Open Road

Open Road avaa tien englannin kieleen ja kulttuuriin. Sarjan avulla opettaja voi helposti eriyttää ja luoda opetustuokiot ryhmän tason ja kiinnostuksen mukaan sekä tarjota kullekin opiskelijalle sopivan reitin ja vauhdin.

Open Road on poistuva sarja, ja tuotteita on saatavilla enää rajoitetusti.

Tutustu uuteen A1-englannin sarjaamme Insights!

Open Road

Opiskelijan materiaalit

Suosikkisarjan monipuolisen materiaalin avulla voi opetukseen valita sopivan vauhdin ja reitin sekä suunnitella tunnit ryhmän tason ja kiinnostuksen mukaan. Autenttiset tekstit edustavat nykyenglantia parhaimmillaan. Opiskelijoille on kurssikirjojen rinnalla tarjolla myös digikirjat, ilmaiseksi ladattavat mp3-äänitteet sekä sähköisiä sanasto- ja kielioppitehtäviä verkossa. Kts. Sähköinen materiaali.

Laiteriippumaton digikirja toimii tietokoneella, tabletilla ja useilla älypuhelimilla. Otavan digikirjan käyttölisenssi on voimassa neljä vuotta ja hinta on painettua oppikirjaa edullisempi. Digikirjoja on saatavissa hyvin varustetuista verkkokirjakaupoista.

Opettajat ja opiskelijat ovat olleet mukana kehittämässä digikirjojamme. Jatkamme kehitystyötä palautteen perusteella. Uudet ominaisuudet päivittyvät myös ostettujen digikirjojen käyttölisensseihin.

Open Road digikirjoja voi käyttää rinnan painettujen kanssa. Niissä molemmissa on pedagogisesti laadukas sisältö.

Digikirjan monipuoliset ominaisuudet antavat lisäarvoa opiskeluun. Mukana on myös kappaletekstien ja kuunteluharjoitusten äänitteet. Opiskelua helpottavat muistiinpanomahdollisuus, tekstin korostus, kirjanmerkki ja haku.

Lue lisää Otavan digikirjoista ja tutustu opastusvideoon osoitteessa: otava.fi/digikirjat.

Open Road Course 1

Kurssilla 1 keskustellaan nuorten identiteetistä, perhe- ja ihmissuhteista sekä vapaa-ajasta. Suullisen kielitaidon puolella harjoitellaan kommunikaatiostrategioita, tutustutaan taitotasoihin sekä harjoitellaan ääntämistä. Kieliopissa kerrataan mm. aikamuotoja.
Digikirja valmistunut.

Open Road 1 opiskelijan mp3-äänite

Lue lisää

Open Road Course 7

Kursilla 7 pohditaan ajankohtaisia globaaleja ilmiöitä ja kestävää kehitystä eri näkökulmista. Suullisen kielitaidon puolella harjoitellaan puheen pitämistä. Keskeistä kielioppia kerrataan ja sanastoa kartutetaan ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen. Ylioppilaskokeen tehtävätyypit tulevat tutuiksi. Digikirja valmistuu syksyksi 2014.

Open Road 7 opiskelijan mp3-äänite

Lue lisää

Open Road Course 8

Suullisen kielitaidon kurssilla harjoitellaan puhumista ja puheen ymmärtämistä erilaisissa tilanteissa hauskojen harjoitusten ja vaativien tekstien avulla. Sanasto kertautuu kun aihepiirisanoastojen sanastot otetaan käyttöön omissa suullisissa tuotoksissa. Tutustutaan erilaisiin viestintästrategioihin ja pohditaan eri tilanteisiin sopivia kielimuotoja. Digikirja valmistunut.

