Top (OPS 2016)

Yläkoulun englanti

Uusi Top-sarja tuo helppokäyttöisen ja monipuolisen kokonaisuuden englannin opetukseen. Joustava materiaali tarjoaa opettajalle valinnanvaraa, ja tekstien uudet aiheet innostavat opiskelemaan. Top-sarjassa eriyttäminen on tarkkaan mietitty, joten tulossa on onnistumisen elämyksiä kaikille oppilaille.

Top noudattaa uutta opetussuunnitelmaa.
Lue lisää >

Katso hinnat

Top (OPS 2016)

Oppilaan materiaalit

Oppilaan sähköinen aineisto

Top 7 Oppilaan sähköinen aineisto sisältää runsaasti koukuttavia tehtäviä ja pelejä sanaston, kieliopin ja rakenteiden harjoitteluun, perustekstien suomennokset ja tekstit äänitettyinä (mp3). Oppilaat voivat tehdä myös omia sarjakuvia ja miellekarttoja sekä jakaa ne halutessaan luokan sähköisellä seinällä.

Kokeile aineistoa veloituksetta 30 päivää Otavan Opepalvelussa!

Top 7 Mobile

Sanojen oppiminen on hauskaa ja tehokasta. Top 7 Mobile -sovelluksen avulla oppilas voi harjoitella kaikkia Top 7 -oppikirjan kappalesanastoja. Sanat ilmestyvät näytölle englanniksi tai suomeksi sattumanvaraisessa järjestyksessä. Sanoja voi harjoitella myös kuuntelemalla ja äänittämällä.

Sovellus on ostettavissa älypuhelimeen tai tablet-tietokoneeseen seuraavista laitekohtaisista sovelluskaupoista:

* Android: Play-kauppa
* Windows: Windows Phone-kauppa

Top 7 Texts

Let’s make a top start! Kirjassa on kaksi teemaa: Brittein saaret ja Yhdysvallat. Tekstikirjan 16 kappaletta tarjoavat tietoa ja tunteita. Mukana on runsaasti suullista harjoittelua tekstikappaleissa, kuvasanastoissa ja kieliopissa. Raikas kuvitus tukee oppimista.

Tutustu näytesivuihin

Top 7 Oppilaan äänite (72,47 megatavua)

Top 7 Oppilaan äänite (online)

Lue lisää

Top 7 Exercises

Harjoituskirjan monipuoliset tehtävät innostavat opiskeluun, sillä kielenkäyttötilanteet ovat nuorille tuttuja. Selkeä rakenne tekee eriyttämisestä helppoa. Ennakoivat sanastotehtävät johdattavat aiheeseen ja tehtävät etenevät helposta vaativampiin. Avoimet ja luovat tehtävät tuovat vaihtelua tunnille.

Tutustu näytesivuihin

Lue lisää

Top 8 Texts

Still going for the top! Kirjassa on kolme teemaa: Australia, Kanada ja Karibianmeren saaret. Tekstikirjan 18 kappaletta antavat valinnanvaraa ja joustoa opetukseen. Suulliset harjoitukset ovat tekstikappaleiden, kuvasanastojen ja kieliopin yhteydessä.

Top 8 Oppilaan äänite (112,2 megatavua)

Top 8 Oppilaan äänite (online)

Lue lisää

Top 8 Exercises

Eriyttäminen toimii, Top 7:n mallin mukaisesti. Top talk -tehtävät harjoittavat teksteistä löytyviä keskeisiä keskustelutilanteita. Ylöspäin eriyttävät Bonus-tehtävät on merkitty selvästi. Oppimaan oppiminen linkittyy käytännön tekemiseen ja itsearviointiin.

Lue lisää

Top 9 Texts

I’m on top of the world! Kirjan kolmessa teemakokonaisuudessa käsitellään seuraavia maita: Afrikka, Intia, Skotlanti, Irlanti, Uusi Seelanti ja Suomi. Tekstikirjan 18 kappaletta joustavat erilaisten ryhmien tarpeisiin. Kuuntelukappaleita voi käyttää kertaus- tai joustokappaleina.

Top 9 Oppilaan äänite (138,1 megatavua)

Top 9 Oppilaan äänite (online)

Lue lisää

Top 9 Exercises

Runsas suullinen harjoittelu jatkuu ja kieltä harjoitellaan aina kontekstissa. Eri oppijatyypeille löytyy juuri heille sopivia tehtäviä. Myös kielioppia opetellaan monipuolisesti. Kulttuuritehtävät ovat nuorten maailmasta ja niissä korostuu monikulttuurisuus.

Lue lisää

Top 7 Mobile

Sanojen oppiminen on hauskaa ja tehokasta. Top 7 Mobile -sovelluksen avulla oppilas voi harjoitella kaikkia Top 7 -oppikirjan kappalesanastoja. Sanat ilmestyvät näytölle englanniksi tai suomeksi sattumanvaraisessa järjestyksessä. Sanoja voi harjoitella myös kuuntelemalla ja äänittämällä.

