Taikamaan aapinen – Otava Oppimisen palvelut

Taikamaan aapinen

Taikamaan aapinen

Aitoja taitoja ja ripaus taikaa! Pienet mielikuvitusretket kuljettavat lapset arjen keskeltä sadun seikkailuun. Taikamaa tempaa oppilaat mukaansa ja on opettajalle todellinen järkivalinta. Kokenut oppikirjailija on hionut perusasiat helposti omaksuttavaan muotoon, ja lisänä on ihania uusia ideoita.

Sarjaan on vaihdettu uuden opetussuunnitelman mukaiset mallikirjaimet. Lue uusista mallikirjaimista lisää täältä.

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >

Taikamaan aapinen -sarjan tuotteita on saatavilla rajoitetusti tai niin kauan kuin painosta riittää.

Tutustu myös uuteen Tarinoiden aapiseen >

Taikamaan aapinen

Oppilaan materiaalit

Taikamaan aapinen

Ei enää saatavilla.

Satumaisen aapisen sankarit ovat ekaluokkalaiset Assi ja Eino, jotka salaperäinen taikalasi kuljettaa Taikamaahan, keskelle jännittäviä seikkailuja. Upeasti kuvitetussa aapisessa on runsaasti materiaalia sekä alas- että ylöspäin eriyttävään opetukseen.

Saatavilla niin kauan kuin painosta riittää.

Tutustu näytesivuihin.

 

Lue lisää

Taikamaan tehtäviä. Kirjaimet ja sanat

Ensimmäisen luokan syksyn tehtäväkirjassa harjoitellaan kirjainmuotoja sekä kirjainten ja sanojen kirjoittamista. Kirjan lopussa on reilusti lisätehtäviä, ja mukana on myös vasenkätisten mallit.

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Taikamaan tehtäviä. Sanat ja lauseet

Ensimmäisen luokan kevään tehtäväkirjassa luokitellaan sanoja, muodostetaan lauseita ja ratkaistaan helppoja luetunymmärtämistehtäviä. Kirjan lopussa on lisätehtäviä, ja mukana on myös vasenkätisten mallit.

Tutustu näytesivuihin.

 

Lue lisää

Taikamaan tehtäviä. Oikeinkirjoitusta

Toisen luokan tehtäväkirjassa harjoitellaan vokaalien ja konsonanttien kirjoittamista, sanojen taivutusta ja lauseiden kirjoittamista. Lisäksi tutustutaan päättövälimerkkeihin ja sanaluokkiin. Kirjan lopussa on lisätehtäviä.

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Taikamaan tehtäviä. Tekstitaitoja

Toisen luokan tehtäväkirjassa on luovan kirjoittamisen ja ymmärtävän lukemisen tehtäviä. Kirjassa tutustutaan eri tekstilajeihin ja harjoitellaan oman tekstin tuottamista.

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Taikamaan tehtäviä. Käsialakirjoitusta

Ei enää saatavilla.

Käsialakirjoitusta-kirjassa harjoitellaan suurten ja pienten kirjainten sekä sanojen ja lauseiden kirjoittamista. Mukana on myös vasenkätisten mallit. Kertaustehtävien avulla vahvistetaan kynänkäyttötaitoja. Kirjan lopussa on runsaasti lisätehtäviä.

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Erityismateriaalit

Taikamaan E-kirjojen aukeamarakenne on sama kuin perustehtäväkirjoissa, mutta tehtävät on muokattu alaspäin eriyttävään opetukseen sopiviksi. E-kirjat tunnistaa kannessa vilkuttavasta iloisesta Epeli-hahmosta. Kaikissa tehtäväkirjoissa, joissa harjoitellaan kirjaimien ja sanojen kirjoittamista, on mukana vasenkätisten mallit.

Kirjaimet ja sanat sekä Sanat ja lauseet sopivat 1-luokille, loput 2-luokkalaisten opetukseen. Kirjoissa on uudet mallikirjaimet.

Taikamaan tehtäviä Sanat ja lauseet E

Saatavilla niin kauan kuin painosta riittää.

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Taikamaan tehtäviä Oikeinkirjoitusta E

Taikamaan tehtäviä Tekstitaitoja E

Oppikirjailijat

Sinikka Raikunen

Kokenut luokanopettaja Sinikka Raikunen on kirjoittanut Otavan oppikirjoja yli 20 vuotta ja ollut kantavana voimana monissa oppikirjatyöryhmissä. Nimikkeitä yksin tai yhteistyönä on syntynyt n. 60. Raikunen on saanut Tietokirjailijat ry:n palkinnon alkuopetuksen oppikirjoista sekä Otavan Kirjasäätiön ensimmäisen oppimateriaalipalkinnon.

Lue lisää

Katariina Leino

Katariina Leino on tamperelainen lasten- ja nuortenkirjailija. Hän on myös Musiikkiteatteri Palatsin taiteellinen johtaja, näytelmäkirjailija, dramaturgi ja viiden lapsen äiti.

Lue lisää

Vinkit ja ideat

Tulosta tästä läksykortit luokkasi seinälle!

Taikamaan aapisen läksykortti >

Taikamaan lukukirjan läksykortti >

Taikamaan kouluun tutustumispaketti

Tulosta tehtävät tästä! >
Tulosta tehtävien ohjeet tästä! >

Esittelyvideo