Musiikin mestarit – Otava Oppimisen palvelut

Musiikin mestarit

Musiikin oppimateriaali luokille 1-6

Musiikkitunnilla lauletaan, soitetaan, kuunnellaan, sävelletään ja liikutaan. Oppiminen tapahtuu tutkimalla ja itse tekemällä. Samalla voidaan vaikka uppoutua satuihin, matkustaa maailmalla, perustaa bändi tai innostua musiikin historiasta. Musiikki on kivaa!

Musiikin mestarit

Oppilaan materiaalit

Sarjan jokaisessa osassa on tarkkaan harkitut laulukokoelmat – uutuuksia ja ikivihreitä. Lauluvalinnoissa on muistettu sekä pojat että tytöt, ja laulujen myötä liikutaan niin Suomessa kuin maailmallakin.

Musiikin mestarit 1-2

Musiikin mestarit 1–2 etenee teemoittain elokuusta toukokuuhun. Näin se tukee osaltaan alkuopetuksen eheyttävää opetusta. Kirjasta voi napata laulun sieltä täältä tai yhden teeman ympärillä voi viihtyä pitempäänkin. Jokaisen teeman yhteydessä perehdytään yhteen musiikin osa-alueeseen. Esimerkiksi kirjan ensimmäisessä jaksossa Yksin, kaksin, yhdessä panostetaan ryhmäytymiseen ja sosiaalisiin taitoihin. Musiikissa opiskellaan äänen tasoa ja pituutta sekä tutustutaan syke-käsitteeseen.

Lue lisää

Musiikin mestarit 3-4

Musiikin mestarit 3–4 -kirjassa retkeillään luonnossa ja vieraillaan musikaaleissa ja elokuvissa. Laajasta laulustosta löytyy niin vanhoja kuin uusiakin lauluja, joiden avulla musiikkia on innostavaa opiskella.

Lue lisää

Musiikin mestarit 5-6

Musiikin mestarit 5–6 -kirjassa kootaan bändi ja soitetaan poppia ja rokkia. Orkesteriin tutustutaan ihan oikean orkesterin ja oikeiden soittajien johdolla. Ja välillä tanssitaan!

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan kirjat

Opettajan oppaissa on ohjeita laulun ja soiton opettamiseen sekä kuuntelutilanteiden rakentamiseen. Liikuntaleikkiohjeita, vinkkejä integroimiseen, eriyttämiseen ja motivoimiseen sekä lisämateriaalia juhlia varten.

Saatavilla niin kauan kuin painosta riittää.

Lue lisää

Äänitteet

Musiikin mestarit CD:t 1-2 sisältävät kuuntelumateriaalia ja soittotaustoja.

Musiikin mestarit CD:t 3-4 ja 5-6 sisältävät kuuntelumateriaalien ja soittotaustojen lisäksi karaokeversioita joistakin kappaleista.

Saatavilla niin kauan kuin painosta riittää.

Oppikirjailijat

Musiikin mestarit 1–2

Liisa Kaisto
Sari Muhonen
Salla Peltola

Musiikin mestarit 3–4

Juha Haapaniemi
Elina Kivelä
Mika Mali
Virve Romppanen

Musiikin mestarit 5–6

Mika Mali
Tuuli Puhakka
Tarja Rantaruikka
Kari Sainomaa