Fokus Abi

Tehokertausta ruotsin yo-kokeeseen!

Uusi Fokus Abi on täysin digitaalinen oppimateriaali, jonka avulla opiskelija kertaa ja laajentaa lukion aikana opittuja teemasanastoja ja kielioppia.

  • Materiaali soveltuu sekä abikurssille että itsenäiseen opiskeluun.
  • Tehtäviä on runsaasti, ja ne harjoittavat monipuolisesti kielitaidon eri osa-alueita.
  • Fokus Abi tarjoaa myös hyödyllisiä yo-vinkkejä.
  • Opettajalle on saatavilla erillinen digiopetusaineisto, jota voi hyödyntää luokkaopetuksessa.

Kokeile Fokus Abi -digikirjaa ja -digiopetusaineistoa Opepalvelussa.

 

Katso hinnat >

Tutustu etuihin >

Opiskelijan materiaalit

Opettajan materiaalit

Oppikirjailijat

Sari Kaunisto

Jag bor i Esbo och jobbar som svensklärare i Kuninkaantien lukio. Jag har fått vara med i två läroboksserier; först i Kanal och sen i Galleri. På fritiden tillbringar jag mycket tid med familjen och jag älskar att sporta; jag joggar mycket, går på gym och håller på med yoga.

Lue lisää

Marko Paasonen

Jag är lärare i svenska och tyska med erfarenhet av alla skolstadier. Bor och jobbar numera i Helsingfors på Kulosaaren yhteiskoulu. Jag har tidigare varit med om att skriva lärarhandledningar och prov till bokserien Kanal och senare varit en av författarna till hela Galleri-serien. Förutom språk brinner jag för resor och främmande kulturer och naturligtvis Norden. På våren är det alltid Melodifestivalen som står i fokus.

Lue lisää

Anssi Salonen

Jag är lärare i svenska och tyska och har jobbat på tre olika gymnasier. Min nuvarande arbetsplats är Espoonlahden lukio där jag undervisar i både svenska och tyska. Mitt jobb på Otava började med att skriva prov till serien Kanal och efter det blev jag en av författarna i Galleri-teamet. Nu har jag antagit nya utmaningar när jag jobbar med serien Fokus. Och så som alla språklärare tycker jag om att resa och lära mig om främmande kulturer.

Lue lisää

Sanna Huuskonen

Jag har undervisat i svenska på gymnasiet i 16 år men jag har också lite erfarenhet av att jobba som svensklärare på yrkeshögskolan. Nu undervisar jag i svenska i Lahden lyseo. Dessutom har jag varit suppleant i SRO:s styrelse. I flera år har jag varit med om att skapa digitalt undervisningsmaterial och digitala prov till Fokus vilket har varit ett väldigt lärorikt och inspirerande projekt.

Lue lisää