Avain (uudistettu)

Yläkoulun fysiikka ja kemia

Uudistunut Avain-sarja houkuttelee fysiikan ja kemian maailmaan, sillä se on tehty opettajia kuunnellen ja oppilasta ajatellen. Teoria ja tehtävät ovat kätevästi jokaiselle vuosiluokalle samassa kirjassa. Sarjan toimiva rakenne on säilytetty, teksti on ajan tasalla, tehtäviin on pureuduttu uudella otteella ja tutkimukset on helppo toteuttaa luokassa. Oppikirjan lopussa uutena avainsanojen selitykset.

Avain-sarjaan on erilliset E-kirjat, joissa on samoissa kansissa teoria sekä siihen liittyvät tehtävät.

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >


Avain-sarjan tuotteet ovat saatavilla niin kauan kuin painosta riittää.

Avain (uudistettu)

Oppilaan materiaalit

Avain -sarjan oppikirjasta löytyvät sekä tutkimukset että teoria esimerkkeineen. Jokaisen luvun jälkeen on tehtäviä sekä tiivistelmä ja avainsanat. Lisätieto-sivulla käsitellään jokin lukuun liittyvä mielenkiintoinen aihe.
Kertausaukeamat ja kirjan lopussa olevat avainsanat ja niiden selitykset helpottavat oppimista ja kokeeseen valmistautumista.

Jokaiseen osaan on tarjolla myös erillinen tehtäväkirja. Käyttäjäpalautteen perusteella uudistuviin tehtäväkirjoihin on lisätty sekä ylös- että alaspäin eriyttäviä tehtäviä. Uudistetuissa tehtäväkirjoissa on myös kertausluvut. Tehtäväkirjat ovat oiva apuväline asioiden mieleen painamisessa, soveltamisessa ja kertaamisessa.

Avain fysiikka 1

Seitsemännen luokan fysiikan oppikirjassa käsitellään fysiikan perusteita ja tutustutaan luonnontieteelliseen tutkimukseen. Kirjassa tutustutaan myös ilmiöihin kuten valoon ja ääneen sekä tutustutaan myös maailmankaikkeuden rakenteeseen.

Lue lisää

Avain fysiikka 1 tehtäväkirja

Avain fysiikka 2

Kahdeksannen luokan fysiikan kirjassa tutustutaan voimaan, liikkeeseen, työhön ja tehoon sekä energian eri muotoihin.

Lue lisää

Avain fysiikka 2 tehtäväkirja

Avain fysiikka 3

Yhdeksännen luokan fysiikan oppikirjassa tutustutaan sähköön, sen käyttöön ja tuottamiseen. Myös säteily ja ydinreaktion periaate tulevat tutuiksi.

Lue lisää

Avain fysiikka 3 tehtäväkirja

Avain kemia 1

Seitsemännen luokan kemian oppikirja johdattaa kemian perusteisiin ja luonnontieteelliseen tutkimukseen. Aineiden tutkiminen ja turvallinen laboratoriotyöskentely ovat kirjan pääteemoja.

Lue lisää

Avain kemia 1 tehtäväkirja

Avain kemia 2

Kahdeksannen luokan kemian oppikirjassa tutustutaan atomin rakenteeseen, alkuaineisiin ja niiden jaksolliseen järjestelmään. Kirjan avulla opitaan, millaisia sidoksia atomien välillä on ja kuinka aineet reagoivat toistensa kanssa. Myös aineiden ominaisuudet ja käyttö tulevat tutuksi.

Lue lisää

Avain kemia 2 tehtäväkirja

Avain kemia 3

Yhdeksännen luokan kemian kirja käsittelee orgaanista kemiaa. Aineiden rakenne, ominaisuudet, nimeäminen ja käyttömahdollisuudet tulevat tutuiksi. Myös kierrätys ja aineiden uudelleenkäyttö käsitellään.

Lue lisää

Avain kemia 3 tehtäväkirja

Opettajan materiaalit

Avain-sarjan digiopetusaineistot ovat kätevä tapa elävöittää opetusta ja havainnollistaa asioita. Mukana on runsaasti materiaalia myös oppituntien suunnittelua varten sekä Rakenna koe -työkalu.

 

Oppikirjailijat

Jarmo Happonen

Kimmo Nyrhinen

Helena Muilu

Hanna Saarinen

Martti Heinonen