Artikkelit

Otavan digikokeiden käyttöliittymä kehittyi tammikuussa

Otavan digikokeet uudistettiin vuodenvaihteessa, ja niiden kehitys jatkuu edelleen. Kokosimme tietoa tammikuussa tehdyistä päivityksistä alle.

Mitä päivityksiä tehtiin tammikuussa?

Tammikuussa 2020 paransimme digikokeidemme käytettävyyttä asiakkailta saadun palautteen perusteella. Muun muassa nämä ominaisuudet on nyt muutettu:

  • Sähköpostikutsujen hallinnointi: Nyt sähköpostikutsut eivät lähde enää automaattisesti, vaan opettaja voi päättää, lähettääkö kutsun ylipäätään ja kenelle sähköpostikutsu lähtee. Sähköpostikutsuja voi lähettää eri opiskelijoille eri aikaan.
  • Opiskelijoiden lisääminen ryhmään: Opiskelijoiden lisääminen ryhmään on helpottunut. Nyt Muokkaa ryhmää/luokkaa -näkymässä on lista, josta pääsee lisäämään yhden tai useamman opiskelijan kerralla ryhmään. Listassa näkyy kaikki opiskelijat, jotka opettaja on joskus lisännyt järjestelmään.

Uusi ryhmä kannattaa luoda seuraavassa järjestyksessä: 1) Lisää oppilaat järjestelmään (jos et tuonut heitä järjestelmään aikaisemmin). 2) Luo ryhmä. 3) Lisää oppilaat ryhmään.

Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Mitä päivityksiä tehdään seuraavaksi?

  • Kokeen kokonaispistemäärä: Jatkossa koejärjestelmä näyttää automaattisesti digikokeen sivumäärän ja kokonaispistemäärän jo, kun opettaja luo koetta.
  • Ryhmän luominen Oppilaat-listan kautta: Jatkossa ryhmän voi halutessaan luoda helposti myös suoraan Oppilaat-listan kautta.

Jatkamme edelleen digikokeiden käyttöliittymän kehitystyötä asiakkailta saadun palauutteen perusteella.