Hauska matka Aapinen ja Lukukirja – Otava Oppimisen palvelut

Hauska matka Aapinen ja Lukukirja

Alkuopetuksen äidinkieli ja kirjallisuus

Mukaansatempaava matka vie lapset lukemisen ja kirjoittamisen maailmaan. Satupurren mukana lapset tutustuvat uusiin paikkoihin ja erilaisiin kulttuureihin. Matkan aikana kaikki saavat itselleen sopivaa harjoitusta ja tukea.

Katso hinnat ja tilaustiedot tästä >

Hauska matka Aapinen ja Lukukirja

Oppilaan materiaalit

Hauska matka aapinen

Aapisseikkailun hauskat kertomukset siivittävät lukemaan oppimista. Eritasoisille lukijoille on tarjolla entistä enemmän vaihtoehtoja, joten eriyttäminen on Hauska matka Aapisen avulla helppoa. Hauska matka Aapinen antaa jokaiselle mahdollisuuden oivaltaa ja oppia.

Lue lisää

Hauska matka lukukirja

Satupurren vauhdikkaat matkat jatkuvat tokaluokkalaisten Lukukirjassa. Majakkasaaren väen kanssa tutustutaan erilaisiin kulttuureihin, kuten Kreikan perinteisiin olympiakisoihin, Egyptiin, Intiaan, Etelämantereen jäätiköille, Islantiin, sademetsän yöhön, Lontoon nähtävyyksiin ja Lappiin rakovalkean ääreen.

Lue lisää

Matkaopas kirjaimista sanoihin

Opettaa kirjainmuodot. Kirjainten lisäksi kirjoitetaan sanoja. Saatavilla myös eriyttävään opetukseen. Ensimmäiselle luokalle.

Lue lisää

Matkaopas sanoista lauseisiin

Johdattaa luokittelemaan sanoja, muodostamaan lauseita ja laatimaan viestejä. Ensimmäiselle luokalle.

Lue lisää

Matkaopas kynän kiemuroihin

Kehittää käden hienomotoriikkaa, vahvistaa käden ja silmän yhteistyötä sekä innostaa tarkkaan työskentelyyn. Harjoitusvihko on tarkoitettu oppilaille, jotka tarvitsevat vielä käden motoriikan harjoitusta. Ensimmäiselle luokalle.

Lue lisää

Matkaopas ymmärtävään lukemiseen 1

Kehittää tarkkaa lukemista ja vahvistaa lukutekniikkaa, ohjaa oppilasta muistamaan lukemaansa ja tarjoaa haasteita lukeville oppilaille. Matkaoppaaseen on myös vastauskirja. Ensimmäiselle luokalle.

Lue lisää

Matkaopas oikeinkirjoitukseen

Sisältää sanojen taivuttamista ja luokittelua sekä oikeinkirjoituksen harjoittelua sana- ja lausetasolla: sanavälit, isot alkukirjaimet ja lauseiden lopetusmerkit.Toiselle luokalle.

Lue lisää

Matkaopas lauseista tarinoihin

Sisältää monipuolista, luovaa kirjallisen ilmaisun harjoittelua. Harjoitusvihkossa tuotetaan tekstiä omien kokemusten ja mielikuvien pohjalta. Toiselle luokalle.

Lue lisää
Matkaopas käsialakirjoitukseen

Matkaopas käsialakirjoitukseen

Tehtäväkirjassa opetetaan pienet ja isot käsialakirjaimet sekä kirjainten liittäminen sanoiksi. Toiselle luokalle.

Lue lisää

Matkaopas ymmärtävään lukemiseen 2

Harjoitusvihko innostaa oppilasta pohtimaan lukemaansa ja vahvistaa lukutekniikkaa. Harjoitusvihko ohjaa oppilasta tarkkaan lukemiseen ja lukemansa hyödyntämiseen tehtävissä. Matkaopas ymmärtävään lukemiseen 2 -harjoitusvihkoon on saatavilla myös vastauskirja. Toiselle luokalle.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan kirjat

Opettajan kirjat on jaettu syksyn ja kevään osoioihin, ja niistä löytyy monipuolista materiaalia oppitunneille:

  • aukeamakohtaisissa ohjeissa on kuvaan liittyviä tehtäviä
  • kuunteluharjoituksia
  • riimittelyä sekä
  • muistamis- ja ilmaisuharjoituksia.

