Megafon+

Ruotsin kertausmateriaali

Megafon+ on innostava ruotsin kertausmateriaali peruskouluun ja lukion 0-kurssille. Kirja kertaa peruskoulun keskeistä kielioppia, laajentaa opiskelijan sanavarastoa ja vahvistaa kielitaitoa ennen lukion kurssien aloittamista.

Tekstit ja tehtävät ovat samassa kirjassa. Kirja sisältää kahdeksan kappaletta, jotka voi käydä läpi haluamassaan järjestyksessä.

Aitojen ihmisten tarinat innostavat opiskelemaan.

 

Megafon on myös Facebookissa.
Sivulla oppikirjailijat jakavat vinkkejä ja linkkejä.

 

 

Megafon+ -kansi

Opiskelijan materiaalit

Digikirja
Digikirjassa on kirjan sisältö ääniraitoineen digitaalisessa muodossa. Oppilas voi kuunnella itse kappalesanastot ja kuuntelutehtävät sekä äänittää omaa puhettaan. Tehtävät ovat monipuolisia: joukossa on mm. monivalinta-, järjestely- ja raahaustehtäviä sekä pelejä. Oppilas saa välittömän palautteen ja voi seurata edistymistään. Opettaja näkee sekä yksittäisen oppilaan että ryhmän tulokset omassa raportointinäkymässään.

Kaikissa oppilaan digituotteissa on käytössä haku- ja muistiinpanotoiminto sekä Otavan sanastot -sovellus.

Digilisätehtävät
Digilisätehtävät tarjoavat sanasto- ja rakennepelejä ja -tehtäviä painettujen kirjojen käyttäjille. Oppilaat voivat myös tehdä ja jakaa omia sarjakuviaan luokan seinällä. Mukana on myös kappaleäänitteet.

Megafon+ -kansikuva yläkoulu.

Megafon+

Megafon+ kertaa peruskoulun keskeistä kielioppia ja laajentaa oppilaan sanavarastoa mielenkiintoisten aiheiden kautta. Tekstit ja tehtävät ovat samassa kirjassa. Kirja sisältää kahdeksan teemaa (kappaletta), joita lähestytään aitojen ihmisten kautta. Kirjaan on haastateltu mm. Niclas Grönholmia ja Sara Forsbergia. Myös ruotsalainen ja suomenruotsalainen kulttuuri ovat keskiössä.

Kappaleita ei tarvitse käydä läpi järjestyksessä, vaan opettaja ja oppilaat voivat valita teemoja oman mielenkiinnon mukaan. Kappalekohtaiset kielioppia kertaavat tehtävät painottavat suullista kielitaitoa. Kirjan lopussa on kielioppikooste tehtävineen. Näissä tehtävissä painottuvat oppilaan kirjalliset valmiudet.

Megafon+ sopii erinomaisesti lukioon peruskoulun ruotsia kertaavaksi materiaaliksi. Tekstien aihepiirit sopivat hyvin myös lukioikäisille ja keskeinen kielioppi kertaantuu luontevasti osana kappaleita.

Yhdistetyn teksti- ja tehtäväkirjan lisäksi julkaistaan Megafon+ -digikirja, digiopetusaineisto, digilisätehtävät, arviointimateriaali sekä luokkaäänite.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Megafon+ Digiopetusaineisto

Digiopetusaineisto toimii opettajan apuna suunnittelussa ja oppitunnilla. Aineisto sisältää mm. kirjan klikattavat ratkaisut, äänitiedostot ja opettajan materiaalit.
Jokaiseen tekstiin liittyy video, joka syventää ja laajentaa tekstin aihetta. Videoihin saa halutessaan ruotsinkielisen tekstityksen.

Lue lisää

Megafon+ Arviointimateriaali (VJ)

Arviointimateriaali (Word-tiedosto) ilmestyy syksyksi 2018.

Lue lisää

Megafon+ Luokkaäänite

Äänite sisältää kirjan tekstit ja niiden sanastot sekä kuullunymmärtämistehtävät. Luokkaäänite ilmestyy syksyksi 2018.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Anna Blom

Skribent och dokumentärfilmare. Har bakgrund i både Sverige och Finland, och vill leva i båda länderna. Min passion är att berätta berättelser med text, ljud eller bild eller alltihop på samma gång.

Lue lisää

Mikaela Friis

Toimin ruotsin opettajana ja opetusharjoittelun ohjaajana Turun normaalikoulussa, sekä yläkoulussa että lukiossa. Opetan myös ruotsia äidinkielenä koulumme IB-oppilaille. Pidän työstäni erittäin paljon. Jokaisella on ”se oma juttunsa” ja opettaminen on “minun juttuni”. On mahtavaa nähdä, miten oppilaat tunneilla innostuvat ja heittäytyvät mukaan. On siksi ollut myös hieno mahdollisuus lähteä tekemään materiaalia, joka voisi innostaa oppilaita heittäytymään mukaan ruotsin opiskeluun joka tunti.

Lue lisää

Siri Liukkala

Olen ruotsin opettaja Helsingin normaalilyseosta. Opetan ruotsia yläkoulussa ja lukiossa sekä ohjaan opetusharjoittelijoita. Valttikorttejani luokassa ovat energisyys ja oma innostuneisuus ruotsin kieltä kohtaan; ilon pyrin tartuttamaan myös oppilaisiin. Olen kotoisin Vilppulasta, ja pieni maalaistyttö elää minussa edelleenkin. Vapaa-ajalla nautin ulkoilusta: kesäisin pyöräilen ja suunnistan, talvisin hiihdän. Megafon-sarjan tekeminen on minulle mieluisa ammatillinen haaste.

Lue lisää

Sari Pukonen

Olen syntynyt ja kasvanut Ruotsissa ja kahdenkymmenen siellä vietetyn vuoden jälkeen päätynyt Pohjanmaan kautta Turkuun. Toimin ruotsin ja saksan opettajana Luostarivuoren yläkoulussa ja olen myös mukana vetämässä koulumme ruotsin kielikylpyluokkia. Ruotsin kieli on minulle kovin rakas ja Megafon-sarjan tekeminen on ollut mahdottoman hauskaa ja antoisaa.

Lue lisää