Uutiset

Otava Oppimisen palveluiden tuottaja Teppo Nevo palkittiin Salli-journalistipalkinnolla

Helsingin Seudun Journalistit on myöntänyt Salli-journalistipalkinnon tuottaja Teppo Nevolle Helsingin Seudun Journalistien vuosikokouksessa 29.3.2023. Nevo palkittiin sitoutuneesta, rohkeasta ja näkemyksellisestä työstään äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalien parissa. Hän on työskennellyt Oppimisen palveluissa vuodesta 2012 ja toimii tällä hetkellä yläkoulun ja lukion äidinkielen ja kirjallisuuden tuottajana.

”Nevo on vetänyt vaativia projekteja erittäin hyvin tuloksin. Hän on tiimeineen vastannut sekä yläkoulun että lukion Särmä-sarjan uudistuksesta. Sarjat ovat saavuttaneet laajan markkinaosuuden, tyytyväisen ja sitoutuneen lukijakunnan sekä oivalliset tulokset oppijan motivoinnissa ja innostamisessa”, palkinnon perusteluissa kerrotaan.

Nevo korosti palkintojuhlassa pitämässään puheessa työn merkityksellisyyttä sekä sitä, että oppimateriaaleja tehdään yhteistyössä laajan asiantuntijajoukon voimin. ”Koen olevani ammatillisesti valtavan etuoikeutettu: saan tehdä maailman hienointa ja myös vaikuttavinta työtä – ja sitten saan vielä tällaisen mahtavan palkinnonkin. Tuntuu äärimmäisen hyvältä nyt ja aivan varmasti pitkään! Oppimateriaalien tekeminen on yhteistyötä. En olisi tänään tässä ilman niitä monia ihmisiä, joiden kanssa olen tehnyt töitä Otavalla yli 11 vuoden ajan. Ja olen ollut todella onnekas, kun olen saanut tehdä töitä pedagogien, tietokirjailijoiden, tutkijoiden ja asiantuntijoiden kanssa, jotka on oman alansa parhaita ja jotka ovat kasvattaneet minua ammatillisesti ja sivistyksellisesti monta metriä.”

Teppo tekee työtään intohimoisesti ja täydellä sydämellä ja tämä oli huomioitu myös palkinnon perusteluissa: ”Nevon ote työhön on moderni ja rohkea. Hän uskaltaa vaatia paljon itseltään ja työyhteisöltään, rohkenee kysyä ja kyseenalaistaa sekä rohkaisee ja kannustaa muita.”

Palkintoperusteluissa tuotiin esiin myös se, että Nevo peräänkuuluttaa oppimateriaalien ajanmukaisuutta, moniarvoisuutta ja korkeaa laatua. Tämän ajankohtaisen ja arvokkaan viestin hän nosti esiin myös puheessaan: ”Toivon, että tulevaisuudessa keskustellaan enemmän oppimateriaalien vaikutuksista – siitä, että laadukkaat, kustannetut ja ammattilaisten tekemät oppimateriaalit parantavat oppimistuloksia, tasa-arvoistavat, antavat hyvän elämän edellytyksiä ja säästävät opettajan aikaa juuri oikeaan. Opettajan pääasiallinen virkatehtävähän ei ole oppimateriaalien laatiminen vaan lasten ja nuorten opettaminen ja ennen kaikkea tukeminen. Laadukkaat oppimateriaalit takaavat myös sen, että maahanmuuttajien kielitaito ja osaaminen kehittyy sellaiseksi, että suomalaisella hyvinvointiyhteiskunnalla on jatkossa uusia arvokkaita tukipilareita.”

Salli-palkinto voidaan myöntää työssään ansioituneelle journalistille, elämäntyöstä tai esimerkiksi merkittävästä teosta alalla. Palkinnon voi saada HSJ:n jäsen tai työryhmä, jossa enemmistö on yhdistyksen jäseniä. Palkinnonsaajia ehdottavat HSJ:n jäsenet. Lue lisää Helsingin Seudun Journalistien sivulta.

Kuva: Laura Vuoma