Painettu

Ponjatno! (LOPS16)

Lukion B3-venäjä

Ponjatno! -kirjasarjan pääpaino on suullisessa kielitaidossa. Puhumisen, lukemisen, ääntämisen, kuuntelemisen ja kirjoittamisen lisäksi opitaan venäjän kielen rakenteita sopivissa yhteyksissä sekä Venäjän maantuntemusta ja kulttuuria.

Katso kaikki sarjan osat

Ponjatno! -kirjasarjan pääpaino on suullisessa kielitaidossa. Puhumisen, lukemisen, ääntämisen, kuuntelemisen ja kirjoittamisen lisäksi opitaan venäjän kielen rakenteita sopivissa yhteyksissä sekä Venäjän maantuntemusta ja kulttuuria. Kirjasarjassa on monipuolisesti eri tekstilajeja nuorten näkökulma huomioon ottaen. Ponjatno! noudattaa lukion uutta opetussuunnitelmaa.

Opetussuunnitelman mukaisesti kolme ensimmäistä kurssia painottavat suullisen kielitaidon kehittämistä. Myöhemmillä kursseilla painotetaan suullisen osaamisen lisäksi kirjallisia taitoja. Alusta lähtien opetellaan sähköisten oppimisvälineiden käyttöä, ja jokaista tekstiä täydentävät sekä kirjalliset että sähköiset tehtävät. Jokapäiväisen viestinnän ja keskeisen kielitiedon lisäksi sarjassa tutustutaan Venäjän eri osiin 32 kaupungin kautta.

Ponjatno!-sarjan ensimmäinen osa sisältää kurssit 1–3, toinen osa kurssit 4–6 ja kolmas osa kurssit 7–8. Jokaiseen osaan liittyy verkkosanasto ja verkkoharjoitukset, joiden tiedot ja linkit löytyvät alta.

Oppikirjojen lisäksi sarjaan kuuluvat opettajan oppaat, äänitteet, arviointimateriaalit ja esitysmateriaalit sekä opiskelijalle verkkosanasto sekä verkkoharjoitukset.

Kaikki Ponjatno! -esitysmateriaalit on julkaistu. Kirjakohtaiset esitysmateriaalit tukevat opetusta.

Ponjatno! on uudistunut! Tutustu LOPS 2021:n mukaiseen Ponjatno!-sarjaan

Ponjatno!-sarja

Kirjan kansikuva: Ponjatno! 1 (LOPS16)

Ponjatno! 1 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Ponjatno! 2 (LOPS16)

Ponjatno! 2 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Ponjatno! 3 (LOPS16)

Ponjatno! 3 (LOPS16)

Oppikirjailijat

Kirsi Allén

Tatiana Batanina

Maria Hokkanen

Hanna-Maaria Luoto

Liisa Partonen

Viktoria Petrovskaja