Megafon 1 (OPS 2016) – Otava Oppimisen palvelut

Megafon 1 (OPS 2016)

Alakoulun B1-ruotsi

Megafonin avulla on helppo aloittaa ruotsin opetus.

  • Megafon tempaa mukaansa aitojen henkilöiden tarinoihin ja opettaa kielitaitoa tosielämän tarpeisiin.
  • Kielioppiräpit, videot ja pelit pitävät kaikkien mielenkiinnon yllä.
  • Digitaaliset materiaalit ja Otso-sovellus ovat todella monipuolisia ja tukevat opiskelua ja opettamista.
  • Opettajan materiaalit antavat vahvan tuen opetukseen sekä arviointiin.
  • Käyttäjän sanoin: "Megafon on nostanut ruotsin opetuksen aivan uudelle tasolle!"

Megafon noudattaa uutta opetussuunnitelmaa. Lue lisää

Katso vinkit Megafon-sarjan käyttöön etäopetuksessa

Tutustu käyttäjäetuihin

Katso hinnat

Megafon 1 (OPS 2016)

Ajankohtaista

Uutta: Otso-sovellus avaa painetun kirjan käyttäjälle äänitteet, videot, sanalistat ja kääntökortit

Otso-sovelluksen avulla oppilas voi kuunnella tekstien ja tehtävien äänitteitä sekä sanastoja omaan tahtiin. Sanastoa voi harjoitella myös selainlinkkeinä avautuvien sanalistojen ja kääntökorttien avulla. Lisäksi Otso-sovelluksella voi katsoa videoita. Otso tukee ääntämisen ja sanaston harjoittelua sekä kuullun ymmärtämistä.

Tutustu Otso-sovellukseen

Uutta: opettajan esitysmateriaali

Vaihtoehto opettajan digiopetusaineistolle on ilmestynyt! Esitysmateriaali sisältää heijastusnäkymät sekä teksti- että harjoituskirjan sivuista klikattavine vastauksineen. Materiaali sisältää myös äänitteet, videot sekä lisämateriaalia opettajalle.
Tutustu esitysmateriaaliin Opepalvelussa. Katso myös esitysmateriaalin ohjevideo.

Uutta: Megafon 1 digilisätehtävät ovat uudistuneet

Megafon 1 digilisätehtävät ovat uudistuneet. Uusi käyttöliittymä tarjoaa selkeän navigoinnin, työkalun edistymisen seuraamiseen sekä opettajalle että oppilaalle ja lisää kertaavia tehtäviä sekä sanastoon että kielioppiin. Digilisätehtävistä löytyy myös oppilaan äänite. Tutustu digilisätehtäviin Opepalvelussa.

 

Oppilaan materiaalit

Digilisätehtävät oppilaalle
Digilisätehtävät sisältävät interaktiivisia tehtäviä ja pelejä oppilaalle. Jokaiseen peruskappaleeseen kuuluu oppilaan äänite sekä 10 tehtävää kappaleen sanastoon, kielioppiin ja kulttuuriin liittyen. Digilisätehtävissä on käytössä analytiikkapalvelu, jonka avulla opettaja voi seurata helposti oppilaiden etenemistä materiaalissa.

Digikirja
Digikirjassa on tekstikirjan sisältö ääniraitoineen digitaalisessa muodossa.

Digitehtävät
Digitehtävissä on harjoituskirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Oppilas voi kuunnella itse kappalesanastot ja kuuntelutehtävät sekä äänittää omaa puhettaan. Tehtävät ovat monipuolisia: joukossa on mm. monivalinta-, järjestely- ja raahaustehtäviä sekä pelejä. Oppilas saa välittömän palautteen ja voi seurata edistymistään. Opettaja näkee sekä yksittäisen oppilaan että ryhmän tulokset omassa raportointinäkymässään.

Digipaketti
Digipaketti sisältää sekä digikirjan että digitehtävät.

Kaikissa oppilaan digituotteissa on käytössä haku- ja muistiinpanotoiminto sekä Otavan sanastot -sovellus.

