Vinkit

Vinkit Skylight-sarjan käyttöönottoon!

Uusi Skylight-sarja on nyt valmis alkuopetuksen ja 3. luokan osalta. Mielikuvituksellinen ja hauska maailma vetää mukaansa ja englantia oppii kuin huomaamatta! Uuden sarjan käyttöönotto vaatii aina tutustumista, ja näillä vinkeillä pääset mukavasti alkuun. Have fun!

Tutustu opettajan oppaan vinkkeihin ja digiopetusaineiston lisämateriaaleihin

Painetut opettajan oppaat sisältävät mm. yleisiä ohjeita ja runsaasti vinkkejä, toiminnallista tekemistä sekä äänitekäsikirjoitukset ja tehtävien ratkaisut. Tee oppaasta omasi ja kirjoita omiin muistiinpanoihin huomioitasi ja omia ideoitasi! Samat ohjeet ja vinkit löytyvät myös digiopetusaineistosta, josta löytyy myös oppilaille tulostettavia lisätehtäviä ja liitteitä.

Digiopetusaineistosta löytyy lisäksi paljon tekemistä ja tutkittavaa yhdessä oppilaiden kanssa! Luokassa voidaan esimerkiksi pelata muistipeliä kahdessa ryhmässä tai testata osaamista muilla yhdessä tehtävillä digitaalisilla tehtävillä.

Hyödynnä joustavat eriyttämismahdollisuudet

Skylight-sarja eriyttää monipuolisesti ja joustavasti eri tarpeisiin. 3. luokalta lähtien eriyttämisen mahdollisuudet ovat suoraan oppilaan kirjassa. Kaikki aloittavat yhdessä rainbow-tasolta (minimitaso), josta suurin osa ryhmistä jatkaa sun-tasolle (perustaso). Ryhmästä tai oppilaasta riippuen voidaan edetä myös star-tasolle (ylöspäin eriyttävä taso). Opettajan materiaaleista löytyy myös vinkkejä ja tulostettavia lisätehtäviä shooting star -tasolle (natiivitaso). Skylight-sarjaan kuuluu myös alaspäin eriyttävä tehtäväkirja My activity book, jossa on muuten samat sisällöt kuin Activity bookissa, mutta tehtäviä on helpotettu ja niihin on annettu enemmän tukea. Lue lisää näiden kahden tehtäväkirjan eroista digiopetusaineistosta!

Luo rutiineja

Englannin oppitunnin tai opetushetken rutiineja voi luoda helposti digiopetusaineiston avulla! Oppitunnille-valikosta löytyy mm. alku- ja loppulaulu, jotka luovat rakenteen tunnille. Nämä löytyvät Tunnin aloitus -kohdasta. Lisäksi tunnilla voidaan tutkia yhdessä Päiväjärjestys-tehtävää, joka löytyy Digivälineet-kohdasta. Päiväjärjestys-tehtävän avulla voidaan luokan kanssa yhdessä pohtia esimerkiksi mikä viikonpäivä on tai millainen sää on juuri sinä päivänä.

Elävöitä opiskelua lauluin ja videoin

Skylight-sarjan hauskat laulut, ääntämiseen liittyvät lorut ja ilahduttavat videot tuovat vaihtelua ja saavat oppilaat innostumaan englannin kielestä. 1. luokasta lähtien jokaiseen kappaleeseen kuuluu ääntämisloru, ja myös lauluja löytyy lähes jokaisesta kappaleesta. Jaksokohtaisen Unit songin sävel tulee nopeasti tutuksi, sillä vain sanat vaihtuvat eri jaksojen välillä. Erityyppiset videot johdattelevat oppilaat vuosiluokasta riippuen eri aiheisiin: kulttuuriin, verbijumppaan, saman ikäisten lasten arkeen, työskentelytaitoihin sekä kielioppiin. Nämä videot herättävät varmasti oppilaiden mielenkiinnon englannin kieltä kohtaan!

Tutki oppikirjaa yhdessä oppilaiden kanssa

Pyydä oppilaita selailemaan uutta kirjaa. Mikä herättää oppilaiden mielenkiinnon? Mistä he haluavat tietää lisää? Kuka hahmoista kiinnostaa eniten? Tietävätkö oppilaat jo joitakin kuvien sanoja englanniksi? Mitä he arvelevat, että tarinoissa tapahtuu?

Tutkikaa kirjan marginaaleja. Ne ovat erivärisiä. Miksi? Mitä symboleita löydätte tehtävien yhteydestä? Mitä ne tarkoittavat?

Skylight 3 digiopetusaineistosta löytyy myös valmis tulostettava liite kirjasuunnistukseen. Se löytyy Materiaalit-valikon liitteistä.