Dans la poche ! (LOPS 2016)

Uusi digitaalinen ranskan oppimateriaali

 • B2-ranskan lukion kursseille 7–8 / B-ranskan abivuoden kursseille
 • yo-kokeeseen valmistautuville ja itseopiskelijoille
 • kaikille, jotka haluavat kerrata ja syventää ranskan kielen taitojaan.

Dans la poche ! on interaktiivinen ranskan materiaali, joka kertaa ja harjoituttaa tehokkaasti yo-kokeessa tarvittavia taitoja. Aihepiirit ovat monipuolisia ja tehtävätyypit vaihtelevia. Rakenteiden kertaamiseen ja sanaston laajentamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Mukana on runsaasti perustehtäviä, mutta myös sopivasti haastetta pitemmälle ehtineille opiskelijoille.

Runsas materiaali soveltuu hyvin myös itseopiskelijoille, koska digikirjassa kaikista tehtävistä saa välittömän palautteen. Digikirja sisältää äänitteet ja videot.

Materiaali:

 • opiskelijan digikirja
 • opettajan digiopetusaineisto

Opettaja, kokeile veloituksetta Opepalvelussa >

Tutustu LOPS 2021 -sarjoihimme täällä >

Ajankohtaista

Dans la poche ! digiopetusaineisto on ilmestynyt!

Opiskelijan materiaalit

Dans la poche ! digikirja

Dans la poche ! -digikirja kertaa ja harjoittaa tehokkaasti yo-kokeessa tarvittavia taitoja.

 • Luetun- ja kuullunymmärtämisen tehtävät tutustuttavat sinut mielenkiintoisiin ilmiöihin ja henkilöihin eri puolilla maailmaa.
 • Kattavilla teemasanastoilla ja niihin liittyviä harjoituksilla täydennät sanastoasi elämän eri aloilta.
 • Kielioppi kertaa ja harjoituttaa ranskan keskeisiä rakenteita.
 • Kirjoitustehtävissä on erilaisia aidon elämän tilanteita ja harjoituksia, joissa voit käyttää materiaalin teemasanastoja apunasi.
 • Suulliset tehtävät kattavat useita aihepiirejä, ja niissä kertautuvat keskeinen sanasto ja rakenteet.
 • Kokoavat tehtävät harjoituttavat edelleen sanastoa ja rakenteita ylioppilaskokeen tyylisesti.
 • Digikirja sisältää äänitteet ja videot. Suullisissa tehtävissä on äänitysmahdollisuus.
 • Digikirja on interaktiivinen, eli saat tehtävien tekemisen jälkeen välittömän palautteen.
 • Käytössäsi on digikirjassa Otavan sanastosovellus, jonka avulla voit nopeasti ja kätevästi hakea sanoja sekä vertailla eri kieliä. (Sovellus on saatavilla myös maksutta ladattavana puhelinsovelluksena.)
 • Kääntökorteilla voit harjoitella verbimuotoja sekä sanastojen keskeisiä sanoja ja fraaseja.

Dans la poche ! – Homma hanskassa!

Opettaja, kokeile veloituksetta Opepalvelussa >

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Dans la poche ! digiopetusaineisto

Opettajan digiopetusaineisto sisältää:

 • opiskelijan digikirjan äänitteineen ja videoineen
 • digikirjan tehtävien klikattavat ratkaisut
 • kuuntelutehtävien ja videoiden transkriptit
 • kurssiehdotusmonisteen B2-kurssien 7–8 sisällöiksi
 • kieliopin kertaavia ja eriyttäviä lisätehtäviä
 • sananselityskortit teemasanastojen keskeisistä sanoista
 • sanastokokeet Word- ja Abitti-muodossa
Lue lisää

Oppikirjailijat

Hanna Heikkilä

Rakastuin ranskan kieleen omana lukioaikanani. Minusta se oli hyvin loogista ja samalla runollisen kaunista. Työssäni ranskan ja espanjan opettajana espoolaisessa lukiossa toivon saavani opiskelijat vähän ”koukkuun” eli ihastumaan romaanisiin kieliin, avaamaan heille kielen kautta oven erilaisiin kulttuureihin, ja myös tekemään kielitaidon eteen töitä.

Parasta opettajan työssä ovat oppilaat: olen opettanut niin aikuisia, yläkoululaisia kuin lukiolaisiakin, eikä ole olemassa kahta samanlaista oppijaa. Tulin mukaan J’aime -sarjaan konkariopettajana, mutta ihan uutena kirjantekijänä. Haaste on ollut valtava: työ on vaativaa ja erittäin mielenkiintoista, ja se on kuin harrastus – mielessä koko ajan. Dans la poche ! -materiaalissa mielenkiintoista on ollut kokonaan digitaalisen materiaalin luominen.

Muita harrastuksiani ovat liikunta, kaunokirjallisuus, hyvä ruoka ja tietysti matkailu, mieluiten jalkaisin ja reppu selässä Korsikalla, Pyreneillä, Alpeilla.

Lue lisää

Catherine Métivier

C’est en 1981 que je découvre la Finlande dans le cadre d’un échange culturel d’une année. Tombée amoureuse de mon pays d’accueil, je décide alors, dès 1983, de m’y installer pour apprendre à mieux le connaître et pour y faire mes études universitaires. Parallèlement, mon parcours professionnel m’oriente peu à peu vers un enseignement FLE de spécialité tout public. Ainsi, toutes ces années, j’ai eu la chance de collaborer à de nombreux projets linguistiques auprès de diverses organisations et notamment chez Otava, avec Abi ranska et J’aime.

Je travaille actuellement dans l’enseignement supérieur où j’enseigne le français des affaires avec comme objectifs d’apprentissage, la communication professionnelle et les compétences interculturelles.

Lue lisää

Susanna Paavonen

Opetan ranskaa, espanjaa ja digitaitoja espoolaisessa lukiossa. Toimin myös ohjaavana opettajana. Koulutukseltani olen myös draamaopettaja. Urani aikana olen päässyt opettamaan kaikenikäisiä, joten erilaiset tavat oppia ovat tulleet hyvin tutuiksi.

Opettaessani haluan innostaa oppilaita luovuuteen ja rohkeaan ilmaisuun. Innostava oppikirjatyöskentely tekstien ja tehtävien muokkaamisen parissa on tuonut paljon uusia ideoita omaan opetukseeni.

Vapaa-ajallani harrastan liikuntaa, piirrän, luen ja ulkoilen.

Lue lisää

Eija Raitala

Olen ranskan opettaja sekä yläasteella että lukiossa Helsingissä. Pidän ranskan kieltä erittäin rikkaana ja ilmaisuvoimaisena kielenä, joka suo osaajalleen paitsi hyötyä, myös iloa ja kauneutta. Olen osallistunut ranskan kielen taitojen ja opiskelun edistämiseen Suomessa sekä Otavan oppikirjailijana että ranskanopettajain yhdistyksen kautta jo reilusti yli 20 vuoden ajan. Viimeisin valloitus on Otavan digitaalinen materiaali abeille, Dans la poche !. Innostun helposti ja usein ranskan kieleen liittyvistä asioista, kuten ääntämisen opettamisesta, kielioppirakenteiden tutkailusta ja sanaston laajentamisesta.

Viihdyn vapaa-ajallani erityisen hyvin ranskalaisten dekkaristien, tubettajien, humoristien ja laadukkaiden TV-sarjojen, kuten Le Bureau des Légendes, parissa. Muita harrastuksiani ovat amerikkalaiset tanssilajit Nia ja 5Rhythms, joita olen harrastanut myös matkoillani ranskankielisessä maailmassa.

Lue lisää