Painettu
Digi

Idea (LOPS16)

Lukion filosofian Idea-sarjan lähtökohtana ovat ajattelun taidot ja argumentointi, filosofia tässä ajassa. Kirjan monipuoliset ajatuskokeet, tehtävät ja esimerkit inspiroivat rohkeaan ja itsenäiseen ajatteluun. Raikas ulkoasu ja pedagogisesti mietitty kuvitus houkuttelevat oivaltamaan. Idea antaa filosofisia työkaluja lukion eri oppiaineisiin.

Katso kaikki sarjan osat

  • Idean lähtökohtana ovat ajattelun taidot ja argumentointi, filosofia tässä ajassa.
  • Kirjan monipuoliset ajatuskokeet, tehtävät ja esimerkit inspiroivat rohkeaan ja itsenäiseen ajatteluun. Raikas ulkoasu ja pedagogisesti mietitty kuvitus houkuttelevat oivaltamaan. Idea antaa filosofisia työkaluja lukion eri oppiaineisiin.
  • Idean voi nyt valita myös kokonaan digitaalisena. Digikirja ja digitehtävät tuovat uutta virtaa oppitunneille, ja digikokeet harjoittavat monipuolisesti sähköisen yo-kokeen tehtävätyyppejä.

Idea uudistuu LOPS 2021:een

Suosittu lukion filosofian Idea-sarjamme uudistetaan uuteen opetussuunnitelmaan. Sarjaa on uudistettu opettajien toiveiden mukaisesti, mutta ennallaan on sen selkeä ja innostava tapa lähestyä filosofiaa.

Tutustu uudistuneeseen Idea-sarjaan

Idea-sarja

Kirjan kansikuva: Idea 1 (LOPS16)

Idea 1 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Idea 2 (LOPS16)

Idea 2 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Idea 3 (LOPS16)

Idea 3 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Idea 4 (LOPS16)

Idea 4 (LOPS16)

Idean digimateriaalit

Digikirjat

Sarjan neljä kurssikirjaa voi valita sekä painettuna että digitaalisena. Digikirja toimii tietokoneella, tabletilla ja myös mobiililaitteella.

Digikirja sisältää printtioppikirjan opetustekstit, kuvat ja tehtävät. Digikirjan tehtävät ovat interaktiivisia ja tallentuvia. Lisäksi digikirjassa on videoita, linkkejä ja havainnollistuksia. Myös oppikirjatekstit voi kuunnella.

Digiopetusaineistot

Idean opetusaineistoissa kaikki opettajan materiaalit on koottu kätevästi yhteen. Pedagogiset ideat, havainnollistavat materiaalit ja tehtävien ratkaisut on järjestetty helposti navigoitavaksi kokonaisuudeksi. Opetusaineistoon on liitetty myös digikirja, jossa ovat mukana kirjaan liittyvät rikasteet ja interaktiiviset digitehtävät.

Digikokeet

Digikokeet tuovat uuden ulottuvuuden arviointiin ja helpottavat opettajan työtä. Niiden avulla opiskelijat tutustuvat uuden yo-kokeen tehtävätyyppeihin. Idean digikokeista löytyy koetehtäviä kaikkiin filosofian kursseihin.

Oppikirjailijat

Arno Kotro

Eenariina Hämäläinen

Meri-Tuulia Arkko

Heikki A. Kovalainen

Arto Laitinen

Lauri Calonius

Vesa Korkkula