Open Road 8 opiskelijan mp3-äänite

Lue lisää

Opiskelijan verkkomateriaali ja ladattavat mp3 äänitteet

Sanasto ja kielioppitehtäviä on kurseihin 1-7. Lisänä on Web Quest -projektitehtäviä, Travel Guide -opi oppimaan osiot ja Extra-osiot kappaleiden lukemisen avuksi. Opiskelijan mp3-äänitteet sisältävät kaikki kirjojen tekstit ja ääntämisharjoitukset.

Tästä materiaaliin

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Sähköinen opetusaineisto
Sarjan kaikki sähköiset opettajan materiaalit ovat kätevästi samassa paikassa, mikä tekee opettamisesta entistä sujuvampaa. Helposti navigoitavassa aineistossa ovat sarjan opettajan oppaat, kieliopin opetusdiat ja äänitteet. Uutuutena aiempiin opettajan materiaaleihin verrattuna ovat tuntityöskentelyä helpottavat esiin klikattavat tehtävien ratkaisut ja koetyökalu, jonka avulla voi vaivattomasti räätälöidä omille ryhmilleen sopivat kokeet ja vastausarkit. Kursseihin 1-6 on laadittu myös kokoavia koetehtäviä, jotka soveltuvat erinomaisesti myös kokeeseen valmistaville tunneille.

Vuosilisenssillä toimivaa kurssit 1-8 kattavaa sähköistä opetusaineistoa käytetään Otavan Opepalvelun kautta.

Myös monipuolinen opiskelijan verkkomateriaali on liitetty tähän aineistoon. Opiskelijat voivat käyttää verkkomateriaalia ilmaiseksi www.otava.fi sivun kautta.

* Kurssit 1-8
* Opettajan oppaat
* Aukiklikattavat ratkaisut kirjojen tehtäviin
* Koetyökalut
* Kieliopin esitysaineistot
* Kurssikohtaiset itsenäisen opiskelijan materiaalipaketit (lv 2013-14)
* Opiskelijan verkkomateriaali Tästä materiaaliin

Open Road 1-8 Opettajan oppaat

Opettajan oppaat ovat oivallinen apu opettajalle kurssien ja oppituntien suunnitteluun ja toteutukseen sekä mm. tukiopetukseen. Oppaissa on kurssikohtainen ajankäyttösuunnitelma, kappaletekstien esittelyt ja tekstien käsittelyvinkkejä, lisätehtäviä mm. tekstien suomentamisen avuksi, ääntämisharjoituksia, tehtävien ratkaisut sekä heijastettavassa että monistettavassa koossa, Opi oppimaan -tehtäviä ja asiaa arvioinnista. Kuhunkin kurssiin kuuluu myös tukipaketti kurssin kielioppiasioiden kertaamiseen tai tukiopetustunneille.
Oppaat ovat saatavina sekä printattuina että pdf-muotoisina verkkojulkaisuina.

Lue lisää

Open Road 1-7 Arviointimateriaali

Kattavissa kurssikohtaisissa koepaketeissa on 5 valmista kurssikoetta. Näiden lisäksi on erillisiä kappalekohtaisia sanastokokeita, kappalesanastoihin liittyviä tehtäviä, kielioppitehtäviä yksittäisistä kielioppiasioista, kokoavia kielioppitehtäviä, luetun- ja kuullunymmärtämistehtäviä sekä kirjoitelman otsikoita, joista voi itse koota mieleisensä kokeen.Kuuntelutehtävien äänitteet ovat kurssin luokka CD:llä. Kaikki koepaketin tehtävät ovat myös sarjan sähköisen opetusaineiston koetyökalussa.
Kursseihin 1-6 on laadittu myös ylioppilaskokeen rakenne- ja sanastokokeen tyyppisiä kokoavia tehtäviä, jotka on liitetty sähköisen opetusaineiston arviointiosaan.
Arviointimateriaalit ovat saatavina sekä printattuina että pdf- ja ja rtf-muotoisina verkkojulkaisuina.
DIGIKOKEET kursseihin 1-3 lukuvuodeksi 2015-16!

