Vipunen 3-6 – Otava Oppimisen palvelut

Vipunen 3-6

Alakoulun äidinkieli ja kirjallisuus

Villit seikkailut ja jännittävät tarinat odottavat kirjallisuuden maailmassa. Vipunen antaa uusia eväitä kirjoittamiseen ja sen opettamiseen. Kirjoittaminen kiidättää oppilaan mielikuvituksen lentoon. Pian luettavaa löytyy yllättävistäkin paikoista: kuvista, näytelmistä, postikorteista ja mainoksista.

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >

Vipunen 3-6

Oppilaan materiaalit

Vipunen 3 äidinkieli ja kirjallisuus

Vipunen 3 Äidinkieli ja kirjallisuus haastaa tutkimaan, ihmettelemään ja keskustelemaan. Pia Westerholmin kuvia voi väännellä ja käännellä, ja siten löytää uusia näkökulmia luettuihin kertomuksiin. Oppikirjojen jaksot on nimetty värien mukaan. Jokainen jakso alkaa suomalaisella taidekuvalla, jonka avulla opiskellaan kuvan lukemista ja harjoitellaan luovaa kirjoittamista. Jaksojen lopussa Loru Lorentso kertaa runoillen opitut asiat.

Lue lisää

Vipusen harjoituksia 3

Vipusen harjoitukset kertaavat ja syventävät opittua. Harjoituskirjassa kerrataan aina opetuslaatikoiden sisältö eikä oppilaan näin ollen ole välttämätöntä kantaa repussaan kahta kirjaa. Harjoituskirja noudattaa oppikirjan rakennetta, mutta teemallisesti se on oma kokonaisuutensa. Se sopii käytettäväksi minkä tahansa oppikirjan rinnalle.

Lue lisää

Vipunen 4 äidinkieli ja kirjallisuus

Vipunen etenee kirjallisuuskatkelmien avulla, ja yhden kirjan maailmassa viivytään useamman oppitunnin ajan. Kirjasarjan monipuoliset kirjoitustehtävät harjoituttavat erilaisten tekstilajien kirjoittamista, ja oikeinkirjoitusta opetellaan pieninä palasina kaikilla luokka-asteilla.

Lue lisää

Vipusen harjoituksia 4

Vipunen 5 äidinkieli ja kirjallisuus

Oppikirjassa on seitsemän jaksoa, joiden aiheina ovat mm. novelli, nominit, lauseet, puhe- ja kirjakielen erot sekä näytteleminen. Yhden jakson aiheena on Kalevala, jonka päähenkilöitä, tapahtumapaikkoja ja kieltä esitellään oppilaille monipuolisesti ja innostavasti.

Lue lisää

Vipusen harjoituksia 5

Vipunen 6 äidinkieli ja kirjallisuus

Oppikirjan monipuoliset aiheet käsittelevät kieltä eri tilanteissa, kuten murteita ja harrastus- ja ammattislangia sekä kielioppia, mutta myös runoutta, elokuvaa, internetin mahdollisuuksia ja medialukutaitoa. Kun kirjallisuus ja kirjoittaminen ovat koko ajan läsnä, saavat oppilaat hyviä eväitä kirjalliseen ilmaisuunsa.

Lue lisää

Vipusen harjoituksia 6

Opettajan materiaalit

Vipusen opettajan oppaat

Helppokäyttöiset opettajan oppaat esittelevät selkeästi oppitunnin rakenteen. Jokaiselle oppitunnille on johdattelu opetettavaan asiaan, vaihtoehtoisia ideoita tunnin kuluksi sekä vinkkejä mm. kuvanlukemiseen ja tekstin avaamiseen.

Kaikkiin aukeamiin sisältyy ehdotus eriyttämisestä ylös- ja alaspäin sekä oppikirjan tehtävien vastaukset.

Opettajan oppaissa myös on erilaisia testejä sekä kokeita jokaiseen oppikirjan jaksoon

Lue lisää

Vipusen harjoitusten vastauskirjat

Vastauskirjat helpottavat opettajan työtä ja toimivat hyvin tarkistuspisteenä itsenäisesti eteneville oppilaille.

Lue lisää

Lisämateriaalit

Vipusen työkalupakki

Työkalupakki ohjaa lukemaan läksyjä, ulkoilemaan, syömään välipalaa ja nukkumaan tarpeeksi. Työkalupakista löytyy myös ohjeita esitelmän tekemiseen.

Lue lisää

Vipusen lukupassit 3, 4 ja 5

Lukupassin avulla on helppo seurata oppilaan henkilökohtaista lukumatkaa. Jokainen luettu kirja ja siitä kirjoitettu pieni arvio tuo leiman passiin.

Lue lisää

Oppikirjailijat

* Mari Heikkinen
* Sinikka Herajärvi
* Anna-Maria Ihalainen
* Minna Konttinen
* Taina Lindfors
* Sari Lottonen
* Anu Löyttyniemi

Kuvitus
Pia Westerholm