¡Nos vemos! (LOPS 2021)

¡Nos vemos! uudistuu LOPS 2021:een

B2- ja B3-espanjan ¡Nos vemos! -sarja suuntaa uuteen opetussuunnitelmaan käyttäjien toiveita toteuttaen, entistä viestinnällisempänä ja samalla selkeytensä sekä monipuolisuutensa säilyttäen. Oppikirjat ¡Nos vemos! 1-6 ilmestyvät sekä painettuina että digitaalisina ja kirjat 7 ja 8 digitaalisina sekä mahdollisesti painettuina. Painetun kirjan käyttäjille julkaistaan tuntityöskentelyä helpottamaan esitysmateriaali ja digikirjan käyttäjille digiopetusaineisto.

 • ¡Nos vemos! rakentuu opiskelijan tarpeista käsin ja tarjoaa rikkaan näkymän espanjankieliseen maailmaan ja kulttuuriin.
 • Tehtäviä uudistetaan: sanastotehtäviä lisätään, osa tehtävistä muutetaan suullisiksi ja niiden viestinnällisyyttä korostetaan entisestään.
 • Kappalesanastot tulevat kuunneltaviksi.
 • Tavoitteen asetteluun, oppimaan oppimiseen ja itsearviointiin liittyviä osuuksia selkeytetään.

¡Nos vemos! tukee opetustyötäsi

 • Opepalvelussa voit jatkossa luoda omia opintojaksoja ja liittää niihin sisältöjä eri LOPS 2021 -moduuleista. Lisäksi voit lisätä aineistoon omia materiaalejasi.
 • Opepalvelussa voit käyttää oppimateriaalin rakennetta sellaisenaan tai muuttaa sisältöjen järjestystä.
 • ¡Nos vemos!-sarjaan on saatavilla uusi Analytiikkapalvelu arvioinnin tueksi.
 • Uudet digikokeet ja Abitti-kokeet tukevat arviointia entistä monipuolisemmin.
 • Painetun kirjan käyttäjät saavat digitaaliset rikasteet käyttöönsä Opiskelijan maailmasta sekä osan myös uuden Otso-sovelluksen kautta. Tutustu Otso-sovellukseen tarkemmin täällä >

Löydät ajankohtaista LOPS 2021 -tietoa täältä >

Tutustu tarkemmin ¡Nos vemos! -sarjaan ja katso edut

Tutustu uudistetun ¡Nos vemos! -sarjan digiopetusaineiston demoon >

 • Digiopetusaineiston sivuilla on välilehtiä, jotka on nimetty Taso 1 ja Taso 2.
 • Demoversiossa Taso 2 on opettajan näkymä, jossa ratkaisut saa esiin napauttamalla.

Katso ¡Nos vemos!-webinaarin tallenne >

Tutustu etuihin ja katso hinnat. Lue lisää LOPS 2021 -digipaketeista täältä >

Ajankohtaista

Syksy 2021

 • ¡Nos vemos! 1
 • ¡Nos vemos! 2

Kevät 2022

 • ¡Nos vemos! 3 (1/2022)

Syksy 2022

 • ¡Nos vemos! 4
 • ¡Nos vemos! 5

Kevät 2023

 • ¡Nos vemos! 6

Syksy 2023

 • ¡Nos vemos! 7
 • ¡Nos vemos! 8

Opiskelijan materiaalit

¡Nos vemos! 1

¡Nos vemos! 1 (LOPS21) sisältää lukion B3-espanjan moduulin VKB31 Perustason alkeet 1.

Tulossa huhtikuussa 2021.

¡Nos vemos! 1 on suunnattu yläkoulun 8. luokalle ja lukion B3-oppimäärän moduuliin VKB31.
Sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan espanjaan maailmankielenä, opetellaan toimimaan rutiininomaisissa viestintätilanteissa kulttuurille ominaisella tavalla ja harjoitellaan ääntämisen perusteita. Aiheet esitellään monipuolisin tekstein ja ne etenevät tervehtimisestä ja esittäytymisestä kahvilassa asioimiseen, perheestä kertomiseen ja harrastuksiin.

Lue lisää

¡Nos vemos! 1 digikirja

¡Nos vemos! 1 (LOPS21) sisältää lukion B3-espanjan moduulin VKB31 Perustason alkeet 1.

Tulossa elokuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 2

¡Nos vemos! 2 (LOPS21) sisältää lukion B3-espanjan moduulin VKB32 Perustason alkeet 2.