Näytesivuja

Lue lisää

Open Road sähköinen opetusaineisto

Materiaali käsittää kurssien 1-8 opettajan oppaat, aukiklikattavat ratkaisut kirjojen tehtäviin, koetyökalut, kieliopin esitysaineistot, kurssikohtaiset itsenäisen opiskelijan materiaalipaketit, ja sen kautta pääsee tunnilla käyttämään myös opiskelijan verkkomateriaalia. Mukana myös KungFu Writing -kommentointi-sovellus. Kts. Sähköinen materiaali.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Jim McWhirr
Originally a native of the English Midlands, I, Jim McWhirr, have been living in Finland since 1997, teaching English both in sixth-form colleges and as a freelance business English teacher. I’m currently working as an English and Theory of Knowledge teacher in the IB section at Mattlidens Gymnasium. In addition to teaching, I have been active developing teaching materials, most notably for the Etälukio project.

Jaakko Mäki
Olen Jaakko Mäki ja opetan englantia Kaarilan lukiossa Tampereella. Olen jo aika kokenut oppikirjailija (Blue Planet, Culture Café, Grammar Rules!, Abienglanti), mutta taas on tie auki uudelle sarjalle.
Vapaa-ajalla tykkään lukea: jos minulla ei ole kirja kesken tai uusi alussa, tulee ihan alaston olo!

Teijo Päkkilä
Olen Teijo Päkkilä Seinäjoen lukiosta, jossa opetan englantia ja toimin apulaisrehtorina. Olen nyt siirtynyt kahvilasta avoimelle tielle eli ennen tätä sarjaa olin mukana tekemässä Culture Café -materiaalia. Vaikka hiukseni harvenevat ja harmaantuvat, ei innostukseni englannin kieltä ja opetuksen kehittämistä kohtaan ole laantunut. Erityisesti olen kiinnostunut taitotasojen ja kielisalkun käyttämisestä luokkatyöskentelyssä. Kyseisestä aiheesta olen myös luennoinut aina silloin tällöin. Vapaa-aikana pompin (innokkaasti) joko trampoliinilla tai sitten säiden salliessa lumilaudalla hyppyreistä.

Marjut Sadeharju
Olen Marjut Sadeharju ja ollut Open Roadilla alusta lähtien. Kirjaprojekti on ollut jännittävä kokemus ja olen saanut paljon kokemusta mm. markkinoinnista ja tiedonhakutaitoni ovat kehittyneet. Jos nyt joku kysyisi lähtisinkö tähän uudelleen, vastaisin kyllä, koska meidän tiimimme on aivan mahtava ja kokouksiin on aina ollut kiva tulla.

Riitta Silk
Olen Riitta Silk. Joku saattaa minut tunteakin, koska olen ollut Tampereen normaalikoulussa ohjaavana opettajana yli 30 vuotta. Oppikirjojen tekeminen lienee salainen rakkauteni (Culture Café, Grammar Rules!, Abienglanti ja myriadi muuta materiaalia), sillä taas on tie auki edessäpäin.
Elämänohjeeni: If at first you don’t succeed, try, try again. Se pätee myös puutarhanhoitoon.

Elina Karapalo (Open Road 2 -)
Olen Elina Karapalo, tamperelainen maisteri, joka päätyi puolivahingossa englannin opiskelijaksi, mutta huomasinkin kohtalon vieneen minut juuri sinne minne pitikin! Englannin kieli ja kulttuuri sekä niiden opettaminen ovat ”the best thing since sliced bread”. Valmiiksi siivutettua leipää tarvitaan elämässäni sukkuloidessani kodin, työn ja muun ihanan välillä. Opetan Tampereen aikuislukiossa aikuisia lähi-, etä- ja verkko-opetuksessa sekä yhdistelmätutkintoa suorittavia nuoria. Oppimateriaalia olen laatinut mm. verkkokursseille ja Suomen englanninopettajien yhdistykselle.

Lue lisää