Uudistunut Opepalvelu vastaa entistä paremmin opettajien tarpeisiin

Otavan Opepalvelu uudistui kesän 2018 aikana. Sieltä löytyy kätevästi kaikki koululle tilatut digimateriaalit ja opettajat voivat myös kokeilla digiuutuuksia 30 päivän ajan veloituksetta.

Uudistus tehtiin yhteistyössä opettajien kanssa

Jo toukokuun ajan opettajilla oli mahdollisuus tutustua ennakkoon uuteen Opepalveluun ja antaa tärkeää palautetta sen toimivuudesta. Erityisesti sivuston selkeydestä, uusista ominaisuuksista ja raikkaasta ulkoasusta saimme paljon positiivista palautetta. Opettajat antoivat myös arvokkaita kehittämisideoita, joihin pyrimme parhaamme mukaan vastaamaan.

Opettajien toivoma Suosikit-toiminto on tärkeä osa uudistunutta Opepalvelua. Nyt opettajilla on mahdollisuus valita omassa käytössä olevien sarjojen materiaalit suosikeiksi, jolloin ne näkyvät heti palveluun kirjautuessa. Tämä nopeuttaa huomattavasti omien materiaalien löytämistä.

Sarjakohtaiset tiedotteet ja ajankohtaiset asiat löytyvät nyt entistä helpommin. Tärkeät tiedotteet näkyvät suoraan sarjan kohdalla ja opettajat pääsevät halutessaan siirtymään sarjojen nettisivuille palvelun kautta. Jatkossa Opepalvelusta löytyy myös linkkejä sarjakohtaisiin uutisiin ja kiinnostaviin artikkeleihin. Haluamme varmistaa, että opettajilla on aina ajantasaiset tiedot käyttämistään materiaaleista sekä mahdollisuus löytää helposti lisätietoa, tukea tai inspiraatiota työhönsä.

Uuteen Opepalveluun on entistä helpompi hyväksyä uusia käyttäjiä. Koulun ylläpitäjä eli rehtori, koulusihteeri tai muu ylläpitäjäksi määritelty henkilö voi tästä lähtien myöntää koulun opettajille käyttöoikeudet Opepalveluun. Enää ei tarvitse odottaa Otavan hyväksyntää päästäkseen liittymään koulun listoille.

Opepalveluun on syksyllä tulossa toivottu lisätoiminto: Chat-asiakaspalvelu, jonka avulla opettajat saavat entistä nopeammin vastauksia kysymyksiinsä.  Tulossa on myös muita toivottuja uudistuksia, joista kerromme myöhemmin lisää. Otamme jatkossakin huomioon opettajien toiveet, joiden pohjalta kehitämme Opepalvelua.

Toivotamme kaikille oikein energistä ja inspiroivaa lukuvuotta!