Painettu
Digi
Otso-sovellus

Eskariretki

Aloita toiminnallinen ja aidosti esiopetukseen suunnattu Eskariretki yhdessä suloisten repputepposten kanssa!

Eskariretki on eheyttävään oppimiseen ja kokopäiväpedagogiikkaan pohjautuva uusi toiminnallinen oppimateriaalisarja esiopetukseen. Materiaalin avulla lapsi oppii omalla taitotasollaan leikkien, kokeillen, tutkien ja oivaltaen. Eskariretken materiaali antaa konkreettista pedagogista tukea koko tiimin kasvatus- ja opetustyöhön. Tarinoissa seikkailevat Vauhtilaakson eskarin lapset ja eskariin yllättäen saapuvat repputepposet, joiden kanssa lapsentasoisesti ja hauskasti tutustutaan arkielämän eri tilanteisiin sekä maailman monimuotoisuuteen. Hurmaavat tarinat on kirjoittanut lastenkirjailija Hannele Lampela ja riemukas kuvitus on Noora Katon käsialaa.

Katso kaikki sarjan osat

Innostava uutuus!

 • Valloittavien tarinoiden päähenkilöinä on kolme lasta sekä keppostelevat repputepposet ja maailmaa kiertävä Reissutepponen.
 • Samaistuttavat tarinat pohjautuvat lapsen omaan kokemusmaailmaan sekä tutustuttavat erilaisiin kulttuureihin.
 • Tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittelu sisältyy läpäisevänä koko materiaaliin.
 • Eskariretkellä opitaan yhdessä leikin kautta ja toiminnallisesti.
 • Sarjan materiaali tukee erilaisia oppijoita omalla taitotasollaan.
 • Jokaisessa jaksossa on vahva S2-tuki sekä kuvitettu peruskäsitteistö.
 • Opettajan opas ja digiopetusaineisto ovat monipuolisia, konkreettisia ja selkeitä sekä helpottavat koko eskaritiimin työtä.
 • Innostavat laulut, pedagoginen musiikkisatu ja kielimaistiaiset ilahduttavat ja rikastavat eskarivuotta.

Eskariretki

Eskariretkellä on kymmenen jaksoa, joista jaksot 2–9 voi tehdä joustavasti. Jakson viiden aukeaman rakenne on sama: 1. tarinakuvat ja tunne, 2. kielikiemurat, 3. matikkamutkat, 4. ongelmanratkaisu ja tutkimus sekä 5. luova toiminta. Kirjain- ja numeromuotoja voi harjoitella kirjan loppusivuilla. Lapsen kirja vahvistaa yksilöllisyyttä ja luovuutta. Työskentelytaitoja ja oppimisen alueita harjoitellaan kokonaisvaltaisesti.

Kirjan tehtävät mahdollistavat kiireettömän oppimisen, ja jokainen voi tehdä niitä omalla taitotasollaan. Kirjassa on vahva kuvatuki. Tarina on jaettu neljään kuvaan, ja tehtäväsymbolit auttavat kirjan tehtävien tekemisessä. Tehtävät tukevat lapsen luontaista uteliaisuutta ja oppimisen intoa. Työtapoja ovat leikki, tutkiminen, kokeilu ja yhdessä tekeminen.

ISBN/GTIN: 978-951-1-44769-6
Hinta: 22,73€ alv. 0%
Hinta: 25,00€ alv. 10%

Tutustu!

Katso webinaaritallenne

Tutustu Eskariretki-sarjaan katsomalla tallenne webinaarista.

Katso webinaaritallenne

Lähde mukaan Eskariretkelle!

Eskariretken hurmaavat repputepposet haastavat jokaisen eskarilaisen mukaan retkeilemään! #eskariretki-haaste vie ryhmän tutkimaan, kokeilemaan ja keksimään lähiympäristöihin.
Ota käyttöön materiaalipaketti ja osallistu ryhmäsi kanssa repputepposten retkihaasteeseen.

Vinkit ja ideat

Eskarin tutustumispäivä

Eskariin tutustuminen on lapselle tärkeä tapahtuma. Ota talteen Eskariretken tehtävät ja vinkit opettajalle eskarin tutustumispäivään.

Tulosta vinkit

Täysin uudenlainen digiopetusaineisto

Eskariretkessä on täysin uudenlainen digiopetusaineisto. Sen rakenne on jaoteltu selkeisiin kokonaisuuksiin, jotta löydät kaikki materiaalit esimerkiksi tarinan käsittelyyn yhdestä paikasta. Helppokäyttöinen digiopetusaineisto rikastaa ja monipuolistaa opetusta, ilahduttaa sekä toimii opetustyösi tukena.

Tutustu Eskariretken lapsen kirjaan

Eskariretki on uudenlainen eskarikirja, jossa lapsi toimii omalla taitotasollaan. Jaksotarinasta on neljä kuvaa, mikä auttaa kaikkia ymmärtämään tapahtumat. Toimintasymbolit ohjaavat lapsia, jotka eivät osaa vielä lukea tai joiden äidinkieli on jokin muu kuin suomi. Pienet tekstit motivoivat lapsia, jotka osaavat jo lukea.

Kirjassa lapsen oma käden jälki näkyy vahvasti. Tehtäviä tehdään piirtämällä, kirjoittamalla ja askartelemalla. Jokaisessa jaksossa on peli, joka harjoittaa jakson sisältöjä sekä yhdessä toimimisen taitoja.

