool, Wales ja  Edinburgh tulevat oppilaille tutuiksi. Tekstikirjan rikas kuvitus tukee tekstejä ja harjoittaa monilukutaitoa. High five! -sarjassa painottuu viestinnällisyys: mm. kuvassanastojen sanat otetaan heti käyttöön Go! -minidialogeissa. Tarttuvat chantit tutustuttavat rakenneasioihin, ja elämyksellisissä Sounds good! -tarinoissa keskitytään suomalaisille vaikeisiin äänteisiin. Kaikkiin peruskappaleisiin kuuluu laulu ja peli. Nopeammille oppilaille on lisäsanastoa ja lisätekstejä.

High five! 4 Oppilaan äänite, online

High five! 4 Oppilaan äänite, mp3

Lue lisää

High five! 4 Activities

Tehtäväkirja noudattaa kolmannen luokan kirjasta tuttua selkeää rakennetta: Ensin harjoitellaan kappaleen ydinsanoja ja -fraaseja sekä suullisesti että kirjallisesti. Sitten sukelletaan kuvan tutkimisen kautta tarinaan ja tekstiin. Kiitelty lukumittaritehtävä konkretisoi lukuläksyn. Ääntämistä ja rakenteita harjoitellaan monipuolisten tehtävien avulla. Opittuja asioita kootaan ja syvennetään salkkutehtävässä, jonka voi toteuttaa erilaisin välinein. Kirjan lopussa on salkkusivut, joita voi käyttää suunnitteluun tai itse tehtävän tekemiseen. Kappaleen tehtävät päättyvät itsearviointisivuun ja lisätehtäviin nopeille oppijoille. Jokaisessa jaksossa on kertaustehtäviä, ja toukokuuta varten on May section -tehtäväpaketti, joka voidaan toteuttaa myös osin ulkona luonnossa.

Lue lisää
High five! 5 Texts

High five! 5 Texts

High five! 5 Texts sisältää tuttuun tapaan 16 kappaletta, joista neljä on kertaavia. Teemoina on mm. matkustelu, luonto, arki ja terveys. Kirjassa seikkaillaan lähinnä Yhdysvalloissa brittiläisiä hahmoja kuitenkaan unohtamatta. Kaikkiin uniteihin kuuluu yksi koko aukeaman kokoinen peli. Nopeammille oppilaille on lisäsanastoa ja lisätekstejä.

Viidennellä luokalla kulttuuri saa yhä enemmän tilaa. It’s a fact! ja Did you know? -sivut korvaavat Action!- ja lautapelisivut, jotka siirtyvät tehtäväkirjan puolelle.

Katso näytesivu

High five! 5 Oppilaan äänite, online

High five! 5 Oppilaan äänite, mp3 (zip)

Lue lisää

High five! 5 Activities

Tehtäväkirja noudattaa aiemmista osista tuttua selkeää rakennetta: ensin harjoitellaan kappaleen ydinsanoja ja -fraaseja, sitten tutkitaan kuvaa ja tekstiä. Ääntämistä ja rakenteita harjoitellaan monipuolisesti. Viidennellä luokalla itsearviointi ja oman opiskelun suunnittelu korostuvat entisestään. Laulut, Action!-chantit ja kappalekohtaiset pelit ovat viidennellä luokalla siirtyneet tehtäväkirjan puolelle.

Lue lisää
High five! 6 Texts

High five! 6 Texts

High five! 6 Texts vie oppilaat hauskalla tavalla matkalle ympäri englanninkielistä maailmaa: Kanadaan, Intiaan, Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Hongkongiin tuttua Englantia unohtamatta.

Katso näytesivut

High five! 6 Oppilaan äänite, online

High five! 6 Oppilaan äänite, mp3 (zip)

Lue lisää
High five! 6 Activities

High five! 6 Activities

Selkeä tehtäväkirja noudattaa High five! 5 Activities -kirjan rakennetta. Kulttuuri on vahvassa roolissa myös tehtäväkirjan puolella.