Sovellus on ostettavissa älypuhelimeen tai tablet-tietokoneeseen seuraavista laitekohtaisista sovelluskaupoista:

* Android: Play-kauppa
* iOS: App Store
* Windows: Windows Phone-kauppa

Top 7 Mobile voi kokeilla ilmaiseksi lataamalla Top Mobile light -version Play-kaupasta.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Top Sähköinen opetusaineisto toimii opettajan apuna suunnittelussa ja oppitunnilla sekä oppilaan ilona kertaamisessa. Sähköisen oppilaan aineiston koukuttavien pelien avulla englannin opiskelu on entistä hauskempaa. Oppilaan aineisto sisältyy Sähköiseen opetusaineistoon ja on ostettavissa myös erikseen.

Opettajan sähköinen opetusaineisto

* Tekstikirjan kappaleet, äänitteet ja interaktiiviset kartat
* Harjoituskirjan tehtävät ratkaisuineen, äänite ja interaktiivisia kappaletehtäviä
* Interaktiivisesti esitetty kielioppi
* Käsittelyvinkkejä, lisätehtäviä, helpotettuja tehtäviä ja vinkkejä eriyttämiseen, äänitetekstit
* Rakenna koe -työkalulla opettaja voi muokata kokeita valitsemalla tehtävät valmiista tehtävävaihtoehdoista tai tekemällä ne itse. Mukana myös kuuntelukokeet
* Oppimisen tuki -työkalu on tehokas apu eriyttämiseen. Mukana muokattavia alaspäin eriyttäviä tehtäviä, joista voi valita tai tehdä omat tehtävät
* Oppilaan tehtävät, kertaavia tehtäviä sanastojen, tekstien ja kieliopin harjoitteluun sekä perustekstien suomennokset
* Oppilaan äänite (mp3-tiedosto) sisältää kappaletekstit ja perustekstien sanat
* Selkeä navigaatio tekee osioiden välillä liikkumisesta vaivatonta
* Sähköinen opetusaineisto toimii sekä tietokoneella ja datatykillä että interaktiivisella esitystaululla

 

Top Teacher's file

Monipuoliset oppaat sisältävät kappaleiden käsittelyvinkit, lisätehtäviä ja ohjeita eriyttämiseen, kertaavia lisäharjoituksia ja äänitetekstit. Oppaat ovat saatavilla sähköisinä (pdf) ja painettuina.

Lue lisää

Top Exercises Key

Ratkaisukirjat sisältävät tehtävien ratkaisut. Ratkaisut ovat saatavilla sähköisinä (pdf) ja painettuina.

Lue lisää

Top Tests

Arviointimateriaaleilla on helppo eriyttää, sillä ne sisältävät kolmen tasoisia tehtäviä kaikista kirjojen perusteksteistä ja rakenteista. Kuvasanastoista, luetun- ja kuullunymmärtämisistä löytyy kahdetasoisia tehtäviä. Kokeet ovat saatavilla sähköisinä (pdf) ja painettuina. Arviointimateriaalin liittyy äänite (mp3).

Muokattavat kokeet löytyvät Opettajan sähköisestä opetusaineistosta (Rakenna koe -työkalu) ja Opepalvelusta (rtf).

Lue lisää

Top Luokkaäänitteet (CD)

Luokkaäänitteet sisältävät perustekstit, Bonus-tekstit, laulut ja kuullunymmärtämisen tehtävät.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Aija Blom

Aija Blom on englannin, ranskan ja espanjan opettaja Auran yhtenäiskoulusta Turusta. Hän on opettanut englantia kaikenlaisille oppijoille työväenopiston iloisista eläkeläisryhmistä bisnesmaailmaan ja alaluokilta lukioon.

Lue lisää

Eija Raitala

Eija Raitala on englannin ja ranskan lehtori Oulunkylän yhteiskoulussa Helsingissä, ja opettaa tällä hetkellä lukiossa. Otavalle Eija on aiemmin ollut tekemässä Voilà! -oppimateriaalia, alkeista abikurssiin.

Lue lisää

Jaana Lumiala

Jaana Lumiala on tamperelainen opettaja, joka työskentelee Sylvään koulussa Sastamalassa. Oppimateriaalit tulivat mukaan kuvioon jo noin 15 vuotta sitten. Oman elämän täyttävät lapset ja liikunta.

Lue lisää

Marjo Pajunen (Top 9)

Marjo Pajunen opettaa englantia ja ranskaa. Hän on työskennellyt peruskouluissa pääkaupunkiseudulla. Top 9 oppikirjan lisäksi hän on kirjoittanut novellikokoelman.

Lue lisää

Päivi Vehkaluoma (Top 7 ja 8)

Päivi Vehkaluoma on englannin ja saksan kielen opettaja Takahuhdin koulussa Tampereella. Hän on aiemmin ollut mukana tekemässä This Way Up -kirjasarjan koepaketteja sekä This Way Up Special -tehtäväkirjoja.

Lue lisää

Zoë Chandler

Zoë Chandler is originally from England, but has been living in Finland for fourteen years. She divides her time between writing, translating, and the performing arts. She has written, performed and directed in a range of genres, including stage plays, performance poetry, and stand-up comedy.

Lue lisää

Pirjetta Luoma
Oppimisen tueksi, Top 7 Tests
Pauliina Ursin
Top 7 Tests, Top 8 Tests
Maaret Arajärvi
Top 8 Tests, Top 9 Tests, Top 7 Lisäkokeet

Lue lisää

Vinkit ja ideat