Lapsen kirjassa seikkailevat eskarilaisten kanssa veikeät repputepposet. Lapsi oppii tunne- ja eskaritaitoja opettamalla omaa repputeppostaan.

Tutustu näytesivuihin

Eskariretkellä lapsi toimii omalla taitotasollaan

 • Eskariretki lapsen kirja tukee erilaisia oppijoita.
 • Lapsen kirjassa on riittävästi tilaa omalle tuottamiselle.
 • Tarjolla on tukea lapsille, jotka opiskelevat suomea toisena kielenä.

Tunne- ja vuorovaikutustaidot sisältyvät materiaaliin

 • Eskariretken jokaisessa jaksossa painottuu yksi Eskariretken tunteista.
 • Lapsen kirjassa on samanlaisena toistuva tunnesivu.
 • Lapsi opettaa tunne- ja vuorovaikutustaitoja omalle repputepposelleen.

Eskariretki helpottaa koko tiimin työtä

 • Joustava materiaali toimii monenlaisissa tilanteissa sekä erilaisissa oppimisympäristöissä.
 • Pedagoginen kompassi auttaa suunnittelutyössä.
 • Opettajan materiaali on konkreettinen työkalupakki, josta voi valita ja suunnitella omalle ryhmälle sopivan kokonaisuuden.

Valloittavat tarinat

Eskariretken tarinat on kirjoittanut rakastettu lastenkirjailija Hannele Lampela. Ne sijoittuvat Vauhtilaakson eskariin. Tarinoissa käsitellään lastenkokoisia tapahtumia, joissa tunteet saavat leimahtaa.

Tarinoiden päähenkilöinä on kolme lasta, Penni, Eppu ja Lulu. He aloittavat eskarin ja löytävät heti ensimmäisenä päivänä eskarin eteisestä erikoisen repun: Maailman kepposjärjestön puheenjohtajan Reissutepposen repun, jossa asustaa pieniä repputepposia. Salaperäinen Reissutepponen on matkalla maailman ympäri, ja hän pyytää Lulua, Penniä ja Eppua pitämään repputepposista huolta ja opettamaan niille eskaritaitoja. Reissutepposen matkassa -tarinat tutustuttavat maailman ihmeellisyyteen ja moninaisuuteen. Ne laajentavat lapsen tietoisuutta ja ymmärrystä eri ilmiöistä ja tuovat seikkailua eskarivuoteen.

Eskariretkeä on alusta asti ollut kehittämässä upea joukko esiopetuksen ammattilaisia ja asiantuntijoita ympäri Suomen. Muun muassa hahmoja ja maailmaa, kuvitusta, lauluja sekä S2-ratkaisuja on pohdittu ja kehitetty yhdessä 30 eskariopettajan ja 170 lapsen kanssa. Tästä syntyi täysin uudenlainen Eskariretki!

Eskariretken kustannustoimittaja Marja Viskari

Kuuntele Eskariretken lauluja!

Laulut tempaavat mukaansa

 • Eskariretken tarttuvat laulut ovat palkitun lastenmusiikkiyhtyeen Mirkka & Luis käsialaa.
 • Eskariretken lauluissa on tarttuvat melodiat ja hauskat sanat. Laulujen myötä käsitellään tunteita, harjoitellaan laskemista ja tietenkin rokataan! Repputepposetkin ovat saaneet oman laulunsa.
 • Lauluja voi laulaa läpi eskarivuoden sopivissa tilanteissa. Laulujen aiheet eivät ole sidottuja tiettyihin jaksoihin, vaan ne on rakennettu eskarin kannalta tärkeiden teemojen ympärille.
 • Opettajan digiopetusaineisto sisältää laulut sekä niihin tehdyt leikki- ja tanssivideot.
 • Julkaisemme laulut yleisimmillä suoratoistoalustoilla, mm. Spotifyssa ja YouTubessa.

Eskariretken pedagoginen musiikkisatu

Eskariretken digiopetusaineistossa on kuunneltavana pedagoginen musiikkisatu, jonka on säveltänyt Isa-Eerika Lehto. Kuunneltavan sadun lisäksi materiaalissa on tehtäviä, joiden avulla voi muun muassa muistutella mieliin eri soitinryhmien soitinten ääniä, taputtaa kaikurytmejä tai harjoitella taukoa tanssin avulla.

Julkaisemme musiikkisadun myös yleisimmillä suoratoistoalustoilla, mm. Spotifyssa ja YouTubessa.

Kokeile eskarilaisten kanssa!

Vinkit

Tutki, opi ja leiki – ihastuttavat vinkit eskarin arkeen 

Poimi käyttöösi uuden Eskariretki-sarjan ihastuttavat vinkkimonisteet mukaan eskarin arkeen: tutkimuslomake ja viikonpäivämoniste. Tutkimuslomakkeen avulla lapset pääsevät tutkimaan ympäristön ilmiöitä. Montako jalkaa muurahaisella on? Miksi lunta ei kannata syödä? Mistä tiedät, että kohta tulee sade? Viikonpäivämonisteen avulla lapset pääsevät opettelemaan viikonpäivät yhdessä repputepposten kanssa!

Oppikirjailijat

Anniina Berg

Merja Kuosmanen

Hannele Lampela

Maria Marin

Kuvitus

Noora Katto