Artikkelit

Ylöspäin eriyttäminen High five! -sarjan avulla

High five! kirjassa sekä opettajan oppaassa on lisätehtäviä, jotka mahdollistavat ylös ja alaspäin eriyttämisen ja tekevät kirjasta erinomaisen työkalun vaativillekin oppilasryhmille. Opettajan oppaaseen on lisätty jokaiseen peruskappaleeseen liitteitä sekä suulliseen että kirjalliseen teeman syventämiseen. Toimintavinkkeihin on lisätty leikkejä, toimintaideoita ja askarteluvinkkejä, joita voi laajentaa ja soveltaa oppilasryhmille sopiviksi.

Tekstikirja

Jakson aloitusaukeamalla (Ready! Steady! Go!) on Go ahead! aihepiirin lisäsanoja nopeammille oppilaille tai ryhmille. Ydinlauseiden harjoittelua voi eriyttää ylöspäin ohjaamalla oppilaita käyttämään lisäsanoja. Lisäsanat voi myös ottaa syventävänä sanastona koko ryhmän kanssa, erityisesti, jos teeman sanasto on jo tuttua vuosiluokilta 1–2. Go ahead! -lisäsanat löytyvät aakkosellisesta sanastosta. Ne löytyvät myös kuvakortteina oppaan liitteistä.

Tekstikirjassa jokaiseen neljään jaksoon liittyy lisäteksti. Lisätekstit löytyvät kappaleen 16 jälkeen. Lisätekstejä voi käyttää esimerkiksi ylöspäin eriyttämiseen, nopeasti etenevien ryhmien lisäteksteinä tai antamaan joustoa opiskeluun koko ryhmälle. Teksteissä on peruskappaleiden lisäsanoja sekä aihepiiriin sopivia uusia sanoja.

Tehtäväkirja

Luovat salkkutehtävät on laadittu sellaisiksi, että jokainen voi toteuttaa ne oman taitotasonsa mukaisesti. Nopeammin eteneville oppilaille tehtäviin on laadittu perustehtäviä syventäviä jatkotehtäviä (merkitty työkirjassa spiraalilla, digikirjassa ketjusymbolilla), joiden suorittamisessa oppilas pääsee käyttämään kielitaitoaan laajemmin ja vapaammin.

Jokaisen kappaleen lopuksi on laadittu noin sivun verran Go ahead! -tehtäviä, jotka liittyvät tekstikirjassa oleviin Go ahead! -sanoihin. Tekstikirjan lisäteksteihin on myös kirjallisia tehtäviä tehtäväkirjassa.

Opettajan opas ja liitteet

Opettajan oppaassa oleviin peliohjeisiin on annettu vihjeitä pelien eriyttämisestä ylöspäin. Syventävät suulliset lisäharjoitukset ovat sanastoa harjoittavia suullisia, parin tai ryhmän kanssa tehtäviä lisätehtäviä.

Syventävät kirjalliset lisäharjoitukset ovat kappaleen sanastoa ja ydinlauseita kertaavia, itsenäisesti tehtäviä lisätehtäviä.

Kertauskappaleiden yhteyteen on lisätty ylöspäin eriyttäviä tehtäviä Challenge yourself! -liitteeseen. Liitteissä on runsaasti erityyppisiä tehtäviä, joista oppilaat voivat valita mieleisensä. Tehtävät ovat laajoja, itsenäisesti tehtäviä kirjallisia tehtäviä.