Artikkelit

Tarjoamme Linda Liukkaan Rakkauskirjeitä tietokoneelle -materiaalipankin kaikkien luokanopettajien käyttöön

Ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas on tehnyt luokanopettajille materiaalipankin, jonka avulla voi opiskella tietojenkäsittelytieteen perusteet rennon luovasti. Materiaalin saa veloituksetta käyttöön Otavan Opepalvelusta. Mukana on nyt uusia videoita oppilaille!

Rakkauskirjeitä tietokoneelle on luokanopettajille suunnattu itseopiskelumateriaali tietojenkäsittelytieteiden perusteista. Materiaalipankki sisältää videoita ja itseopiskelumateriaalia opettajalle sekä apuvälineitä ja oheismateriaaleja luokissa työskentelyyn. Opettaja voi siis ottaa kaiken oppimansa heti käyttöön omassa luokassaan.

Opettajan materiaalipankki sisältää 10 oppituntia:

1. Tietojenkäsittelytiede
2. Ohjelmoinnillinen ajattelu
3. Ohjelmointi
4. Data ja algoritmit
5. Scratch
6. Laitteisto
7. Tietokonejärjestelmät
8. Internet
9. Tekoäly ja koneoppiminen
10. Oikeudenmukaisuus ja monimuotoisuus

Rakkauskirjeitä tietokoneelle on saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Uusia videoita oppilaille

Rakkauskirjeitä tietokoneelle -materiaali on nyt täydentynyt uusilla oppilaille suunnatuilla videoilla. Tarjolla on 29 videota opetuksen tueksi.

Oppilaat voivat katsoa videoita veloituksetta Oppilaan maailmassa.

Miten Rakkauskirjeitä tietokoneelle -materiaalit saa käyttöön?

Opettaja saa Rakkauskirjeitä tietokoneelle -materiaalit käyttöönsä veloituksetta Otavan Opepalvelusta. Materiaalit löytyvät Opepalvelusta esimerkiksi kirjoittamalla Haku-kenttään Rakkauskirjeitä tietokoneelle. Myös Tuhattaiturin digiopetusaineistoissa on linkki materiaaleihin. Katso ohjeet Opepalveluun kirjautumiseen ja Opepalvelun käyttöön >

Oppilaat näkevät videot Oppilaan maailman kautta, kun opettaja on jakanut heille Rakkauskirjeitä tietokoneelle -lisenssit Opepalvelussa. Katso ohje lisenssien jakamiseen >