Manner

Lukion maantiede
Manner on upea tietokirja, jonka näyttävä kuvitus tukee vahvasti asioiden ja ilmiöiden oppimista. Teksti on sujuvaa, sillä tärkeät ja monimutkaiset käsitteet selitetään sivun alalaidassa. Monipuoliset tehtävät haastavat pohtimaan ja hakemaan tietoa.

Sähköisen aineiston opetusvinkit, animaatiot ja graafit auttavat havainnollistamaan asioita.

Digikirjassa on sama laadukas sisältö sekä animaatioita ja videoita kirjan aiheisiin liittyen.

Etsitkö uuden opetussuunnitelman mukaista Mannerta? Löydät sen täältä.

Manner

Opiskelijan materiaalit

Laiteriippumaton digikirja toimii tietokoneella, tabletilla ja useilla älypuhelimilla. Otavan digikirjan käyttölisenssi on voimassa neljä vuotta ja hinta on painettua oppikirjaa edullisempi. Digikirjoja on saatavissa hyvin varustetuista verkkokirjakaupoista.

Opettajat ja opiskelijat ovat olleet mukana kehittämässä digikirjojamme. Jatkamme kehitystyötä palautteen perusteella. Uudet ominaisuudet päivittyvät myös ostettujen digikirjojen käyttölisensseihin.

Lue lisää Otavan digikirjoista ja tutustu opastusvideoihin osoitteessa: otava.fi/digikirjat.

Manner 1 Sininen planeetta

Kirja tutustuttaa sinut ajantasaisten tekstien sekä upeiden kuvien avulla luonnonmaantieteen maailmaan. Luonnonmaantiede tarkastelee luonnonjärjestelmiä sekä ihmisen ja luonnon välistä alueellista vuorovaikutusta.

Tuote on loppuunmyyty.

Lue lisää

Manner 2 Yhteinen maailma

Kirja käsittelee ihmisen toimintaa, luonnonvarojen kestävää käyttöä, tulevaisuuden haasteita ja alueellisia eroja maapallolla. Arvokkaat arktiset alueet saavat myös ansaitsemansa huomion.

Tuote on loppuunmyyty.

Lue lisää

Manner 3 Riskien maailma

Kirjassa tutustutaan hasardimaantieteen erityiskysymyksiin. Esillä ovat erilaiset riskit ja niiden alueellinen esiintyminen sekä seuraukset. Kirjan nykyaikainen ote, ajankohtaiset esimerkit ja mielenkiintoiset tehtävät auttavat ymmärtämään ympäristössä tapahtuvien prosessien syy-seuraussuhteita.

Tuotetta on saatavilla niin kauan kuin varastoa riittää.

Lue lisää

Manner 4 Aluetutkimus

Manner 4 tutustuttaa ajantasaisten tekstien ja monipuolisten kuvien avulla paikkatiedon rikkaaseen maailmaan. Kurssiin kuuluvassa aluetutkimuksessa selvitetään valitun alueen luonnonmaantieteellisiä ja ihmismaantieteellisiä ilmiöitä ja ominaisuuksia sekä laaditaan niiden pohjalta tutkielma.

Tuotetta on saatavilla niin kauan kuin varastoa riittää.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

opekuva.jpgManner tarjoaa tehokkaat työkalut!

Vakuuttava sähköinen aineisto tukee vahvasti opetuksen suunnittelua ja toteutusta. Animaatiot, graafit, opetusvinkit, videot ja tehtävämonisteet auttavat havainnollistamaan kirjan asioita.

Helppokäyttöisessä aineistossa on myös muokattavia powerpoint-pohjia, tuntisuunnitelmia ja tehtävien vastaukset.

Oppikirjailijat

Vahva tekijäryhmä

Nina Brander

Nina työskentelee opettajana Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa ja hänet on valittu vuoden 2012 biologian ja maantieteen opettajaksi. Innovatiivinen Nina on kiinnostunut erilaisista oppimisympäristöistä ja mukana mm. BMOL:n maantieteen olympialaistyöryhmässä sekä Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteiden 2016 uudistamisessa.

Lue lisää

Sina Hiekka

Sina on opettajana Turun Puolalanmäen lukiossa ja Klassillisessa lukiossa. Opetuskokemusta on kertynyt myös peruskoulusta, valmennuskursseilta sekä Turun yliopiston lasten tiedeleireiltä. Idearikas Sina on tehnyt Otavalle sekä maantieteen että biologian oppimateriaaleja. Lisäksi Sina on mukana BMOL:n maantieteen preliminäärityöryhmässä.

Lue lisää

Christina Ruth

Christina opettaa maantiedettä ja biologiaa Tölö gymnasiumissa Helsingissä. Hän on tehnyt maantieteen oppimateriaaleja aikaisemminkin ja on mukana mm. OPH:n kautta kansainvälisessä sähköisten kurssimateriaalien arviointityössä. Erilaisista maantieteen projekteista ja vankasta opetuskokemuksesta Christina ammentaa aineksia oppimateriaalien työstämiseen.

Lue lisää

Olli Ruth

Olli on yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston geotieteiden ja maantieteen laitoksella. Ollin erikoisalaa ovat vesien tutkimukseen liittyvät aiheet, mutta hän toimii myös monissa maantieteen opetukseen liittyvissä tehtävissä esimerkiksi ylioppilastutkintolautakunnassa ja maantieteen olympialaistyöryhmässä.

Lue lisää

Arttu Paarlahti

Arttu on yliopisto-opettaja Helsingin Yliopistossa geotieteiden ja maantieteen laitoksella. Työkseen Arttu opettaa opiskelijoita laatimaan karttoja ja ymmärtämään geoinformatiikan perusteita. Työnsä ohella hän laatii karttoja ja kaavioita tieteellisiin julkaisuihin ja tietokirjoihin sekä toimii ylioppilastutkintolautakunnassa kuvatuotannosta vastaavana jäsenenä.

Lue lisää