Možno!

Možno! on lyhyen venäjän kirjasarja lukioon ja aikuisopetukseen, Možno! 1 soveltuu myös yläluokille. Možno! keskittyy toimivan kielitaidon hankkimiseen ja venäläisen nykykulttuurin välittämiseen. Sarjan kieli on elävää nykyvenäjää, jota harjoitellaan monipuolisin työtavoin. Sarja herättää uteliaisuuden venäjän kieltä ja venäläistä kulttuuria kohtaan.

Tuotetta saatavilla niin kauan kuin painosta riittää.

Možno!

Opiskelijan materiaalit

Možno! 1 Tekstikirja

Možno! 1 sisältää kolme opiskelujaksoa, jotka kattavat perussanaston ja alkeiskieliopin. Tekstit muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden: suomalainen Nina matkustaa Moskovaan opiskelemaan venäjää, Ninan poika Petja opiskelee Pietarissa. Perustilanteet ja -fraasit kertautuvat systemaattisesti. Venäläistä kulttuuria, elämäntapaa ja maantuntemusta esitellään tekstein ja lauluin. Kirjan lopussa on kielioppiosio.

Lue lisää

Možno! 1 Harjoituskirja

Harjoituskirja alkaa aakkoskurssilla. Läpi kirjan harjoitellaan kaikkia kielen perustehtäviä: puhumista, kirjoittamista, kuuntelua, tekstinymmärtämistä ja kielioppia. Kappalekohtaiset harjoitukset ovat systemaattisesti samassa järjestyksessä, ja niiden lomassa opetetaan rakenteet. Joka jakson päätteeksi on kertaustehtäviä. Možno 1:n kolme opiskelujaksoa kattavat venäjän kielen alkeiskieliopin. Itsearviointisivujen ja työsalkun avulla opiskelija voi seurata omaa edistymistään.

Lue lisää

Možno! 2 Tekstikirja

Možno! 2 sisältää kolme opiskelujaksoa. Ninan ja Petjan tarina jatkuu – viimeisessä jaksossa Petja pääsee pääosaan. Kirjan aiheita ovat mm. Suomen ja Venäjän maantiede, historia ja yhteiskunta sekä työ ja tulevaisuudensuunnitelmat varsinkin nuorten näkökulmasta. Venäläistä kulttuuria, elämäntapaa ja maantuntemusta esitellään tekstein ja lauluin. Kirjan lopussa on kielioppiosio.

Lue lisää

Možno! 2 Harjoituskirja

Harjoituskirjan alussa kertautuvat Možno! 1:n asiat. Läpi kirjan harjoitellaan kaikkia kielen perustehtäviä: puhumista, kirjoittamista, kuuntelua, tekstinymmärtämistä ja kielioppia. Kappalekohtaiset harjoitukset ovat systemaattisesti samassa järjestyksessä, ja niiden lomassa opetetaan rakenteet. Joka jakson päätteeksi on kertaustehtäviä. Itsearviointisivujen ja työsalkun avulla opiskelija voi seurata omaa edistymistään.

Lue lisää

Možno! 3 Tekstit ja harjoitukset

Možno! 3 sisältää kaksi opintojaksoa; samoissa kansissa ovat sekä tekstit että harjoitukset. Ensimmäisen jakson teemana on venäläinen kulttuuri, jota lähestytään uudesta, mielenkiintoisesta näkökulmasta. Toisessa jaksossa tutustutaan nuorisoa, yhteiskuntaa, ympäristöä ja politiikkaa käsitteleviin teksteihin.

Lue lisää

Možno! 1 Opiskelijan äänite

Opiskelijan äänite (2 CD:tä) sisältää aakkoskurssin harjoitukset, teksteihin liittyvät kuuntelut ja suurimman osan kuunteluharjoituksista.

Lue lisää

Možno! 2 Opiskelijan äänite

Opiskelijan äänite (CD) sisältää tekstien ja Kartinnaja galereja -osioiden kuuntelut.

Lue lisää

Možno! 3 Opiskelijan äänite

Opiskelijan äänite (CD) sisältää tekstien kuuntelut.

Lue lisää

Možno! 1 Ratkaisut ja äänitetekstit

Ratkaisuvihko sisältää harjoitusten ratkaisut ja äänitetekstit. Saatavilla myös verkkojulkaisuna (pdf).

Lue lisää

Možno! 2 Ratkaisut ja äänitetekstit

Ratkaisuvihko sisältää harjoitusten ratkaisut ja äänitetekstit. Saatavilla myös verkkojulkaisuna (pdf).

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Možno! 1 Opettajan opas

Opettajan oppaassa on kappalekohtaiset ohjeet ja lisämateriaalit sekä kokeet ratkaisuineen. Saatavilla myös verkkojulkaisuna (pdf).

Lue lisää

Možno! 2 Opettajan opas

Opettajan oppaassa on kappalekohtaiset ohjeet ja lisämateriaalit sekä kokeet ratkaisuineen. Saatavilla myös verkkojulkaisuna (pdf).

Lue lisää

Možno! 3 Opettajan opas

Opettajan oppaassa on kappalekohtaiset ohjeet ja lisämateriaalit sekä kokeet ratkaisuineen. Sisältää myös ratkaisut ja äänitetekstit. Saatavilla myös verkkojulkaisuna (pdf).

Lue lisää

Možno! 1 Luokkaäänite

Luokkaäänite (2 CD:tä) sisältää aakkoskurssin kuuntelut, teksteihin liittyvät kuuntelut, kuunteluharjoitukset sekä laulut.

Lue lisää

Možno! 2 Luokkaäänite

Luokkaäänite (2 CD:tä) sisältää teksteihin liittyvät kuuntelut, kuunteluharjoitukset sekä laulut.

Lue lisää

Možno! 3 Luokkaäänite

Luokkaäänite (2 CD:tä) sisältää teksteihin liittyvät kuuntelut, kuunteluharjoitukset sekä laulut.

Lue lisää

Možno i tak! 1 & 2 dvd

Možno i tak! 1 -ohjelmassa venäläiset kertovat itsestään, ammateistaan ja mielenkiinnon kohteistaan. Ohjelmassa on perusfraaseja ja käytännön selviytymistilanteita.
Možno i tak! 2 Kartinnaja galereja -ohjelmassa ensimmäisestä osasta tutut henkilöt kertovat suhteestaan työhön ja vapaa-aikaan. Aiheina ovat myös venäläinen kulttuuri ja sen ominaispiirteet. Ohjelmassa liikutaan Pietarissa ja Moskovassa.
Paketti sisältää erilliset vihkot, joissa on ohjelmien käsikirjoitukset. 1-osan vihkossa on lisäksi tehtäviä.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Marja Jegorenkov

Sirpa Piispanen

Tuula Väisänen (Možno! 1)

Tomi Huttunen (Možno! 3)