 

Megafon 1 textbok

Tekstikirjan aidot tarinat ja oikeat ihmiset luovat elämyksiä ruotsin opiskeluun. Hauskat suomenkieliset Kulturtorget-osiot tarjoavat tietoa ja innostavat tiedonhakuun. Ohjatut suulliset tehtävät tekstiin ja kuvasanastoihin kannustavat suulliseen viestintään. Joustava materiaali eriyttää alas- ja ylöspäin ja tarjoaa haasteita eri tasoisille oppilaille. Raikas ja selkeä taitto tekee oppimisesta vaivatonta.

Megafon 1 oppilaan äänite, online

Megafon 1 oppilaan äänite mp3

 

 

Lue lisää

Megafon 1 övningsbok för lågstadiet

Megafon 1 harjoituskirja alakouluun sisältää runsaasti toiminnallisia tehtäviä ja yhdessä tekemistä – olennaista on viestinnällisyys ja oppijan oma aktiivisuus. Kirjassa on selkeä rakenne ja runsaasti tehtäviä erilaisille oppijatyypeille. Kappaleen alussa olevat viritystehtävät sekä ennakoivat sanastotehtävät johdattavat aiheeseen. Tehtävät etenevät perustehtävistä vaativampiin. Selkeästi merkityt ylöspäin eriyttävät tehtävät antavat haastetta nopeille oppijoille. Oppilaiden omiin mieltymyksiin perustuvat tiedonhakutehtävät innostavat ja tutustuttavat ruotsalaiseen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriin.

 

 

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto opettajalle

Digiopetusaineisto toimii opettajan apuna suunnittelussa ja oppitunnilla. Aineisto sisältää mm. teksti- ja harjoituskirjan klikattavine ratkaisuineen, äänitiedostot ja opettajan materiaalit.

Jokaiseen tekstiin liittyy video, joka syventää ja laajentaa tekstin aihetta. Videoihin saa halutessaan ruotsinkielisen tekstityksen. Megafon 1 videoissa esiintyvät mm. räppäri Jesse P., jääkiekkoilija Pasi Puistola ja ruotsinsuomalainen koululaisbändi SF Kidz.

Rakenteiden opettaminen on vaivatonta interaktiivisen kielioppiosion avulla. Monipuoliset kielioppipelit tekevät rakenteiden opiskelusta hauskaa!

Kokeiden laadinta on helppoa Rakenna koe -työkalun avulla.

Megafon 1 Opettajan materiaali alakouluun

Megafon 1 Opettajan materiaali alakouluun

Opettajan materiaali antaa opettajalle työkaluja tuntien suunnitteluun ja elävöittämiseen. Jokainen kappale alkaa selkeällä MegaTips-osiolla, joka ohjeistaa materiaalikokonaisuuden käytössä ja tarjoaa monenlaisia vinkkejä oppitunneille. Helppokäyttöisessä opettajan materiaalissa on runsaasti lisämateriaalia, mm. kuvasanasto- ja kulttuuritoritehtäviä sekä useita pareittain tai ryhmissä pelattavia pelejä. Materiaali sisältää myös äänitekäsikirjoitukset.

Opettajan materiaali on saatavana painettuna (mustavalkoinen) tai verkkojulkaisuna.

Tutustu Opettajan materiaalin näytesivuihin

Lue lisää

Megafon 1 Övningsbok för lågstadiet Ratkaisut (verkkojulkaisu)

Harjoituskirjan tehtävien ratkaisut on sijoitettu harjoituskirjan tehtäväpohjiin.

Lue lisää

Megafon 1 Arviointimateriaali (verkkojulkaisu)

Arviointimateriaali sisältää eritasoisia tehtäviä kaikista kirjan perusteksteistä, kuvasanastoista ja rakenteista. Materiaali sisältää 8 juonellista koetta (joista 4 on alaspäin eriyttäviä) ja 4 suullista koetta. Tuntikäyttöön tarkoitetut tekstikohtaiset sanakokeet helpottavat opettajan arkea.

Arvointimateriaaliin liittyy myös erillinen tuote Arviointimateriaali äänite mp3. Äänite on ladattavissa Opepalvelusta.

