Otava mukaan koulujen sijaisjärjestelyjen helpottamiseen!

Kustannusosakeyhtiö Otava on hankkinut osakkuuden Operantes Oy:n Varaope-palvelusta. Palvelu on rakennettu helpottamaan ja uudistamaan koulujen ja päiväkotien sijaisjärjestelyjä.

”Yhteistyöllä Operantes Oy:n kanssa Otava laajentaa omaa koulun, opetuksen ja oppimisen kokonaispalvelupakettiaan. Tavoitteenamme on tuoda helpotusta koulun arkeen ja opetuksen sujuvuuteen”, kertoo Otavan kustannusjohtaja Teuvo Sankila.

”Sijaisuusjärjestelyt ovat lähes jokapäiväistä työtä apulaisrehtoreille ja opettajille. Se aika on usein pois opetustyöstä. Samalla palvelu tarjoaa sijaisuuksia tekeville paremmat mahdollisuudet työn löytämiseen”, Operantesin toimitusjohtaja Eeva Hellsten kuvailee. ”Haluamme helpottaa sekä opettajien arkea että tarjota esimerkiksi opettajaksi opiskeleville mahdollisuuden kartuttaa ammatillista osaamista jo varhaisessa vaiheessa.”

Palvelun kautta sijaisuuksia täyttyy päivittäin, ja palaute on ollut positiivista. Hellsten muistelee hiljattain eräältä vararehtorilta saamaansa puhelua, jonka aikana tämä oli huudahtanut: ”Siis ihanko totta – sijainen on jo tulossa, eikä minun tarvinnut soittaa ainuttakaan puhelua? Ihanaa!”

Varaopen avulla sijaisten löytäminen on helppoa. Koulun sijaisvastaava avaa sijaisuuden sähköisessä palvelussa, minkä jälkeen sopiville sijaisille lähtee tekstiviesti. Varaopen suuresta sijaisringistä sopiva henkilö löytyy varmasti. Varaopessa sijainen voi itse säätää ilmoituksia tarpeidensa mukaan. Kun sijaisuus sopii sijaisen aikatauluun, koulu ja sijainen kohtaavat.

Varaope haluaa tukea opiskelijoiden mahdollisuuksia tutustua laajasti työelämään ja sitä kautta työllistyä nopeasti valmistumisen jälkeen. ”Otava on kumppanina oivallinen monella tapaa, mutta yhtenä tärkeänä yhdistävänä tekijänä näimme, että meillä on paljon yhteisiä arvoja. Haluamme kunnioittaa opettajuutta ja kehittää ammattilaisia”, Eeva Hellsten sanoo.

Operantesin toimitusjohtaja Eeva Hellsten kertoo kaupan taustoista: ”Otavan ja Varaopen yhteistyö edistää palvelun kehittämistä sekä tunnettuuttamme koulualalla. Tavoitteena on kehittää varaopejen sähköisiä materiaaleja ja koulutuksia. Haluamme jatkossa tarjota laajalle koulujen ja opettajien verkostollemme laadukkaita ja kiinnostavia sisältöjä.”

Lue lisää.

Teksti: Pauliina Luoto ja Eeva Hellsten
Kuva: Marja Viskari


Varaopen Sebastian Tamminen ja Eeva Hellsten muuttivat Uudenmaankadulle. Kuvasta puuttuu Joonas Saario.