So ein Zufall! – Otava Oppimisen palvelut

So ein Zufall!

Alakoulun A2-saksan oppimateriaali

So ein Zufall! on iloinen ja innostava A2/A1-saksan oppimateriaali, joka on täynnä toimintaa. Se ottaa huomioon erilaiset oppijat, antaa onnistumisen elämyksiä ja saa hyvälle tuulelle. Selkeä ja helppokäyttöinen materiaali joustaa erilaisten opetusjärjestelyjen mukaan.

So ein Zufall!  -tuotteita on saatavilla niin kauan kuin painoksia riittää.

 

So ein Zufall!

Oppilaan materiaalit

So ein Zufall! saa hyvälle tuulelle ja innostaa oppimaan saksan kieltä.

So ein Zufall! 1 Texte

So ein Zufall! 1 Texte

So ein Zufall! 1 -tekstikirjassa seikkailevat Heike ja Joachim, heidän ystävänsä ja perheenjäsenensä sekä Franz-Josef-koira ja Sissi-kissa. Heiken ja Joachimin mukana seurataan saksalaisten lasten elämää kotona, koulussa ja harrastuksissa. Oppilaan on helppo samaistua hahmoihin ja eläytyä tarinaan. Kirjassa on paljon lauluja, jotka piristävät opiskelun lomassa ja tukevat oppimista. Kuvia on paljon, ja ne tukevat tekstin ymmärtämistä. Useiden kappaleiden yhteydessä on myös kuvitetut teemasanastot.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Lue lisää
So ein Zufall! 2 Texte

So ein Zufall! 2 Texte

So ein Zufall! 2 -kirjassa näkökulma laajenee: Heike ja Joachim tutustuvat Berliiniin, osallistuvat luokkatovereineen kansainväliseen projektiin ja vierailevat suomalaisessa ystävyyskoulussa. Vierailun aikana tehdään vertailuja saksalaisen ja suomalaisen kulttuurin välillä. Tekstityypit vaihtelevat dialogeista autenttisiin aikatauluihin, ruokalistoihin ja Internet-sivuihin. Teemasanastojen avulla tekstien aiheita laajennetaan oppilaan omaan kokemusmaailmaan. Zeitreise-kappaleissa tutustutaan historiallisiin henkilöihin ja lisäkappaleet jatkavat saksalaisen juhlaperinteen esittelyä.

Katso sisällysluettelo tästä!

 

Lue lisää
So ein Zufall! 1 Übungen

So ein Zufall! 1 Übungen

Harjoituskirja on toiminnallinen ja oppilasta aktivoiva: tarjolla on kuullun- ja luetunymmärtämistä, kirjoittamista ja suullista tuottamista. Ääntämiseen, oppimaan oppimiseen ja itsearviointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Harjoituskirja sisältää kappalesanastot. Kappaleiden 1–13 sanat on luettu myös luokkaäänitteelle.

Katso näytesivut tästä!

Lue lisää

So ein Zufall! 2 Übungen

Harjoituskirja on toiminnallinen ja oppilasta aktivoiva: tarjolla on kuullun- ja luetunymmärtämistä, kirjoittamista ja suullista tuottamista. Ääntämiseen, oppimaan oppimiseen ja itsearviointiin kiinnitetään erityistä huomiota. Harjoituskirja sisältää kappalesanastot.

Lue lisää

Oppilaan äänitteet

Oppilaan äänitteet tukevat oikeiden ääntämismallien omaksumista alusta alkaen. Niiden avulla kielen harjoittelu on helppoa myös oppituntien ulkopuolella.

Oppilaan äänite sisältää kaikki tekstit.

So ein Zufall! 1 Oppilaan äänite (mp3, zip-tiedosto)
So ein Zufall! 2 Oppilaan äänite (mp3, zip-tiedosto)

So ein Zufall! 1 Oppilaan äänite (online)
So ein Zufall! 2 Oppilaan äänite (online)

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan oppaat

Opettajan oppaissa on vinkkejä kirjojen käyttöön A1- ja A2-kielen opetuksessa. Lisäksi ne tarjoavat taustatietoja sekä paljon mukavia aktiviteetteja ja pelejä tarvittavine monistepohjineen. Opettajan oppaat sisältävät myös vinkkejä oppilaiden omiin kansiotöihin.

Arviointimateriaalit

Arviointimateriaalit sisältävät sekä kappale- että jaksokohtaisia koetehtäviä, jotka testaavat monipuolisesti kielitaidon eri osa-alueita.

Arviointimateriaalit ovat saatavana myös CD-ROM-levyllä.

Muu materiaali

Kuullunymmärtämistehtävät ovat erillisellä CD:llä.

Oppikirjailijat

Kirsi Aaltonen-Kiianmies
Tarja Kinnunen
Mika Lintujärvi
Virpi Pere
Dieter Hermann Schmitz