Painettu
Digi
Otso-sovellus

Aalto

Ympäristöopin uusi Aalto herättää uteliaisuuden!

Uuden Aalto-sarjan avulla jokainen voi innostua ja kokea onnistumisen elämyksiä ympäristöopin tunneilla. Sarjan ytimessä on lukutaidon ja monilukutaidon kehittäminen. Tarjolla on monipuolisia ja monen tasoisia tehtäviä sekä opettajan tukena täysin uudenlainen digiopetusaineisto ja valmis ulko-opetuskokonaisuus jokaiselle vuosiluokalle. Laadukkaat valokuvat, valloittava kuvitus ja selkeät opetusvideot havainnollistavat opiskeltavia ilmiöitä.

Katso kaikki sarjan osat

Aalto tarjoaa onnistumisen elämyksiä oppilaalle

  • Oppikirjassa on selkeä toistuva rakenne, jonka avulla oppiminen on helppoa.
  • Pedagogiset elementit tukevat oppilaan lukutaidon kehittymistä ja harjoittavat tietotekstin ymmärtämisen taitoja.
  • Monipuoliset opiskelumenetelmät ja vaihtelevat oppimisympäristöt motivoivat kaikkia oppimaan.
  • Opetusvideot havainnollistavat opiskeltavia ilmiöitä.

 

Aalto tukee opetustyötäsi

  • Sarjan avulla on helppo tukea tietotekstien lukutaidon sekä monilukutaidon kehittymistä.
  • Runsas opettajan materiaali tarjoaa kaiken opetuksessa tarvittavan materiaalin ja taustatiedon.
  • Eriyttäminen eri taitotasoille onnistuu kattavan materiaalin avulla.
  • Tarjolla on runsaasti työkaluja arvioinnin tueksi.
  • Digiopetusaineistossa näkee yhdellä silmäyksellä kaiken tuntimateriaalin, mikä helpottaa suunnittelutyötä.

Aalto-sarja

Kirjan kansikuva: Aalto 3

Aalto 3

Kokeile demoa!

Täysin uudenlainen digiopetusaineisto

Aalto-sarjassa on täysin uudenlainen digiopetusaineisto. Selkeästä kokonaisuudesta löydät kaikki oppitunnin materiaalit yhdestä paikasta. Helppokäyttöinen digiopetusaineisto ilahduttaa ja toimii opetustyösi tukena. Tutustu Aalto 3 digiopetusaineistoon jakson 6 Kevät rannoilla sisältöjen avulla.

Kokeile demoa Opepalvelussa

Aalto-sarjan ilmestymisaikataulu

Aalto 3 -tuoteperhe on käytössäsi elokuussa 2024.
Aalto 1 ja 4  -tuoteperheet ovat käytössäsi elokuussa 2025.
Aalto 2 ja 5  -tuoteperheet ovat käytössäsi elokuussa 2026.
Aalto 6 -tuoteperhe on käytössäsi elokuussa 2027.

Tutustu Aalto 3 oppikirjaan

Aalto 3 oppikirjan avulla kaikki oppilaat innostuvat ja kokevat onnistumisen elämyksiä ympäristöopin tunneilla. Oppilas voi harjoitella tietotekstin lukemista omalle ikätasolle sopivalla tavalla sekä opiskella monilukutaitoa askel askeleelta. Kirjan selkeä ja rauhallinen ilme tukee oppilaan oppimista.

Tutustu näytesivuihin

Näin Aalto-sarja tukee eriyttämistä

Selkeä rakenne tukee oppimista

Aalto-sarjan selkeä ulkoasu ja toistuva rakenne tukevat oppimista. Oppikirjoissa on mm. oppilaan kokemusmaailmaan liittyvät ingressit, selkeä tietoteksti sekä helpoista haastavampiin etenevät tehtävät. Jokaisessa jaksossa on lisäksi useita monilukutaitoa kehittäviä tilastokuvia ja niihin liittyviä tehtäviä.

Tukea jokaiselle oppilaalle

Tukea tarvitsevia oppilaita varten oppikirjan luvuista on saatavilla helpotetut tekstit. Erityisesti S2-oppilaita varten on lisäksi digiopetusaineistossa sanastotehtäviä lukujen keskeisistä käsitteistä.

Suomen kieltä harjoittelevalle oon tarjolla Aalto 3 Treeni S2 -vihko, jonka pääpaino on ympäristöopin sanaston opiskelussa.

Lisähaastetta tiedonjanoisille

Enemmän haastetta kaipaaville oppilaille sarjan hahmon esittämät kysymykset tarjoavat houkuttelevia kurkistuksia mitä erilaisimpiin luontoon, ympäristöön ja terveyteen liittyviin teemoihin. Tarjolla on myös esimerkiksi mielenkiintoisia pidempiä tietotekstejä, joihin on valmiita tehtäviä. Vaativammat tehtävät edellyttävät oppilailta tiedon soveltamista ja etsimistä. Opettajan liitteistä on myös runsaasti lisämateriaalia mm. lajintunnistukseen.

Runsaasti työkaluja arviointiin

Arvioinnin tukena Aalto-sarjassa on jaksojen sisältöjen kertaamista varten erikseen Palauta mieleen -aukeamat sekä paljon tehtäviä ja harjoituksia, kuten Kahoot-visoja ja kertauspelejä. Lajintunnistusta harjoitellaan oikeiden valokuvien avulla, ja Otso-sovelluksen kautta löytyvät kääntökortit innostavat lajien harjoitteluun kotonakin.

Aalto-sarja tarjoaa arvioinnin tueksi monenlaisia välineitä. Kokeet ovat muokattavia ja jokaisesta tehtävästä on valittavana eri tasoja. Materiaali sisältää lisäksi suullisen kokeen joka jaksoon sekä lajintunnistuskokeita. Arviointimatriisien avulla esimerkiksi projektitöiden arviointi on helppo toteuttaa. Itsearvioinnin ja vertaisarvioinnin tueksi on tarjolla erilaisia liitteitä. 

Otso tuo eloa oppikirjaan!

Otso-sovellus ja painettu Aalto-oppikirja yhdessä tukevat oppilasta, kun hän tekee läksyjä, kertaa asioita tai valmistautuu kokeisiin. Otso-sovelluksen avulla oppilas saa mm. oppikirjan tekstit ja tehtävät ääneen luettuina, videoita ja lajintunnistustehtäviä.

Tutustu Otso-sovellukseen

Poimi ohje suloiseen käsityöhön

Aalto-sarjan suloinen hahmo hurmaa myös käsitöissä! Pehmoi­nen virkattu koalakarhu innostaa tarttumaan lankakerään.

Tulosta ohje

Kokeile oppitunnilla!

Vinkit Älä osta mitään -päivään 24.11.

Aalto-sarjan toiminnallisten tehtävien tavoitteena on tukea oppilaiden ympäristötietoisuuden kehittymistä ja ohjata oppilaita toimimaan kestävän kehityksen edistämiseksi.

Älä osta mitään -teemapäivä haastaa pohtimaan kuluttamista ja sen vaikutusta ympäristöön. Nappaa talteen Aalto-sarjan moniste oppilaille sekä vinkit aiheen käsittelyyn opettajalle.

Katso vinkit ja tulosta moniste

Oppikirjailijat

Henrikki Kattainen

Jani Koistiola

Mea Mattila

Hanna Niittyviita

Kuvittaja, oppikirja

Veera Aro

Kuvittaja, tehtäväkirja

Tuire Siiriäinen