Saljut!

Venäjän alkeiskurssi lukion lyhyeen venäjään ja aikuisopetukseen

Saljut! antaa hyvät valmiudet toimia sujuvasti käytännön puhetilanteissa. Kuullun ymmärtämistä ja suullisen viestinnän taitoja harjoitellaan alusta alkaen. Mielenkiintoiset ja hauskat dialogit johdattavat opiskelijan juonelliseen kertomukseen, jossa tutustutaan venäläiseen elämänmenoon ja tapakulttuuriin. Kukin opintokokonaisuus sisältää dialogit, ohjatut sanasto- ja tilanneharjoitukset, rakenneharjoitukset sekä tietoiskuja venäläisestä elämäntavasta. Opiskelijalle tarjotaan selkeät opiskelutavoitteet ja keinot seurata itse omaa edistymistään.

Saljut!

Opiskelijan materiaalit

Opiskelijan materiaalit sisältävät oppikirjat ja lisäharjoituksia. Tule mukaan Pietariin venäläisen Lenan ja suomalaisen Pekan opastamana!

Saljut! 1

Kirjan tapahtumapaikkana on Pietari ja sen lähiympäristö. Kirjasssa opitaan tekemään tuttavuutta, kertomaan työ- ja asuinpaikasta, neuvomaan tietä ja esittäytymään. Lisäksi tutustutaan venäläiseen ravintolaan ja opitaan keskustelemaan lempiruoista ja -juomista sekä toimimaan venäjäksi emäntänä tai isäntänä ja käymään pöytäkeskustelua.

Lue lisää

Saljut! 2

Sarjan toisessa osassa matkaa jatketaan Moskovaan ja Siperiaan, venäläiseen arkeen ja juhlaan. Kirjassa tutustutaan Moskovaan ja sen historiaan, Venäjän maantieteeseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun, harrastuksiin ja juhliin Suomessa ja Venäjällä sekä käydään ostoksilla.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan materiaali sisältää kokeet ja luokkaäänitteet.

Oppikirjailijat

Valeri Alikov
Riitta Keränen
Maria Nikiforow
Natalia Patrikainen