Voilà!

B2- ja B3-ranskan oppimateriaalisarja

Voilà! on ranskan kielen alkeiskurssi yläluokilla (B2) ja lukiossa (B3) alkavaan ranskaan. Voilà!-oppimateriaalin kieli on tuoretta nykyranskaa ja opiskelija oppii nopeasti selviytymään ranskan kielellä tavallisissa jokapäiväisen elämän tilanteissa. Ranskalaisuus ja ranskalainen tapakulttuuri välittyvät, paitsi kappaletekstien, myös erilaisten kulttuuriosioiden kautta. Ranskan opiskelu on hauskaa. Voilà!

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >
Katso käyttäjäedut tästä >

Voilà!

Oppilaan materiaalit

Tekstit

Tekstikappaleet ovat luontevaa ja ajanmukaista puhekieltä. Ranskalaisuus ja ranskalainen tapakulttuuri välittyvät myös tietokilpailusivujen (Casse-tête) ja erillisten kulttuuriosioiden kautta.

Puhestrategiaosioissa (Le mot juste) opitaan tarpeellisia selviytymisfraaseja. Kappaleitten sanastoa voi laajentaa aihepiireittäin kuvitettujen teemasanastojen avulla, joita hyödynnetään myös harjoituksissa.

Jeu de l’oie -peli kertaa opittuja asioita kurssin lopussa.

Harjoitukset

Harjoitusosiot ovat selkeitä ja johdonmukaisia. Harjoituksissa ovat keskeisellä sijalla perusvuorovaikutustaidot: kuullun ymmärtäminen, suullinen kielitaito ja oikea ääntäminen. Harjoitukset sisältävät myös kertaustehtäviä kokeeseen valmistautumista varten.

Pienten itsearviointiosuuksien (Et voilà!) avulla oppilasta ohjataan pohtimaan ranskan taitojaan. Opiskelu- ja viestintästrategiat on huomioitu erityisesti: puhumiseen ja kielitaidon aktiiviseen käyttöön rohkaistaan alusta alkaen.

Voilà! 1 Textes

Voilà! 1 Textes

Sarjan ensimmäinen osa sisältää kaksi kurssia. 1. kurssissa seurataan eri ranskankielisistä maista kotoisin olevien nuorten elämää Toulousessa. 2. kurssissa tutustutaan nuorten kanssa Pariisiin. Kirjassa painotetaan puheen ja tekstin ymmärtämistä sekä puheviestintää.

Tutustu näytesivuihin!

Lue lisää

Voilà! 1 Exercices

Sarjan ensimmäinen osa sisältää kaksi kurssia. 1. kurssissa seurataan eri ranskankielisistä maista kotoisin olevien nuorten elämää Toulousessa. 2. kurssissa tutustutaan nuorten kanssa Pariisiin. Kirjassa painotetaan puheen ja tekstin ymmärtämistä sekä puheviestintää.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Voilà! Opettajan opas

Opettajan opas sisältää mm. kuullunymmärtämistekstit, käsittelyvihjeitä oppitunneille sekä monipuolista lisämateriaalia valmiina kalvopohjina. Saatavana sähköisessä pdf-muodossa.

Lue lisää

Voilà! Luokkaäänite (2 CD)

Äänite sisältää kirjan tekstit, laulut ja kuullunymmärtämistehtävät. Voilà! 1 -kirjan äänitteellä on myös kirjan kappalesanastot.

Lue lisää

Voilà! Tehtävien ratkaisut

Harjoitusten ratkaisut ovat saatavana sähköisenä pdf-muodossa.

Lue lisää

Voilà! Arviointimateriaali (moniste + CD-ROM)

Arviointimateriaali sisältää kattavan koepaketin monistepohjina ja muokattavina tiedostoina cd-rom-levykkeellä. Levykkeellä on myös kuuntelukokeiden äänitteet.

Lue lisää

Äänitteet

Lataa Voilà-sarjan oppilaan äänitteet MP3-tiedostoina!

Tiedostot ovat zipattuja mp3-tiedostoja. Jokainen zip-tiedosto sisältää äänitiedostojen lisäksi myös ääniraitalistauksen käyttöä helpottamaan.

Avaamiseen ei useimmiten tarvita erillisiä ohjelmia, mutta jos kone ei osaa avata tiedostoa, esim. WinZip -ohjelmalla se onnistuu.

Voilà! 1 Opiskelijan äänite (zip-tiedosto) (30,33 megatavua)

Oppikirjailijat

Laurianne Bellotti
Kari Bärlund
Päivi Hankala-Perttula
Juhani Jokinen
Nina Kivivirta
Tarja Kuikka
Corinne Laspeyres
Sarra Maala
David Mauffre
Eija Raitala
Pauliina Simula

Oppilaille

Voilà! Module 1 -tehtäviä

Texte supplémentaire 1

Voilà! Module 2 -tehtäviä

Texte supplémentaire 2

Tehtävien suunnittelu, toteutus ja valokuvat:
Tarja Virtanen

Lue lisää