C’est parti ! Varhennettu ranska – Otava Oppimisen palvelut

C’est parti ! Varhennettu ranska

Uusi varhennetun ranskan materiaali 1. ja 2. luokalle

Hyppää Léonien ja Lucasin matkaan ja kerää aarrearkku täyteen palkintoja!

C’est parti ! on digitaalinen oppimateriaalikokonaisuus varhennettuun ranskan opetukseen. Se lähestyy ranskan kieltä toiminnallisten leikkien, kuvien, lorujen, liikkumisen ja tekemisen kautta. Innostava materiaali tutustuttaa oppilaat uuteen kieleen ja kulttuuriin tarinallisten, toiminnallisten ja vuorovaikutteisten sisältöjensä avulla. Kaksoset Léonie ja Lucas ovat tarinan pääosassa ja johdattavat oppilaat jännittävälle seikkailumatkalle ranskan maailmaan.

Materiaali keskittyy suullisen kielitaidon kehittymiseen, oman oppimisen arviointiin ja toiminnalliseen, yhdessä oppimiseen. Aineisto sopii hyvin myös lukutaitoa harjoitteleville oppilaille.

Digiopetusaineisto tarjoaa monipuoliset työkalut opettajalle. Materiaali on jaettu 13 lukuun, jotka kukin pitävät sisällään äänitteitä, kuvia sekä aktiviteetteja, joita opettaja ohjaa. Aineisto sisältää lisäksi C’est la fête ! -osion, jossa käsitellään ranskankielisten maiden juhlaperinteitä. Innostavat digilisätehtävät tukevat oppimista ja toimivat kätevänä eriyttämisen keinona.

C’est parti ! -digilisätehtävät ilmestyvät syksyllä 2018.

Kokeile C’est parti ! -digiopetusaineistoa veloituksetta 30 päivän ajan Opepalvelussa: otava.opepalvelu.fi.

Katso myös

Jump in! varhennettuun englantiin.

Det var en gång varhennettuun ruotsiin.

Hallo, Berni! varhennettuun saksaan.

¡Me toca! varhennettuun espanjaan.

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto

Digiopetusaineistosta opettaja löytää kaiken tarvitsemansa materiaalin. Kielen oppiminen lähtee liikkeelle kuullun kautta ja materiaali tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia toiminnalliseen opetukseen. Oppilaat oppivat uuden kielen sanoja, lyhyitä fraaseja ja loruja. Kuvien kautta oppilas näkee, millaista on kohdekielisten maiden lasten elämä. Digiopetusaineistosta löytyy sekä luokassa heijastettavaa materiaalia että tulostettavia väritys- ja askartelupohjia.

Oppilaan materiaalit

Digilisätehtävät

Digilisätehtävien avulla oppilas voi harjoitella käsiteltävien aiheiden sanoja ja fraaseja. Mukana on myös pelejä. Kunkin jakson ensimmäiset tehtävät sopivat myös lukemista ja kirjoittamista harjoitteleville oppilaille, sillä ne perustuvat ääneen. Tehtävät ovat responsiivisia ja niitä voi käyttää kaikilla laitteilla.