Lue lisää
Megafon 1 Luokkaäänite

Megafon 1 Luokkaäänite

CD sisältää kirjan tekstit ja niiden sanastot, kuvasanastot, laulut ja kuullunymmärtämistehtävät.

Lue lisää

Megafon 1 Oppimisen tuki alakouluun (verkkojulkaisu)

Oppimisen tuki on erityisopettajan laatima materiaali alaspäin eriyttämiseen. Materiaali sisältää kappalekohtaiset käsittelyvihjeet sekä lisämateriaalia lähinnä erityisopettajan käyttöön. Arviointimateriaalissa on valmiita alaspäin eriyttäviä kokeita.

Tutustu Oppimisen tuen näytesivuihin

Lue lisää

Äänitteet

Megafon 1 Luokkaäänite

Megafon 1 Luokkaäänite

CD sisältää kirjan tekstit ja niiden sanastot, kuvasanastot, laulut ja kuullunymmärtämistehtävät.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Anna Blom

Skribent och dokumentärfilmare. Har bakgrund i både Sverige och Finland, och vill leva i båda länderna. Min passion är att berätta berättelser med text, ljud eller bild eller alltihop på samma gång.

Lue lisää

Mikaela Friis

Toimin ruotsin opettajana ja opetusharjoittelun ohjaajana Turun normaalikoulussa, sekä yläkoulussa että lukiossa. Opetan myös ruotsia äidinkielenä koulumme IB-oppilaille. Pidän työstäni erittäin paljon. Jokaisella on ”se oma juttunsa” ja opettaminen on “minun juttuni”. On mahtavaa nähdä, miten oppilaat tunneilla innostuvat ja heittäytyvät mukaan. On siksi ollut myös hieno mahdollisuus lähteä tekemään materiaalia, joka voisi innostaa oppilaita heittäytymään mukaan ruotsin opiskeluun joka tunti.

Lue lisää

Siri Liukkala

Olen ruotsin opettaja Helsingin normaalilyseosta. Opetan ruotsia yläkoulussa ja lukiossa sekä ohjaan opetusharjoittelijoita. Valttikorttejani luokassa ovat energisyys ja oma innostuneisuus ruotsin kieltä kohtaan; ilon pyrin tartuttamaan myös oppilaisiin. Olen kotoisin Vilppulasta, ja pieni maalaistyttö elää minussa edelleenkin. Vapaa-ajalla nautin ulkoilusta: kesäisin pyöräilen ja suunnistan, talvisin hiihdän. Megafon-sarjan tekeminen on minulle mieluisa ammatillinen haaste.

Lue lisää

Sari Pukonen

Olen syntynyt ja kasvanut Ruotsissa ja kahdenkymmenen siellä vietetyn vuoden jälkeen päätynyt Pohjanmaan kautta Turkuun. Toimin ruotsin ja saksan opettajana Luostarivuoren yläkoulussa ja olen myös mukana vetämässä koulumme ruotsin kielikylpyluokkia. Ruotsin kieli on minulle kovin rakas ja Megafon-sarjan tekeminen on ollut mahdottoman hauskaa ja antoisaa.

Lue lisää

Sari Kokkonen, Mikaela Friis, Siri Liukkala ja Sari Pukonen (Opettajan materiaali 1)
Kati Kling (Oppimisen tuki)
Minna Simola ja Miia Tiirikainen (Arviointimateriaali 1)

Lue lisää

Vinkit ja ideat

Ystävänpäivä

Tehtävä

Ratkaisu

Seuraavien tehtävien vastukset löytyvät Opepalvelusta:

Tiedonhakutehtävä: Suomi
Tehtävä

Tiedonhakutehtävä: Ruotsi
Tehtävä

Matresa-peli
Pelilauta
Pelikortit

Sanaperhepeli
Pelikortit

Substantiivien taivutus
Pelipohja

Lucianpäivä
Lucia

Joulu
Joulu teksti
Joulu tehtävät

Pääsiäinen
Pääsiäistehtäviä

Pääsiäisvisa UUSI

Pääsiäisvisa vastaukset