Otava Oppimisen palvelut on mukana Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön #MEIDÄNMERI-kampanjassa Lahjoitamme kouluille Pelastetaan Itämeri -oppimiskokonaisuuden

Oppimisen palveluiden tuottama suomen- ja ruotsinkielinen Pelastetaan Itämeri -oppimiskokonaisuus on käytettävissä veloituksetta kouluissa lukuvuoden 2020–2021 loppuun asti.

Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyskampanjan tavoitteena on lisätä tietoutta Itämeren tilasta sekä kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön meren ja sen perinnön pelastamiseksi. Kansainvälisessä kampanjassa on mukana kumppaneita kaikilta yhteiskunnan aloilta.

Otava osallistuu kampanjaan lahjoittamalla kouluille asiantuntijoiden tekemän pedagogisen Pelastetaan Itämeri -oppimiskokonaisuuden.

”Haluamme olla mukana turvaamassa Itämeren tulevaisuutta ja sen arvokasta kulttuuriperintöä. Tavoitteenamme on kannustaa lapsia ja nuoria toimimaan Itämeren puolesta. Kohderyhmänä ovat 3–9 luokkalaiset, mutta aineistoa voi myös soveltaa alemmille luokille ja lukioon”, kertoo Otava Oppimisen palveluiden kustannusjohtaja Teuvo Sankila.

”Kouluissa tehtävä työ on avainroolissa, kun kerromme Itämeren tarinaa ja ratkomme sen suojelun haasteita. Iloitsemme siksi Otavan ja Moomin Charactersin kanssa tehtävästä yhteistyöstä – tätä kautta tavoitamme ja inspiroimme uusia Itämeren pelastusjoukkoja”, toteaa John Nurmisen Säätiön asiamies Annamari Arrakoski-Engardt.

Itämeri oli tärkeä inspiraation lähde Muumien luojalle Tove Janssonille. Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 75 vuotta ensimmäisen Muumi-tarinan, luonnonkatastrofin keskelle sijoittuvan Muumit ja suuri tuhotulva, julkaisusta.

Lisätietoa Pelastetaan Itämeri -oppimiskokonaisuudesta:

Kustannusjohtaja Teuvo Sankila
050 3737 474
teuvo.sankila@otava.fi

Liiketoimintapäällikkö Inka Hedman
040 7322 171
inka.hedman@otava.fi

Lisätietoa Otava Oppimisen palveluiden mukanaolosta kampanjassa: otava.fi/itameri

Lisätietoa #MEIDÄNMERI-kampanjasta: www.meidanmeri.fi