Materiaalista löytyvät myös kertomukset, laulujen sanat ja nuotit sekä laaja liiteosio, jossa on monipuolisia tehtäviä.

Lue lisää

Erityismateriaalit

Luen. Kirjoitan. Opin. 1

Tehtäväkirja tukee oppilaan luku- ja kirjoitustaidon kehittymistä sekä kartuttaa sanavarastoa. Helpot, samankaltaisina toistuvat perustehtävät antavat oppilaille onnistumisen kokemuksia.Tehtäväkirja soveltuu alaspäin eriyttämiseen ensimmäisen luokan keväällä, tukiopetus-materiaaliksi ensimmäiselle ja toiselle luokalle, maahanmuuttajaoppilaiden sanavaraston kartuttamiseen.

Lue lisää

Luen. Kirjoitan. Opin. 2

Alaspäin eriyttävä tehtäväkirja tukee luku- ja kirjoitustaidon kehittymistä sekä kartuttaa sanavarastoa. Sopii erityisesti maahanmuuttajaoppilaille.

Lue lisää

Matkaopas kirjaimista sanoihin eriyttävään opetukseen

Työkirjassa harjoitellaan kirjaimia ja kirjoitetaan tavuja ja sanoja iloisten Hauska matka -hahmojen johdattamina.

Lue lisää

Matkaopas sanoista lauseisiin eriyttävään opetukseen

Työkirja johdattaa iloisten Hauska matka -hahmojen mukana luokittelemaan sanoja, muodostamaan lauseita ja laatimaan viestejä.

Lue lisää

Lisämateriaalit

Hauska matka aapisseikkailu

Eriyttävä materiaali aapisen tueksi tai itsenäiseksi kokonaisuudeksi. CD-rom sisältää eritasoisia luetunymmärtämistehtäviä. Aapisseikkailua on saatavilla sekä yksittäiskappaleina että koululisenssillä.

Lue lisää

Hauska matka juhlaopas

Näytelmiä, loruja ja kuoroesityksiä koulun juhliin. Mukana myös tietoa juhlapäivistä alkuopetusluokille.

Lue lisää

Kirjoitelmien ideaopas opettajille

Innostaa luovan kirjoittamisen opettamiseen. Sisältää tarinoiden aiheita, alkuja ja käsittelyvihjeitä. Antaa virikkeitä erilaisten tekstityyppien ideoimiseen ja tuottamiseen.

Lue lisää

Matkamusiikkia 1 ja 2

Kaksi cd:tä täynnä hauskoihin matkoihin liittyviä lauluja elävöittämään oppitunteja. Laulujen sanat ja nuotit löytyvät Opettajan kirjasta.

Musiikki: Jussi Rasinkangas

Lue lisää

Hauska matka keppinuket ja näytelmävihko

Toiminnallisiin oppitunteihin kuuluvat myös näytelmät. Hauska matka keppinukkepaketissa on näytelmävihko sekä kartongista askarreltavat keppinuket Hauska matka Aapisen ja Lukukirjan hahmoista. Aanan, Eemun, Tanen ja Kipan lisäksi mukana ovat myös keppinuket touhuleista ja Satupurren eläimistä.

Satupurren eläimet Iisi-kissa, Sulo-koira, Lalla-kani, Nono-vuohi ja papukaija Papa ovat saatavilla myös suloisina käsinukkeina. Tiedustelut ja tilaukset Satu-Bertta Oy, www.satubertta.fi.

Lue lisää

Pelipaketti ja Leimasinpaketti

Kolme iloista ja äidinkielen taitoja kartuttavaa peliä: Seikkailusaari ja Kirjaimet koriin -lautapelit sekä Kirjaimista sanoiksi -noppapeli. Hauskasta leimasinpaketista löytyy kymmenen leimasinta Aapisen ja Lukukirjan sankareista.

Lue lisää

Hauska matka Kuvaamataidon ja käsityön ideoita

Hauska matka Aapisen ja Lukukirjan aiheisiin perustuvia monipuolisia ja innostavia kuvaamataidon ja käsityöaskartelun ohjeita alkuopetukseen. Jokaisesta työstä on kuva sekä selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet tarvikkeineen. Liitteessä lisäksi kuvia toteutuksista.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Tuula Kallioniemi
Sinikka Raikunen
Mika Kolehmainen
Jussi Rasinkangas
Pirjo Saari