Historian tuulet

Historian oppikirjasarja luokille 7–8

Monipuolisessa oppikirjasarjassa lähestytään tärkeitä kysymyksiä eri näkökulmista. Historian tositarinat tempaavat oppilaat mukaansa.

Historian tuulet käsittelee 1800- ja 1900-lukujen muutoksia elävästi ja monipuolisesti. Kirjoissa pohditaan jatkuvuutta – asioita ja arvoja, jotka pysyvät ja kestävät. Myös ihmisten valintoja tarkastellaan, ja mietitään olisivatko he kenties voineet valita toisin.

Historian tuulet

Oppilaan materiaalit

Historian tuulet -oppikirjat jakautuvat jaksoihin, joista kummankin aloitusaukeamille on koottu keskeiset teemat, kysymykset ja aikajana: ne auttavat rakentamaan yksityiskohdista kokonaisuuksia. Jokainen luku on mitoitettu käsiteltäväksi kahden oppitunnin aikana. Kirjassa Suomi kytkeytyy entistä tiiviimmin muun Euroopan historiaan. Puheenvuoron saavat myös tavalliset ihmiset, ja nainen on nostettu historian toimijaksi aikaisempaa useammin. Kansainvälinen, kansallinen ja paikallinen kehitys kulkevat rinnakkain, ja menneisyys sekä nykyisyys käyvät vuoropuhelua.

Kummankin kirjan lopussa on asia- ja henkilöhakemisto sanaselityksineen.

Historian tuulet 7

Ranskan suuresta vallankumouksesta ensimmäisen maailmansodan loppuun

Historian tuulet 7 saattelee suomalaisia siirtolaisia Atlantin yli New Yorkin satamaan ja sieltä edelleen Keskilännen maatiloille. Kirja tuo korviin tehtaan pillin vihellyksen, kun Finlaysonin puuvillatehtaalla Tampereella valmistaudutaan uuteen työpäivään. Historian tuulet 7 seuraa ensimmäisen maailmansodan taistelulentäjiä, kun he nousevat koneineen taivaalle ja suuntaavat kohti vihollismaata.

Kirjan alussa on opiskelua ohjaava luku.

Lue lisää

Historian tuulet 7 tehtäväkirja

Oppikirjojen tehtäviä täydentävät erilliset tehtäväkirjat. Monipuoliset ja eritasoiset tehtävät takaavat kaikille oppilaille onnistumisen mahdollisuuksia, ja vaikeimmat tehtävät tarjoavat haasteita myös lahjakkaimmille. Kaikki tehtävät on mahdollista tehdä itsenäisesti.

Kumpaankin tehtäväkirjaan on saatavissa vastauskirja.

Lue lisää

Historian tuulet 8

Suomen itsenäistymisestä Euroopan unioniin

Historian tuulet 8 saattelee Suomen valtiolaivaa, kun se purjehtii karikkoisilla kansainvälisillä vesillä. Kirja tuo uutiset sekä toisen maailmansodan taistelukentiltä että kotirintamalta ja liehuttaa olympialippuja, kun ulkomaiset kisavieraat saapuvat Helsinkiin vuonna 1952. Historian tuulet 8 seuraa keskusteluja Brysselin neuvottelupöydissä, joissa rakennetaan Euroopan tulevaisuutta.

Lue lisää

Historian tuulet 8 tehtäväkirja

Oppikirjailijat

• Olli Lehtonen
• Marjaana Niemi
• Harri Rinta-aho
• Päivi Siltala-Keinänen