Katso näytesivut

Lue lisää

My activities – alaspäin eriyttävä tehtäväkirja

Koko sarja eriyttää ylös- ja alaspäin. Sarjaan kuuluu myös erillinen alaspäin eriyttävä tehtäväkirja, joka noudattaa perustehtäväkirjan rakennetta. Sen on muokannut erityisopettaja Pirjetta Luoma.

Löydät lisää tietoa My activities -tehtäväkirjasta alempaa kohdassa Erityismateriaalit. Samassa kohdassa voit tutustua myös kirjan näytesivuihin.

Lue lisää

Otavan sanastot

Otavan sanastot -sovellus on ladattavissa veloituksetta sovelluskaupoista.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto ja esitysmateriaali auttavat opettajaa syventämään ja elävöittämään opetusta. High five! 3–6 digiopetusaineisto ja esitysmateriaali ovat rinnakkaiset tuotteet. High five! 1–2:ssa puolestaan digiopetusaineisto on digikirjan käyttäjälle ja esitysmateriaali painetun kirjan käyttäjälle.

Digiopetusaineistosta ja esitysmateriaalista löytyy mm:

• Tekstikirjan sisältö interaktiivisena
(sisältää äänet ja karaoketoiminnon)
• Työkirjassa klikattavat ratkaisut ja äänet
• Luokassa yhdessä pelattavia pelejä
• Lisämateriaalia sanaston harjoitteluun
• Opettajan opas (pdf)
• Arviointimateriaali (pdf, word)

Pikaopas digiopetusaineiston käyttöön (pdf)

Opettajan opas

Opettajan opas

Opettajan opas tarjoaa mm. lisätehtäviä ja pelejä sekä tuntisuunnitelmaehdotukset kahdelle ja kolmelle vuosiviikkotunnille.

Katso oppaan näytesivut

Tutustu High five! 3 Opettajan oppaan aineintegrointitaulukkoon

Lue lisää

Arviointimateriaali

Monipuolinen arviointimateriaali on saatavana pdf-muodossa, muokattavina tiedostoina, koetyökaluna ja digikokeina.

 

Lue lisää

Erityismateriaalit

Erityisopettajan muokkaamien alaspäin eriyttävien My activities -tehtäväkirjojen tehtävänumerointi ja tehtävien sisältö ovat samat kuin Activities -tehtäväkirjoissa. Ratkaisevana erona ovat oppilaan työskentelyä tukevat ja helpottavat ominaisuudet.

 • Tekstin kirjasinkoko on suurempi ja tehtävät ladottu harvempaan.
 • Jokaista tehtävää ympäröi kehys, joka auttaa hahmottamaan, mitä kaikkea tehtävään kuuluu ja mitä on tarkoitus tehdä.
 • Tehtäviin on annettu monimuotoista lisäapua, kuten kuvavihjeitä, tukisanoja sekä erilaisia muistisääntöjä.
 • Tehtäviä on paikoin kevennetty ja ne edellyttävät useammin tunnistamista ja yhdistämistä kuin kirjoittamista.
 • Ylöspäin eriyttävät tehtävät on karsittu pois, mutta kertaustehtävät ovat kokeeseen kertausta varten samanlaiset kuin Activities -tehtäväkirjassa.
High five! 3 My Activities

High five! 3 My Activities

High five! 4 My Activities

High five! 4 My Activities

High five! 5 My Activities

High five! 5 My Activities

High five! 6 My Activities

High five! 6 My Activities

Oppikirjailijat

Jamie Mäkinen

Since moving to Finland almost thirty years ago I have been involved, for the most part, in children’s culture. I am a theatre director and playwright and have directed children’s theatre in the U.S. and Finland. I have organized drama clubs for children in both Finnish and English. At Christmas time for the past four years I have produced a traditional English Panto in cooperation with the Tampere Finn-Brits.
For fourteen years I was the Kindergarten and then Preschool teacher for the The English School of Tampere. During that time I continued working on theatrical projects including ”Herra Heinämäki ja avaruusborkkana” for AHAA Teatteri and ”Ämpäri Lumikki” with the Tampereen Philharmonic.
Working on High five! has been very rewarding and fun, and I have been profoundly fortunate to be working with a group of such creative, knowledgeable, and experienced teachers.

