Otava on ostanut vähemmistöosakkuuden digitaalisen oppimisen startup-yritys Ubiikista

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut 4.12.2015 allekirjoitetulla sopimuksella vähemmistöosuuden Ubiikki Oy:sta. Ubiikki on nelivuotias startup-yritys, joka kehittää digitaalisten oppimateriaalien tuotantoon ja jakeluun liittyviä teknologiaratkaisuja. Yrityksen päätuote, Cloubi –teknologia-alusta, on käytössä useilla suomalaisilla ja kansainvälisillä oppimateriaalikustantajilla ja koulutusorganisaatioilla.

”Kustannusosakeyhtiö Otava on Suomen johtavia digitaalisten ja painettujen oppimateriaalien tuottajia. Nyt tiivistyvä yhteistyö tuo meille lisää osaamista oppimateriaalien digitaaliseen liiketoimintaan. Yhdessä Ubiikin kanssa tuomme parhaat välineet ja osaamisen oppijoiden ja opettajien käyttöön. Samalla olemme tienraivaajia digitaalisen oppimisen kehittäjinä”, sanoo Otavan kustannusjohtaja Teuvo Sankila. ”Tämä vahvistaa mahdollisuuksiamme tukea parempaa oppimista ja oppilaan menestymistä omissa opinnoissaan,” Sankila täydentää.

”Olemme ylpeitä voidessamme syventää yhteistyötä Otavan kanssa digitaalisten oppimateriaalien alueella. Tämä antaa meille mahdollisuuden tavoitella kansainvälisiä markkinoita tehokkaammin ja tilaisuuden kasvaa”, sanoo Ubiikin toimitusjohtaja Tero Rynkä.