Artikkelit

Näin Tuhattaiturin digituotteet ovat uudistuneet

Tuhattaiturin digiopetusaineistot ja digilisätehtävät on uudistettu elokuuksi 2022. Kokosimme tähän artikkeliin tärkeimmät uudistukset ja ohjeet avuksesi.

Toivottuja uudistuksia digiopetusaineistoihin

Tuhattaiturin digiopetusaineistosta löydät materiaalia, joka auttaa oppituntien suunnittelussa, tuntityöskentelyssä sekä arvioinnissa. Uusissa digiopetusaineistoissa tutut ja hyväksi havaitut sisällöt on siirretty uuteen käyttöliittymään. Samalla toteutimme asiakastoiveen E-kirjoista digiopetusaineistoissa! Nämä uutuudet saat mukaasi oppitunneille:

  • Tuhattaituri E-kirjat: E-kirjojen sivut ja vastaukset on lisätty aineistoihin. Voit näyttää E-kirjojen vastaukset samalla tavalla kuin oppikirjassa.
  • Joustava liikkuminen kirjojen välillä: Voit siirtyä oppikirjan kappaleesta suoraan samaan kappaleeseen E-kirjassa tai opettajan oppaassa. Voit vuorotella oppikirjan ja E-kirjan sivujen välillä tai kurkata opettajan oppaasta esimerkiksi toimintavinkin.
  • Opetusvideot (3.–6. lk): Opetusvideot on lisätty oppituntien materiaaleihin. Löydät oikeat videot helposti ja voit näyttää opetusvideon oppitunnilla tai esimerkiksi tukiopetuksessa.
  • Otso-sovelluksen sisällöt: Otso-sovelluksen sisällöt on merkitty tassulogolla. Näet digiopetusaineistosta, mitä sisältöjä oppilas voi käyttää Otsolla. Oppilaita on entistä helpompi ohjata Otson pariin.
  • Opettajan oppaan liitteet: Liitteet voi tallentaa ja tulostaa jaksoittain, mutta lisäksi liitteet on lisätty oppitunnin materiaaleihin. Näet esikatselusta, millaisia tehtäviä oppitunnin liitteissä on, ja voit tulostaa helposti juuri oikean liitteen.

Koska digiopetusaineiston uusi käyttöliittymä ja uudet toiminnot vaativat aluksi totuttelua, teimme avuksesi ohjevideon sekä pikaohjeen, jonka voit tulostaa tai tallentaa.

Katso ohjevideo

Tulosta tai tallenna ohje >

Uutta oppilaan digilisätehtävissä

Tuhattaiturin oppilaan digilisätehtävät ovat uudistuneet elokuuksi 2022. Tehtävät ovat siirtyneet uuteen käyttöliittymään ja mukana on uusi analytiikkatyökalu, jonka avulla opettaja voi seurata oppilaiden edistymistä.

Teimme demot digilisätehtävistä 1a, 3b ja 5a. Käy kurkkaamassa, miltä uudet digilisätehtävät näyttävät!

  • Digilisätehtävien etusivu: Oppikirjan numeroidut kappaleet näkyvät jo etusivulla. Oppilaan on helppo siirtyä tekemään tehtäviä.
  • Alkuopetuksen digilisätehtävät: Etusivun kuvatuen ja tassupolun avulla on helppo ohjata lukemaan opetteleva oppilas oikeaan lukuun ja tehtävään.
  • Tehtävien valitseminen: Perustason tehtävät on merkitty kahdella pallolla ja haastavammat tehtävät kolmella pallolla. Tehtävien taso näkyy vasemman reunan sisällysluettelossa.

Kokeile digilisätehtävien demoja 1a, 3b ja 5a >

Koetyökalu käyttäjäetuna lukuvuonna 2022–23

Elokuusta 2022 alkaen Tuhattaiturin koetyökalut siirtyvät Opepalveluun. Tuhattaiturin koetyökalu on käyttäjäetu Tuhattaituri-sarjan käyttäjille lukuvuonna 2022–23. Saat koetyökalun käyttöösi Opepalvelusta, kohdasta Muut materiaalit / Oheismateriaalit.

Koetyökalulla voit tehdä omia versioita Tuhattaiturin kokeista: Valitse tehtäviä A- ja B-kokeista tai alaspäin eriyttävistä E-kokeista ja 3.–6. luokilla myös ylöspäin eriyttävistä Y-kokeista. Voit muokata koetehtävien tekstejä ja lukuarvoja tai lisätä mukaan omia tehtäviä. Muokatun kokeen voi tallentaa.