Lue lisää

Raija Kuja-Kyyny-Pajula

Olen opettanut 30 vuotta eri-ikäisiä oppilaita nelivuotiaista kielikerholaisista abiturientteihin ja yritysjohtajiin, viimeiset kaksi vuosikymmentä helsinkiläisiä lapsia. Opetustyöni ohessa olen ollut mukana tekemässä alakoulun englannin oppikirjasarjoja Yes!, Wow! ja Yippee!
Rakastan työtäni sekä opettajana että oppikirjailijana. Niin arjen opetuksessani kuin luodessani oppimateriaaleja pyrin niihin asioihin, joita pidän ensiarvoisen tärkeinä: innostus, ilo, monipuolisuus, vaihtelevuus, selkeys, nykyaikaisuus, suunnitelmallisuus. Vuosikymmenten kokemus, äitiys ja intohimo matkailuun ja lukemiseen edesauttavat ja antavat intoa ja ymmärrystä.
High five! -sarjan tekeminen on minulle mielenkiintoinen matka uusiin maailmoihin hyvän kompassin kanssa.

Lue lisää

Päivi Pelli-Kouvo

Pitkä kokemukseni luokanopettajana ja englannin opettajana sekä tutkijana yhdistyvät oppikirjatyössä oivallisella tavalla. Lähestyn oppimista kokonaisvaltaisesti, oppilaan kokemusmaailmasta käsin. Oppiaineiden luonteva integrointi suuremmiksi kokonaisuuksiksi luovuuden ja leikillisyyden kautta on lähestymistapani kaikkeen oppimiseen.
Yhdessä tekeminen ja kaikkien ryhmän jäsenten vahvuuksien yhdistäminen on ollut riemuisaa High five! –sarjan luomisessa. Tuttujen asioiden näkeminen uudesta vinkkelistä yhdistettynä kulttuuriin ovat ohjanneet minua kehittäessäni uudenlaista, toiminnallista englannin oppimateriaalia.

Lue lisää

Niina Korpela

Olen espoolainen englannin opettaja ja luokanopettaja. High five! -sarjan tekeminen on ollut minulle innostava ja mieluisa kokemus. Olen opetustyöni ohessa päässyt luomaan uutta jännittävää oppikirjasarjaa, jossa yhdistyvät monet opettajan työssäni minulle tärkeät arvot: kokonaisvaltainen oppiminen, oppimisen omakohtaisuus sekä luovuuden ja mielikuvituksen käyttö. Oppikirjailijana haluan innostaa ja kannustaa sekä oppilaita että opettajia kokeilemaan monipuolisia työskentelytapoja ja löytämään englannin opiskelusta elämyksellisiä, kivoja uusia näkökulmia. Toivon kaikille High five! -sarjan ystäville mukavaa kieli- ja kulttuurimatkaa ympäri maailmaa!

Lue lisää

Mari Kalaja

Olen englannin ja ranskan ohjaava opettaja Jyväskylän normaalikoulusta. Oppikirjailijakokemusta olen saanut aikaisemmin Surprise- ja Tous Ensemble-sarjoista. Johtotähtiäni niin opetus- ohjaus- kuin oppikirjatyössäkin ovat oppimisen ja opettamisen ilo, erilaisten oppijoiden kohtaaminen, aktiivinen, innostava ja toiminnallinen kielenopiskelu – kulttuuritaitoja unohtamatta. En pelkää tarttua uuteen teknologiaan ja kokeilen ja kehitän kielenopetusta jo työnikin puolesta. Kouluttaessa toisia oppii myös itse.
Rakastan matkustamista, kokkaamista, luonnossa liikkumista, lukemista, yllätyksiä ja hyvää seuraa. Kaikista näistä olen omalta osaltani ammentanut aineksia High five!-keitokseen. Siinä onkin soppa, jossa kaikki maut ovat kohdallaan!

Lue lisää

Vinkit ja ideat

Find your school mate

Koulutarvikekortit jaetaan oppilaille siten, että samaa kuvaa on kaksi tai kolme kappaletta (ryhmän koko huomioiden). Oppilaat etsivät parin kysymällä “What’s in your school bag? I have a pencil in my school bag.”  Jos parilla on sama tarvike, he menevät istumaan. Peli päättyy, kun kaikki ovat löytäneet parin.