Tulossa elokuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 2 digikirja

¡Nos vemos! 2 (LOPS21) sisältää lukion B3-espanjan moduulin VKB32 Perustason alkeet 2.

Tulossa lokakuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 3

¡Nos vemos! 3 (LOPS21) sisältää lukion B3-espanjan moduulin VKB33 Perustason alkeet 3.

Tulossa tammikuussa 2022.

Lue lisää

¡Nos vemos! 3 digikirja

¡Nos vemos! 3 (LOPS21) sisältää lukion B3-espanjan moduulin VKB33 Perustason alkeet 3.

Tulossa helmikuussa 2022.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

¡Nos vemos! 1 digiopetusaineisto

¡Nos vemos! 1 digiopetusaineisto (LOPS21) sisältää opettajan materiaalin sekä opiskelijan digikirjan lukion B3-espanjan moduuliin VKB31 Perustason alkeet 1.
Tulossa elokuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 1 esitysmateriaali

¡Nos vemos! 1 esitysmateriaali (LOPS21) sisältää opettajan materiaalin sekä opiskelijan painetun kirjan lukion B3-espanjan moduuliin VKB31Perustason alkeet 1.
Tulossa elokuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 1 digikokeet

¡Nos vemos! 1 digikokeet (LOPS21) sisältää digikokeet lukion B3-espanjan moduuliin VKB31 Perustason alkeet 1.
Tulossa syyskuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 1 Abitti-kokeet

¡Nos vemos! 1 Abitti-kokeet (LOPS21) sisältää Abitti-kokeet lukion B3-espanjan moduuliin VKB31 Perustason alkeet 1.
Tulossa syyskuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 2 digiopetusaineisto

¡Nos vemos! 2 digiopetusaineisto (LOPS21) sisältää opettajan materiaalin sekä opiskelijan digikirjan lukion B3-espanjan moduuliin VKB32 Perustason alkeet 2.
Tulossa lokakuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 2 esitysmateriaali

¡Nos vemos! 2 esitysmateriaali (LOPS21) sisältää opettajan materiaalin sekä opiskelijan painetun kirjan lukion B3-espanjan moduuliin VKB32Perustason alkeet 2.
Tulossa elokuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 2 digikokeet

¡Nos vemos! 2 digikokeet (LOPS21) sisältää digikokeet lukion B3-espanjan moduuliin VKB32 Perustason alkeet 2.
Tulossa lokakuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 2 Abitti-kokeet

¡Nos vemos! 2 Abitti-kokeet (LOPS21) sisältää Abitti-kokeet lukion B3-espanjan moduuliin VKB32 Perustason alkeet 2.
Tulossa lokakuussa 2021.

Lue lisää

¡Nos vemos! 3 digiopetusaineisto

¡Nos vemos! 3 digiopetusaineisto (LOPS21) sisältää opettajan materiaalin sekä opiskelijan digikirjan lukion B3-espanjan moduuliin VKB33 Perustason alkeet 3.
Tulossa helmikuussa 2022.

Lue lisää

¡Nos vemos! 3 esitysmateriaali

¡Nos vemos! 3 esitysmateriaali (LOPS21) sisältää opettajan materiaalin sekä opiskelijan painetun kirjan lukion B3-espanjan moduuliin VKB33Perustason alkeet 3.
Tulossa tammikuussa 2022.

Lue lisää

¡Nos vemos! 3 digikokeet

¡Nos vemos! 3 digikokeet (LOPS21) sisältää digikokeet lukion B3-espanjan moduuliin VKB33 Perustason alkeet 3.
Tulossa maaliskuussa 2022.

Lue lisää

¡Nos vemos! 3 Abitti-kokeet

¡Nos vemos! 3 Abitti-kokeet (LOPS21) sisältää Abitti-kokeet lukion B3-espanjan moduuliin VKB33 Perustason alkeet 3.
Tulossa maaliskuussa 2022.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Kirsi-Marja Kokkonen-Lozano

Opetan espanjaa ja englantia Helsingin kuvataidelukiossa ja Kallion lukiossa. Opettajana pyrin herättämään opiskelijoissani kiinnostuksen kielen ja kulttuurin opiskeluun laajasti ja pidemmällä tähtäimellä, koska yhtäältä pienikin kielitaito on kielitaitoa, josta voi hyötyä ja iloita, toisaalta kielenoppijana ei ole koskaan valmis, vaan oppiminen jatkuu läpi elämän. Tämänhetkistä työtilannettani voisin kuvata niin, että koetan parhaimman kykyni mukaan seilata selville vesille pedagogisesti mielekkäiden tuntityöskentelytapojen ja käytänteiden kanssa lukion kovasti kohutun digiloikan jälkimainingeissa.

