Taikamaan esiopetus

Eheyttävä esiopetusmateriaali

Taikamaan esiopetus kertoo veikeän ja iloisen tarinan sirkuksen väen elämästä. Mitä tapahtuukaan, kun Omppu-karhu tutustuu trapetsikissa Miuun, pellepöllö Tottiin ja Täpinä-sirkushiireen? Hauskat seikkailut ja kommellukset opettavat, että ystävyydessä on voimaa!

Taikamaan esiopetusmateriaalissa on kymmenen jaksoa, joiden samankaltainen rakenne helpottaa oppimista. Kirjassa vuorottelevat äidinkielen, matematiikan ja ympäristötiedon tehtävät.

 

Saatavilla uuden opetussuunnitelman mukaisilla mallikirjaimilla

Taikamaan esiopetus (uudet mallikirjaimet)
ISBN 978-951-1-30939-0

Taikamaan esiopetus
Opettajan opas
ISBN 978-951-1-30860-7

 

Taikamaan esiopetus

Oppilaan materiaalit

Taikamaan esiopetus

Taikamaan esiopetus

Lapsen kirja on jaettu kymmeneen jaksoon, joissa on toistuva rakenne. Joka jakson aloittaa satumainen kuva, jota voi käsitellä erillisten tehtävien avulla. Kuvaan liittyy jaksoa teemoittava hauska tarina. Kirjan tehtävät ovat vaikeustasoltaan vaihtelevia ja antavat sopivia haasteita erilaisille oppijoille. Mukana on myös tehtävätyyppejä, jotka korostavat lapsen omaa tuottamista. Projektisivuille on mahdollista dokumentoida omia projekteja.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Yhteisöllinen ja vuorovaikutteinen sähköinen opetusaineisto kattaa koko eskarivuoden.

  • Sähköisessä opetusaineistossa on jokaiseen jaksoon liittyviä yhteisöllisiä äidinkielen, matematiikan ja ympäristötiedon tehtäviä ja pelejä, joissa harjoitellaan ja kerrataan jakson opittavia asioita.
  • Mukana on suuraakkosia havainnollistavat kirjainanimaatiot, joita tukevat kuunneltavat kirjaintarinat.
  • Jaksoihin liittyvät tarinat voi kuunnella Silja Sillanpään lukemina.
  • Karaokeversioita Taikamaan esiopetuksen lauluista sekä kaikkien laulujen sanat.

Sähköisen opetusaineiston voit ostaa Otavan verkkokaupasta koulusi tunnuksilla.
Tunnukset voit tarvittaessa pyytää asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@otava.fi, puh. 0800 17117

Opettajan opas

Opettajan opas

Leiki, tutki, liiku ja laula! Opettajan opas auttaa havainnollistamaan opittavia asioita. Se eheyttää ja tukee kokonaisvaltaista oppimista. Opas sisältää lapsen kirjan jaksokuviin liittyvät tarinat, eriyttäviä ja yhteistoiminnallisia tehtäviä sekä käytännöllisiä vinkkejä opetuksen etenemiseen. Mukana on myös leikkejä, laulujen nuotit sekä ohjeet lapsen kirjan tehtäviin.

Lue lisää

Äänitteet

Laulut ja tarinat

Cd:llä on 12 laulua, joista kymmenen on kokonaan uusia. Lauluihin kuuluvat nuotit ja leikit löytyvät opettajan oppaasta. Lisäksi cd:llä on 10 jaksotarinaa Silja Sillanpään lukemina.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Marika Jansson

Marika on tehnyt yli 15 vuotta lastentarhanopettajan töitä ja on tällä hetkellä päiväkodin johtajana Helsingissä. Hän on ollut mukana kirjoittamassa myös Hauska Matka: Eskariin! -kirjaa. ”Koen, että oppikirja on tärkeä opettajan apuväline. Kaikkea tarvitse keksiä itse ja aikaa jää olennaiseen: lasten kohtaamiseen ja heidän kanssaan olemiseen. Kirja on myös lapselle oppimisen väline, elämys ja muisto.”

Lue lisää

Eija Kärkkäinen

Eija on kasvatustieteiden kandidaatti. Hän on työskennellyt Helsingin kaupungin päivähoidossa vuodesta 1991 lastentarhanopettajana eri-ikäisten lasten ryhmissä ja päiväkodinjohtajana vuodesta 2002. Eija on toinen Otavan suositun Ällitälli-esiopetuskirjan tekijöistä.
”Toiminnallinen oppiminen, yhdessä tutkiminen ja ihmettely ovat minulle tärkeitä näkökulmia alle kouluikäisten opettamisessa.”

Lue lisää

Hannele Riekkinen

Hannele on koulutukseltaan kasvatustieteiden kandidaatti, ja hänellä on pitkä ja monipuolinen kokemus lasten kanssa työskentelystä. Hannele on toinen Otavan suositun Ällitälli-esiopetuskirjan tekijöistä.

Lue lisää

Silja Sillanpää

Silja on luonut Taikamaan esiopetuksen tarinat, lorut ja riimit. Silja on lastenkirjailija, käsikirjoittaja ja kahden pojan äiti. Hänen kynänjälkeään on nähty mm. useissa Pikku Kakkosen ohjelmissa, Katti Matikainen -satukirjoissa sekä Vipusen Aapisessa ja Lukukirjassa.

Lue lisää

Ninka Reittu

Ninka on Taikamaan esiopetuksen kuvittaja. Ninka on pohjoiskarjalainen kuvataiteilija ja kuvittaja. Hän on lasten- ja nuorten kuvataidekoulun tuntiopettaja ja on opettanut taidetta niin alle kouluikäisille kuin yläasteikäisillekin. Ninka on tehnyt kuvitustöitä Otavalle, Karistolle ja F-kustannukselle.

Lue lisää