Painettu
Digi

Seikkailujen eskari

Seikkailujen eskari on OPSin mukainen eheyttävä esiopetuksen oppimateriaali, joka sisältää mm. ilmaisua, ympäristökasvatusta, matematiikkaa, liikuntaa, tunnetaitoja ja mediakasvatusta. Mukana ovat kaikki OPSin oppimiskokonaisuudet sekä laaja-alaisen osaamisen taidot. Pääpaino on ajattelun taitojen kehittämisessä, toiminnallisuudessa ja lasten osallistamisessa. Valloittavan tarinan on kirjoittanut Finlandia-palkittu lastenkirjailija Siri Kolu. Ensin leikitään ja tutkitaan, sitten avataan Seikkailujen eskari!

Seikkailujen eskarin digiopetusaineiston käyttöliittymä on uudistettu elokuuksi 2022.

Katso kaikki sarjan osat

Tutustu Seikkailujen eskariin!

Topi-siilin, Alma-oravan ja muiden kaverusten kanssa eskarilaiset tutkivat luonnon ihmeitä sekä oppivat kaveri- ja tunnetaitoja, terveellisiä elämäntapoja ja paljon muuta tarpeellista.

Katso video

Monipuolinen kokonaisuus

• Mukana ovat kaikki OPSin oppimiskokonaisuudet sekä laaja-alaisen osaamisen taidot.
• Eheyttävä esiopetuksen oppimateriaali sisältää mm. ilmaisua, ympäristökasvatusta, matematiikkaa, liikuntaa, tunnetaitoja ja mediakasvatusta.
• Pääpaino on ajattelun taitojen kehittämisessä, toiminnallisuudessa ja lasten osallistamisessa.

Tulossa

Seikkailujen eskarin digiopetusaineisto on uudistettu elokuuksi 2022

  • Uudistuneessa käyttöliittymässä on helppoa ja selkeää navigoida.
  • Aineiston käyttöä älytaululla on parannettu.
  • Digiopetusaineistoon on sisällytetty myös eskarilaulut sekä niiden karaokeversiot.
  • Samat hyviksi havaitut sisällöt ja tehtävät ovat käytössäsi edelleen.

Lue lisää

Seikkailujen eskari

Villiviikunan eskarilaisten seikkailuja seurataan kahdeksassa jaksossa. Jakson aloittaa aukeamakuva. Siihen liittyy kuvanlukutehtävä ja ylöspäin eriyttävää tekstiä jo lukeville lapsille. Tämän jälkeen harjoitellaan OPSin oppimiskokonaisuuksia (tutkin ja toimin, minä ja meidän yhteisömme, kasvan ja kehityn). Kirjassa edetään sivu kerrallaan niin, että taitoja harjoitellaan leikkien, yhdessä tutkien ja keskustellen. Jokaiselle kirjaimelle on varattu oma sivu.

Kun kirjan kääntää ympäri, löytyvät matematiikkasivut, jotka muodostavat aivan oman kokonaisuutensa. Lyhyissä tarinoissa seikkailevat maailmaa ihmettelevät muurahaiset, joiden arkielämän ongelmien kautta lapset pääsevät harjoittamaan ongelmanratkaisutaitojaan ja tutustuvat samalla toiminnallisesti matematiikan eri osa-alueisiin.

ISBN/GTIN: 978-951-1-29819-9
Hinta: 27,55€ alv. 0%
Hinta: 30,30€ alv. 10%

Vinkit ja ideat

Eskarin tutustumispäivä

Seikkailujen tehtäväpaketti eskarin tutustumispäivään

Tulosta tehtävät

Palkittu kuvittaja

Seikkailujen eskarin kuvittajalle Johanna Lumpeelle on myönnetty Otavan Kirjasäätiön vuoden 2022 Kaarina Helakisa -palkinto.

Lue lisää

Äänitteet

Laulut-CD

Tenhoavat, OPSin mukaiset laulut on säveltänyt ja sanoittanut Tuomo Rannankari. Katso tästä video, jossa Tuomo on studiossa äänittämässä Seikkailujen eskarin lauluja.

Katso video

Oppikirjailijat

Kati Lassila

Virpi Marttila

Siri Kolu

Kuvittajat

Johanna Lumme

Heli Pukki