Det var en gång – Varhennettu ruotsi – Otava Oppimisen palvelut

Det var en gång – Varhennettu ruotsi

Uusi varhennetun ruotsin materiaali 1. ja 2. luokalle

Lähde satumaiselle matkalle ruotsin kieleen ja kulttuuriin!

Det var en gång on digitaalinen oppimateriaalikokonaisuus varhennettuun ruotsin opetukseen. Se lähestyy ruotsin kieltä tarinoiden, kuvien, liikkumisen ja yhdessä tekemisen kautta. Oppimateriaali tutustuttaa oppilaat uuteen kieleen ja kulttuuriin mukaansatempaavien satuhahmojen avulla, jotka johdattavat oppilaat jännittävälle kielimatkalle ja innostavat oppimaan uutta.

Materiaali keskittyy suullisen kielitaidon kehittymiseen, oman oppimisen arviointiin ja toiminnalliseen yhdessä oppimiseen. Aineisto sopii hyvin myös lukutaitoa harjoitteleville oppilaille.

Digiopetusaineisto tarjoaa monipuoliset työkalut opettajalle. Materiaali on jaettu 12 lukuun, jotka kukin pitävät sisällään äänitteitä, kuvia sekä aktiviteetteja, joita opettaja ohjaa. Innostavat digilisätehtävät tukevat oppimista ja toimivat kätevänä eriyttämisen keinona.

Det var en gång -digiopetusaineisto ja -digilisätehtävät ilmestyvät syksyllä 2018.

Katso myös

Jump in! varhennettuun englantiin.

Hallo, Berni! varhennettuun saksaan.

C’est parti ! varhennettuun ranskaan.

¡Me toca! varhennettuun espanjaan.

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto

Digiopetusaineistosta opettaja löytää kaiken tarvitsemansa materiaalin. Kielen oppiminen lähtee liikkeelle kuullun kautta ja materiaali tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia toiminnalliseen opetukseen. Oppilaat oppivat uuden kielen sanoja, lyhyitä fraaseja ja loruja. Kuvien kautta oppilas näkee, millaista on kohdekielisten maiden lasten elämä. Digiopetusaineistosta löytyy sekä luokassa heijastettavaa materiaalia että tulostettavia väritys- ja askartelupohjia.

 

Oppilaan materiaalit

Digilisätehtävät

Digilisätehtävien avulla oppilas voi harjoitella käsiteltävien aiheiden sanoja ja fraaseja. Mukana on myös pelejä. Kunkin jakson ensimmäiset tehtävät sopivat myös lukemista ja kirjoittamista harjoitteleville oppilaille, sillä ne perustuvat ääneen. Tehtävät ovat responsiivisia ja niitä voi käyttää kaikilla laitteilla.