Painettu
Digi
Otso-sovellus

Tarinoiden lukukirja

Tarinoiden lukukirja sisältää huikeita tarinoita, kiinnostavia tietotekstejä ja teemoihin liittyviä lastenkirjavinkkejä. Upeat näköisaukeamat tuovat lastenkirjallisuutta lukukirjan sivuille. Aapisesta tutussa tarinamaailmassa seikkailee hurmaava Mumu-hahmo sekä ihastuttavat lapset Kaiku, Lumo ja Pippuri.

Lukukirja koostuu kymmenestä itsenäisestä jaksosta, joita voi käsitellä haluamassaan järjestyksessä. Jokaisen tarinan juoneen sisältyy sekä tunne- että kaveritaito, joita voidaan käsitellä luokan kanssa yhdessä. Tarinoiden lisäksi jaksossa on kokonaan omat aukeamat kiinnostaville tietoteksteille ja kirjavinkeille sekä lukupalkkana herkullinen näköisaukeama lastenkirjasta. Selkeän ja toistuvan rakenteen avulla koko luokka voi työskennellä saman aukeaman äärellä, ja jokaiselle oppilaalle on tarjolla luettavaa omalla taitotasollaan.

Katso kaikki sarjan osat

Monipuolinen kokonaisuus

  • Monipuolinen eriyttäminen on helppoa, kun joka aukeama tarjoaa monentasoista luettavaa.
  • Tunne- ja kaveritaitoja vahvistetaan tarinoiden ja pienten tehtävien avulla.
  • Oppilas voi sukeltaa tarinoiden maailmaan Otso-sovelluksen avulla myös kotona.
  • Opettajan työtä tukee runsas materiaalikokonaisuus niin painettuna kuin digitaalisenakin.

Sarjan periaatteet

  • Tarinoiden lukukirja eriyttää vahvasti alas- ja ylöspäin: lukemista on tarpeeksi eritasoisille lukijoille ja kaikki voivat työskennellä saman aukeaman äärellä omalla taitotasollaan.
  • Opettajan on helppo eriyttää jokaisen aukeaman avulla: vasemmalla puolella on aina alaspäin eriyttävä osuus ja oikealla ylöspäin eriyttävät tekstit. Myös sanatason lukija otetaan huomioon.
  • Tarinoiden lukukirja koostuu kymmenestä itsenäisestä jaksosta, joita voi käsitellä haluamassaan järjestyksessä.
  • Jokaisessa jaksossa on kaksi tarina-aukeamaa, kiinnostava tietotekstiaukeama, kirjavinkkiaukeama ja lukupalkkana herkullinen näköisaukeama lastenkirjasta.

Edulliset pakettihinnat

Hanki matematiikan sekä äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalit nyt edullisesti valitsemalla uusi Oivaltaja ja Tarinoiden aapinen ja lukukirja.

Katso hinnat

Upeat käyttöönottoedut!

Valitse käyttöösi Oivaltaja-sarja, niin saat upeat käyttöönottoedut lukuvuonna 2022−2023. Edut saa, kun koulu tilaa ensimmäistä kertaa oppikirjoja vähintään 5 kappaletta/sarja/luokka-aste.

Tutustu etuihin

Tule mukaan webinaareihin

Kuulet Tarinoiden aapisesta ja lukukirjasta oppikirjailijoiltamme, saat vinkkejä oppitunnille sekä mahdollisuuden tilata henkilökohtaisen näytekirjan uutuuksista!

Ilmoittaudu webinaareihin

Tarinoiden lukukirja

Tarinoiden lukukirjan nykyaikainen ja oppilasta kiinnostava teksti- ja kuvamaailma tukee monilukutaidon oppimista. Erilaiset tietoaukeamat kuvineen innostavat tietotekstien pariin. Monipuoliset lastenkirjavinkit houkuttelevat kirjallisuuden ääreen. Tarinoiden lukukirja antaa vankan pohjan lukutaidolle ja valmiuksia lukea erilaisia tekstejä.

Lukukirja eriyttää vahvasti alas- ja ylöspäin: lukemista on tarpeeksi eritasoisille lukijoille ja kaikki voivat työskennellä saman aukeaman äärellä omalla taitotasollaan. Opettajan on helppo eriyttää jokaisen aukeaman avulla: vasemmalla puolella on aina alaspäin eriyttävä osuus ja oikealla ylöspäin eriyttävät tekstit. Myös sanatason lukija otetaan huomioon.

ISBN/GTIN: 978-951-1-38360-4
Hinta: 38,09€ alv. 0%
Hinta: 41,90€ alv. 10%

Otso-sovelluksen avulla oppilas voi kuunnella lukukirjan sisältöjä

Otso-mobiilisovelluksen avulla oppilas voi kuunnella lukukirjan tekstejä ja jaksolauluja sekä katsella jaksojen aloitusaukeamien videoita.

Tutustu Otso-sovellukseen

Opettajan digiopetusaineisto

Helppokäyttöinen digiopetusaineisto auttaa opettajaa tunnin suunnittelussa ja pitämisessä. Tuntikohtaiset tehtävät rikastavat opetusta ja ovat helposti löydettävissä. Digiopetusaineisto sisältää kaksi erilaista aineistoa, joista opettaja voi valita mieleisensä. Toinen on tarkoitettu painettua kirjaa käyttävälle opettajalle, toinen taas digikirjaa opetuksessaan käyttävälle.

Seikkailujen lukukirjan digiopetusaineisto painetun kirjan käyttäjälle, tutustu demoon

Digiopetusaineisto sisältää

• oppilaan kirjojen näköisaukeamat
• tekstit ääneen luettuina
• tehtäviä ja pelillisiä harjoituksia
• laulut
• videot
• oppimisen arvioinnin tukimateriaalia
• Eriyttämisen ja tukiopetuksen liitteet.

Oppikirjailijat

Merja Kuosmanen

Hannele Lampela

Kati Lassila

Kati Solastie

Luokanopettaja

Kuvitus

Veera Aro

Laulut

Tuomo Rannankari