Iloa ongelmanratkaisuun

Ongelmanratkaisutaidot ovat elämän keskeisiä taitoja. Taitojen merkitys korostuu uudessa opetussuunnitelmassa. Iloa ongelmanratkaisuun tarjoaa opettajalle 20 matemaattista ongelmatehtävää, jotka on testattu kansainvälisessä tutkimuksessa.

Teoksen tehtäviin liittyy opettajien kommentteja, toteutusohjeita ja suoritusvihjeitä. Kirjassa on myös tutkimuksessa löydettyä tietoa siitä, miten ongelmanratkaisua voisi käsitellä, jotta oppilaiden taidot jatkuvasti kehittyisivät ja he osaisivat käyttää ongelmanratkaisustrategioita kaikissa elämänsä tilanteissa.

Opas on tarkoitettu perusopetuksen opettajille.

Iloa ongelmanratkaisuun

Oppikirjailijat

Maija Ahtee, Markku Hannula, Anu Laine, Liisa Näveri, Erkki Pehkonen, Päivi Portaankorva-Koivisto, Sirpa Wass, Mervi Korhonen

Tekijäryhmällä on vuosikymmenien kokemus matemaattisten aineiden opettamisesta perusopetuksessa, lukiossa ja opettajien koulutuksessa. Ryhmä on kehittänyt kansainvälisissä tutkimuksissa menetelmää, jolla ongelmanratkaisutaidot saataisiin opetussuunnitelman mukaisesti oppilaiden perustyökaluksi. Erityisinä painopistealueina ovat mm. innostaminen, tunneilmapiiri, havainnollistaminen, vuorovaikutus ja ajattelun taitojen kehittyminen.