C’est parti ! Varhennettu ranska – Otava Oppimisen palvelut

C’est parti ! Varhennettu ranska

Uusi varhennetun ranskan materiaali 1. ja 2. luokalle

Hyppää Léonien ja Lucasin matkaan ja kerää aarrearkku täyteen palkintoja!

C’est parti ! on digitaalinen oppimateriaalikokonaisuus varhennettuun ranskan opetukseen. Se lähestyy ranskan kieltä toiminnallisten leikkien, kuvien, lorujen, liikkumisen ja tekemisen kautta.

C’est parti ! pähkinänkuoressa

  • Innostava materiaali tutustuttaa oppilaat uuteen kieleen ja kulttuuriin tarinallisten, toiminnallisten ja vuorovaikutteisten sisältöjensä avulla.
  • Kaksoset Léonie ja Lucas ovat tarinan pääosassa ja johdattavat oppilaat jännittävälle seikkailumatkalle ranskan maailmaan.
  • Materiaali keskittyy suullisen kielitaidon kehittymiseen, oman oppimisen arviointiin ja toiminnalliseen yhdessä oppimiseen.
  • Käsiteltävinä aiheina: tervehdykset, värit, numerot, adjektiivit, perheenjäsenet, vaatteet, ruuat ja juomat, eläimet, koti, koulu, lelut, kehonosat, kulkuvälineet, vapaa-aika ja ranskankielinen maailma.
  • Aineisto sopii hyvin myös lukutaitoa harjoitteleville oppilaille.

C’est parti ! on täysin digitaalinen

  • Opettajan digiopetusaineisto tarjoaa monipuoliset työkalut opettajalle.
  • Materiaali on jaettu 13 lukuun, jotka kukin pitävät sisällään äänitteitä, kuvia sekä aktiviteetteja, joita opettaja ohjaa.
  • Digiopetusaineisto sisältää lisäksi C’est la fête ! -osion, jossa käsitellään ranskankielisten maiden juhlaperinteitä.
  • Innostavat digilisätehtävät tukevat oppimista ja toimivat kätevänä eriyttämisen keinona.

Näin rakennat innostavan varhennetun kielen oppitunnin

Katso hinnat

Esittelyvideo

Näin C’est parti ! -digiopetusaineisto tukee varhennettua ranskan kielen opetusta:

 

Ajankohtaista

C’est parti ! -digilisätehtävät ilmestyvät keväällä 2019.

Uutta varhennettuun kieltenopetukseen:

Jump in! varhennettuun englantiin.

Det var en gång varhennettuun ruotsiin.

Hallo, Berni! varhennettuun saksaan.

¡Me toca! varhennettuun espanjaan.

Na Rakete! varhennettuun venäjään.

Hop on! englannin kielen ääntämiseen.

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto

Digiopetusaineistosta opettaja löytää kaiken tarvitsemansa materiaalin. Kielen oppiminen lähtee liikkeelle kuullun kautta ja materiaali tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia toiminnalliseen opetukseen. Oppilaat oppivat uuden kielen sanoja, lyhyitä fraaseja ja loruja. Kuvien kautta oppilas näkee, millaista on kohdekielisten maiden lasten elämä. Digiopetusaineistosta löytyy sekä luokassa heijastettavaa materiaalia että tulostettavia väritys- ja askartelupohjia.

Oppilaan materiaalit

Digilisätehtävät

Digilisätehtävien avulla oppilas voi harjoitella käsiteltävien aiheiden sanoja ja fraaseja. Kunkin jakson ensimmäiset tehtävät sopivat myös lukemista ja kirjoittamista harjoitteleville oppilaille, sillä ne perustuvat ääneen. Tehtäviä voi käyttää kaikilla laitteilla.

Oppikirjailijat

Oppikirjailija: Audrey Ahtikari

Kuvittaja: Ville Karppanen

Vinkit ja ideat

Ranskan C’est parti ! -oppimateriaalista löytyy pääsiäisen kulttuuritietoutta ja toiminnallisia tehtäviä. Poimi vinkit täältä >