Olen ollut mukana Otavan espanjan oppimateriaalihankkeissa jo vuodesta 2010. Ensimmäinen espanjan hankkeemme oli neliosainen ¡Dime! sarja lukioon ja aikuisopiskelijoille. Myöhemmin olin mukana tekemässä opettajan oppaan tehtävistöineen Mundo Hispano -videomateriaaliin ja viimeiset vuodet ovatkin sitten menneet ¡Nos vemos! -sarjan parissa, jonka viimeisen osan saimme juuri valmiiksi ja jonka parissa nyt aletaan uudistustyöhön opetussuunnitelman muuttuessa.

 

Eric Lipchis

Hola, me llamo Eric Lipchis y soy autor nativo en ¡Nos vemos! Nací en Buenos Aires y con 9 años me mudé a Barcelona con mi familia. Mi padre es argentino y mi madre es española, por eso crecí con un vocabulario muy amplio y un gran interés por el lenguaje. De hecho, es mi herramienta de trabajo principal.

Trabajo como periodista y guionista, me encanta contar historias y entretener. Siempre que es posible, incluyo humor y alegría en los guiones. Algo importante para aprender un nuevo idioma. Con una sonrisa, todo se aprende mejor.

Aunque este libro no es sólo una posibilidad de aprender un idioma, es la oportunidad de acercarse a una cultura diferente, de conocer nuevas personas y ampliar nuestros horizontes personales y laborales.

¡Un abrazo y disfruta del camino!

 

Anna Palmio

Opetan espanjaa lukiossa ja yläasteella Helsingissä. Minulla on kokemusta sekä B-espanjan että A-espanjan opettamisesta.

On aina yhtä kiehtovaa todistaa, miten vieraan kielen taito lähtee liikkeelle nollasta ja kehittyy mahdollisesti hyvinkin pitkälle. Opetustyössä minua kiinnostaa kommunikatiivisuus ja suullisen kielitaidon harjoittaminen heti alkumetreistä lähtien. Myös kielitieto saa minut innostumaan. Pyrin hyödyntämään havainnollistavia ja toiminnallisia työtapoja ja pitämään kanavan auki myös luokkahuoneen ulkopuoliseen maailmaan.

Lähdin oppikirjailijaksi ¡Nos vemos! -sarjaan, sillä koin mielenkiintoisena haasteena pohtia kielen oppimisen suuntaviivoja. Olen aina valmistanut paljon omaa materiaalia oppilailleni, joten oppimateriaalin tuottaminen ei tuntunut vieraalta ajatukselta. 

Olen myös ohjannut työpajoja kielten opettajille aiheena erikoisalani flamenco sekä kielen opiskelun yhdistäminen liikkumiseen.

 

María Brígida Savilaakso

Olen opettanut espanjaa alakoulusta lukioon sekä vapaan sivistystyön piirissä yhteensä n. 20 vuoden ajan. Vuodesta 2018, jolloin ryhdyin ¡Nos vemos! -sarjan toimittajaksi, opetustyö on ollut sivuroolissa.  Toimittaja-tekijäyhdistelmä on tarjonnut minulle hienoja uusia haasteita ja avannut entistä laajemman perspektiivin oppimateriaaleihin ja niiden lainalaisuuksiin.

Pyrkimykseni opettajana on auttaa opiskelijoita espanjan kielen hahmottamisessa ja käyttöön ottamisessa. Opetusyössä suosin kielen eri osa-alueiden monipuolista harjoittelemista viestinnällisyydestä käsin, sillä opiskelijan toive ja päämäärä on yleensä nimenomaan kommunikoiminen heille uudella maailmankielellä.  Arvostan opiskelijan näkökulmasta laadittuja, selkeästi eteneviä materiaaleja, ja se on myös tavoitteeni oppikirjailijana.

Olen aikaisemmin ollut laatimassa ¡Dimeä!, Otavan lukioon ja aikuisopetukseen suunnattua espanjan oppikirjasarjaa. Kokemus vei niin mukanaan, etten epäröinyt hetkeäkään, kun sain kuulla ¡Nos vemos! -projektista, jota onkin ollut suuri ilo tehdä, eikä vähiten ihanien kollegojen ansiosta! On myös hienoa saada olla mukana kehittämässä digitaalisia oppimateriaaleja aikana, jolloin niiden esiinmarssi ei enää ole tulevaisuuden visio vaan mitä elävintä nykyhetkeä!