Poimi talteen koulutarvikekortit High five! 4 opettajan oppasta (pdf)

Lue lisää

What’s in your school bag?

Opettaja kysyy ensimmäiseltä oppilaalta: “What’s in your school bag?” Oppilas vastaa esim. “I have a book in my school bag.” Oppilas kysyy seuraavalta oppilaalta: “What’s in your school bag?” Vastaaja toistaa ensimmäisen vastauksen ja lisää uuden koulutarvikkeen esim. “I have a book and a ruler in my school bag.” Leikkiä jatketaan niin kauan kuin vastaajat muistavat listan oikein.

Voidaan toimia myös niin, että koko ryhmä toistaa yhdessä valmiin listan, jonka jälkeen oppilas vuorollaan lisää listaan oman tarvikkeensa.

Lue lisää
High five! Charlie keppinukke

Näytellään keppinukeilla

Ota talteen High five! 1-2 -kirjan keppinuket sekä näytelmävinkki >

Lue lisää

Small talk  − kerrataan englannin keskustelutaitoja myös etänä!

Ota käyttöön High five! 6 Activities -kirjan Small talk -kertaustehtävät. Oppilaat voivat esimerkiksi keskustella ja pelata videopuhelun kautta ja halutessaan myös äänittää keskustelut ja lähettää ne opettajalle.

Tulosta Small talk -moniste (pdf)

Lue lisää

Oppilaat osaavat kieltä paljon enemmän kuin luulevatkaan

Tehkää oppilaiden kanssa High five! 1–2 -opettajan oppaan Lainasanoja-moniste. Tehtävämonisteessa esitellään sanoja, jotka ovat lainautuneet suomen kieleen. Tehtävän yhteydessä voidaan myös keskustella kaikista oppilaiden eri kotikielistä ja niiden yhtäläisyyksistä ja eroista englannin kieleen tai muuhun opetettavaan kieleen. Esimerkiksi: seepra – a zebra – una cebra – un zèbre – en sebra – ein Zebra – зебра

Poimi Lainasanoja-moniste täältä >

Lue lisää

High five! 1-2 -kirjan peli

Kokeile uuden High five! 1-2 -kirjan peliä. Voitte pelata kahdella eri tavalla.

Ohjeet:

Taso I:
Pelaa parisi kanssa. Heitä noppaa kaksi kertaa. Sano lukujen risteyskohdassa oleva eläin englanniksi.

Taso II:
Pelaa risti-nollaa parisi kanssa. Heitä noppaa kaksi kertaa. Sano lukujen risteyskohdassa oleva eläin englanniksi. Sano myös, kuinka monta eläintä on kuvassa. Jos onnistut, saat laittaa oman merkkisi ruutuun. Vuorotelkaa. Voittaja on se, joka saa ensin kolme merkkiä riviin.

Tulosta pelipohja

Lue lisää

Spiraalipassi

High five! -sarjassa spiraalitehtävät ovat ylöspäin eriyttäviä tehtäviä, jotka oppilas tekee vihkoon tai sähköiseen portfolioon. Tehtävissä on tilaa oppilaan omalle kädenjäljelle ja mahdollisuus esitellä myös koulun ulkopuolella opittua kielitaitoa. Ne ovat vapaasti toteutettavia tehtäviä, joissa oppilas saa pohtia edellisen tehtävän sisältöä haastavammassa muodossa. Tehtävät sopivat lisätehtäviksi tunneilla tai kotitehtäviksi. Spiraalipassiin oppilas voi merkitä tekemänsä spiraalitehtävät. Opettaja voi kuitata tehtävät haluamallaan tavalla, esim. leimalla tai tarralla.

Tulosta spiraalipassi

Lue lisää

Vinkkejä arviointiin

Tutustu High five! -sarjan arviointipakettiin. Mukana on mm. jatkuvan arvioinnin seuraaminen, itsearviointi, kaveriarviointilomakkeet.

Arviointipaketti (pdf)

Lue lisää

Esittelyvideo