Magazin.de (OPS 2016)

Oppimateriaalisarja alkavaan saksaan (B2 ja B3)

Magazin.de -sarja on uudistunut! Uudistetun sarjan sivulle pääset tästä. Alkuperäisen, poistuvan sarjan tuotteiden saatavuudet löydät alta Ajankohtaista-osiosta.

 

Weniger ist mehr! Magazin.de keskittyy olennaiseen opettamalla saksaa ja saksalaisen kielialueen kulttuuria oppijan kokemusmaailmasta ja tarpeista käsin.

Sarjan tekstit ovat aiheiltaan ja kieleltään lähellä nykynuoren maailmaa ja edustavat eri tekstityyppejä. Monipuoliset tekstityypit kannustavat vaihteleviin työtapoihin. Tekstin rinnalle on nostettu teemasanasto harjoituksineen.

Opetettavien rakenteiden määrä on tarkkaan valittu: valinta on tehty viestintätilanteissa tarvittavien rakenteiden perusteella. Rakenteet opetetaan yksinkertaisessa ja napakassa muodossa. Lähtökohtana on oppijalle ajankohtaiset pienet palaset, joista vähitellen muodostuu suurempi kokonaisuus. Rakenteita ei ole sidottu tekstin sanastoon.

Harjoituksia on runsaasti, mikä mahdollistaa sekä eriyttämisen ryhmän sisällä että valintojen tekemisen yhdessä ryhmän kanssa. Harjoittelussa keskitytään perusasioihin niin suullisesti kuin kirjallisestikin yksin, pareittain ja ryhmissä. Ääntämistä opetetaan johdonmukaisesti ja ääntämisen harjoittelu on pilkottu mielekkäästi tehtävien yhteyteen.

Tutustu etuihin

Katso hinnat

Magazin.de (OPS 2016)

Ajankohtaista

Nykyisten Magazin.de-materiaalien saatavuus

Magazin.de tarjoaa yläkoulun opetukseen sarjan alkuperäiset painetut Magazin.de 1 ja Magazin.de 2 -oppikirjat, opettajan esitysmateriaalit, äänitteet (mp3) ja Word-arviointimateriaalit vielä lukuvuoden 2021–2022 ajan.

Digikirjoista, digilisätehtävistä, digiopetusaineistoista ja digikokeista on saatavilla lukuvuodesta 2021–2022 eteenpäin vain LOPS 2021:n mukaiset versiot.

Oppilaan materiaalit

LOPS2016-mukaiset kurssikirjat saatavana vain painettuina kirjoina.

Magazin.de 1

Soveltuu yläkoulun 8. luokalle ja lukion B3-kielen kurssille 1.

Magazin.de 1 -kirjan matkassa pääset kurkistamaan Vanessan, Lukasin, Karolinen ja Felixin elämään ja arkeen. Samalla tutustut uuteen kieleen ja saksankielisiin maihin. Opit kertomaan saksaksi itsestäsi, ystävistä, harrastuksista, perheestä ja koulusta.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Magazin.de 1 Opiskelijan äänite, mp3

Magazin.de 1 Opiskelijan äänite, sovellus

Lue lisää

Magazin.de 2

Soveltuu yläkoulun 9. luokalle ja lukion B3-kielen kurssille 2.

Magazin.de 2 -kirja vie sinut kännykkävideokilpailun voittajan mukana Itävaltaan. Matkalla pääset sohvasurffaamaan, tutustumaan Wienin nähtävyyksiin ja festareille. Opit sopimaan tapaamisen, asioimaan kahvilassa ja kaupassa sekä toimimaan erilaisissa matkalla eteen tulevissa tilanteissa.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Magazin.de 2 Opiskelijan äänite, mp3

Magazin.de 2 Opiskelijan äänite, sovellus

Lue lisää

Opettajan materiaalit

LOPS2016 mukainen opettajan materiaali on esitysmateriaali ja arviointimateriaali on word-muotoinen. Magazin.de tarjoaa myös vaihtoehtoisia arviointimenetelmiä, esim. portfoliopolku.

Oppikirjailijat

Pia-Helena Bär

Olen saksan lehtori Ressun lukiosta, jossa opetan saksaa kansallisen lukion lisäksi myös IB-linjalla. Opiskelijat voivat suorittaa koulussamme Saksan valtion hyväksymän virallisen Sprachdiplom-tutkinnon, ja erityisesti nämä kansainväliset tutkinnot ovat avartaneet näkemyksiäni saksan kielen suullisen osaamisen harjoittamisessa.
Opetuksessa mottoni on Deutsch macht Spaß! Tavoitteenani on tartuttaa opiskelijoihin sama rakkaus saksan kieleen kuin itselläni on. Wenn man müde ist, muss man aktiv sein! Vain tekemällä ja harjoittelemalla oppii – ja saksan opiskelu piristää aina!

Lue lisää

Ines Crocker (früher Paul)

Als Deutschlehrerin für Jugendliche begegnen mir täglich die Herausforderungen, denen sich Lernende zu stellen haben. Zurzeit arbeite ich in internationalen Sprachkursen als Sprach- und Aussprachelehrerin, als Rhetoriktrainerin sowie als Theaterpädagogin im Bereich DaF. Für mich sind vor allem die mündliche Kommunikation und der Fokus Aussprache wichtig. Das Deutschlernen soll sich ganzheitlich und situationseingebunden vollziehen. Die Aussprache von Anfang an in den Sprachunterricht zu integrieren ist auch beim Erstellen von Lehrmaterial für mich von äußerster Wichtigkeit.

Lue lisää

Ritva Tolvanen

Olen saksan opettaja ja opetusharjoittelun ohjaaja Joensuun normaalikoulussa (alakoulu, yläkoulu ja lukio). Opetuksessani haluan sitoa kielen vahvasti osaksi kulttuuria, yhteiskuntaa ja ympäröivää maailmaa. Kieli voi toki olla itseisarvokin, mutta ennen kaikkea se on väline ymmärtämiseen ja ymmärretyksi tulemiseen. Oppikirjailu on ollut minulle mielekäs ammatillinen haaste ja äärettömän opettavainen projekti.

Lue lisää

Heidi Östring (o.s. Äijälä)

Työskentelen saksan ja englannin opettajana Tampereen yliopiston normaalikoulun yläkoulussa ja lukiossa. Tärkeää kieltenopettajana ja oppimateriaalin tekijänä minulle on tuoda kieli lähelle oppijan omaa maailmaa sekä rohkaista puhumiseen ja omiin oivalluksiin heti alusta alkaen. Yhdessä tekeminen, ilo, elämyksellisyys ja teknologian hyötykäyttö ovat opetukseni peruspilareita. Oppikirjatyö on ollut äärimmäisen inspiroivaa ja antoisaa!

Lue lisää