Artikkelit

Digikokeiden avointen tehtävien kommentointityökalu on uudistunut

Päivitetty 8.12.2023

Kehitämme ja uudistamme digituotteitamme ja palveluitamme opettajien toiveita kuunnellen. Nyt olemme kehittäneet kommentointityökalua. Uudistuksen myötä kommentointi sujuvoituu ja nopeutuu.

Kommentointityökalu on käytössä Otavan digikokeiden avoimissa tehtävissä sekä lukion Särmän (LOPS21) digituotteissa. Työkalun avulla opettaja voi antaa palautetta ja kommentoida opiskelijoiden vastauksia. Uudistukset koskevat suurinta osaa digikokeiden avoimista kirjoitustehtävistä. Yksittäiset tehtävät esimerkiksi kielten materiaaleissa on kuitenkin saatettu toteuttaa tekniikalla, johon uudistus ei vaikuta.

Katso video kommentointityökalun uudistuksista

Kommentointityökalun uudistukset 

Opettajan kommenttikentän yhteyteen on lisätty opiskelijan vastauksen tekstisisältöä, jotta opettaja näkee, mihin kohtaan kommentti liittyy.

Kommenttien kirjoittamiseen tarkoitettu kommenttilaatikko on irrotettu oikeanpuoleisesta palstasta. Opettaja pystyy lukemaan pidemmätkin vastaukset ja kommentoimaan niitä palaamatta sivun alkuun. Kommenttilaatikko seuraa mukana sivua vieritettäessä.

Kommenttikokoelma on lisätty oikeaan palstaan omaksi välilehdekseen, josta opettaja voi selata tallennettuja kommentteja. Kommentteja voi muotoilla esimerkiksi lihavoimalla, kursivoimalla. Kommenttiin voi tuoda myös linkkejä. Kommenttien kirjoittamiseen tarkoitettu tekstilaatikko tarjoaa automaattisesti kokoelmaan tallennettuja kommentteja sen perusteella, mitä opettaja kirjoittaa tekstikenttään. Kokoelmasta löytyvät opettajan itse sinne tallentamat kommentit.

Digikirjojen analytiikan arviointinäkymässä oleva yläpalkki on muutettu vastaamaan digikokeista tuttua, selkeämpää yläpalkkia.

Lisäksi opettaja pystyy

  • jättämään kommentin tyhjään tilaan, esimerkiksi kahden sanan väliin. Tämä helpottaa esimerkiksi pilkkuvirheiden korjaamista ja kommentoimista.
  • tallentamaan kommentin painamalla enter-painiketta.
  • kopioimaan oppilaan vastaustekstin ja halutessaan muokkaamaan sitä digikokeiden ulkopuolella.