Painettu
Digi
Otso-sovellus

Forum 5 ja 6 (OPS 2016)

Forum tempaa historian pyörteisiin!

Forum 5–6 on innostava oppimateriaalisarja alakoulun historian opetukseen. Suosikkisarja herättää historian ihmeelliset kertomukset eloon ja tempaa oppilaat matkalle menneisyyden kiehtovaan maailmaan.

Katso kaikki sarjan osat

Forum-sarjan perusteet

 • Innostavien kirjojen kerronnallinen teksti, jännittävä kuvitus ja mielenkiintoiset tapaustutkimukset houkuttelevat oppilaat mukaansa harjoittelemaan historian taitoja.
 • Sarjassa on huomioitu suurten historiallisten muutosten lisäksi tavallisen ihmisen arki iloineen ja murheineen.
 • Teksti on selkeää ja kuvitus värikästä: Forum tarjoilee lukijalle maistuvan annoksen historiaa.
 • Forumin avulla eriyttäminen on helppoa ja historian taidot tulevat jokaiselle tutuksi. Aikakauden arvoitusten kautta jokainen pääsee toimimaan historian tutkijana.

Digimateriaalit elävöittävät oppimista

 • Opettajan helppokäyttöisistä digiopetusaineistoista löytyy runsaasti sisältöjä oppitunnin elävöittämiseksi sekä monipuolista lisämateriaalia. Digiopetusaineistoon on lisätty oppikirjan opetustekstit selkoteksteinä.
 • Oppilaan innostavat digilisätehtävät tukevat oppimista. Oppilas saa välittömän palautteen ja pisteet tekemistään tehtävistä ja voi näin seurata edistymistään.
 • Oppilaan elämyksellinen sähköinen aineisto sisältää jaksokohtaiset tehtävät, joita oppilas voi tehdä itsenäisesti. Osa tehtävistä on jaettu tasoihin, mikä mahdollistaa eriyttämisen.

Uutta

Forum-sarjan digiopetusaineistot uudistuivat

Forum-sarjaan on tehty opettajien toivoma uudistus. Kokosimme sarjan luotettavat sisällöt runsaiksi ja helppokäyttöisiksi opettajan digiopetusaineistoiksi. Voit nyt Opepalvelussa valita digiopetusaineiston sen mukaan, onko luokassa käytössä painettu vai digitaalinen Forum-kirja.

Forum-sarjan luotettavat sisällöt on julkaistu myös uudessa käyttöliittymässä: digiopetusaineisto painetun kirjan käyttäjälle. Nyt materiaaleja voi käyttää monipuolisemmin ja sujuvammin. Käyttöliittymän visuaalinen ilme on houkuttelevampi ja liikkuminen tuotteessa helpompaa.

Forum 5 ja 6 Historia -sarja

Kirjan kansikuva: Forum 5 Historia

Forum 5 Historia

Kirjan kansikuva: Forum 6 Historia

Forum 6 Historia

Forum 5 ja 6 digikirjat

Digikirjat tarjoavat painettujen oppikirjojen laadukkaan sisällön (teksti, kuvat) digitaalisessa muodossa. Oppikirjan tekstit voi myös kuunnella ja kuvia tarkastella suurempina, mikä helpottaa eriyttämistä. Kirjojen tärkeimmät käsitteet on koottu helppokäyttöiseen sanastoon. Aineistot toimivat kaikilla päätelaitteilla.

Forum 5 ja 6 digitehtävät

Digitehtävät sisältävät painettujen harjoituskirjojen aineistot digitaalisessa muodossa. Avoimiin tehtäviin voi vastata kirjoittamalla tai äänittämällä. Oppilas saa välittömän palautteen ja pisteet tekemistään tehtävistä ja voi näin seurata edistymistään.

Otso-sovelluksella voi kuunnella painetun kirjan tekstit

Painettua Forum-kirjaa käyttävä oppilaat saavat Otso-sovelluksella tekstit ääneen luettuna sekä jaksojen kertausvideot.

Tutustu Otso-sovellukseen

Forum 5 ja 6 digiopetusaineistot

Helppokäyttöiset opettajan digiopetusaineistot ovat runsas kokonaisuus oppitunnin elävöittämiseksi.

Digiopetusaineistot sisältävät:

 • oppikirjojen valokuvia ja piirroskuvia, joita tutkitaan kuvan aiheeseen liittyvien kysymysten, pohdintojen ja selitysten avulla
 • oppikirjojen ja  harjoituskirjojen vastaukset
 • oppitunnille sopivaa lisä- ja kertausmateriaalia
 • lukukohtaiset taulukuvat
 • oppikirjojen opetustekstit ääneen luettuina luvuittain
 • oppikirjojen opetustekstit selkoteksteinä
 • opettajan oppaat ja opettajan liitteet PDF-versioina
 • oppikirjojen aiheita havainnollistavia videoita
 • PDF-muotoiset kokeet mallivastauksineen sekä koetyökalun, jolla opettaja voi laatia yksilöllisiä kokeita ryhmälle tai yksittäiselle oppilaalle.

Vinkit

9.4. Mikael Agricolan päivä

Tutustukaa Agricolan sanoihin ja kääntäkää hänen kirjoituksiaan nykysuomeksi Forum 6 Opettajan oppaan monisteen avulla.

Lataa pdf (2 041 kt)

Oppikirjailijat

Kimmo Päivärinta

Kati Solastie

Luokanopettaja

Simo Turtiainen