Opinto-ohjaus: Etevä (LOPS 2021)

Etevä tuo uutta lukion opinto-ohjaukseen

Lukion uuden opetussuunnitelman mukainen Etevä on selkeä ja olennaiseen keskittyvä digitaalinen opinto-ohjauksen materiaali. Se mukautuu opinto-ohjaajan omaan tyyliin ja painotuksiin. Etevä tukee nuoren pohdintoja ja tulevaisuuden valintoja. Jokainen on hyvä jossakin.

Etevä-sarjan vahvuudet

  • Etevä on positiivinen ja kannustava.
  • Digikirja tarjoaa paljon aktiivista tekemistä ja ohjattuja päivittyviä suunnitelmia.
  • Etevä ohjaa jokaista löytämään omat vahvuutensa ja rakentamaan tulevaisuuttaan.
  • Etevä antaa työkaluja opintoihin ja työuraan liittyvään päätöksentekoon.
  • Kiinnostavat opinto- ja uratarinat tukevat opiskelijan pohdintoja omasta tulevaisuudesta ja perehdyttävät käytännönläheisesti eri vaihtoehtoihin.

Tuemme opetustyötäsi

  • Etevän rakenne mahdollistaa materiaalien monipuolisen hyödyntämisen OP1- ja OP2-opintojaksojen ohella myös ryhmänohjauksessa.
  • Etevä tukee lukiossa annettavaa henkilökohtaista ohjausta.
  • Opepalvelussa voit jatkossa luoda omia opinto-ohjausjaksoja ja liittää niihin sisältöjä eri LOPS 2021 -moduuleista.
  • Opepalvelussa voit käyttää oppimateriaalin rakennetta sellaisenaan tai muuttaa sisältöjen järjestystä. Voit myös lisätä aineistoon omia materiaalejasi.
  • Etevä-sarjaan on saatavilla uusi Analytiikkapalvelu, jonka avulla voit kätevästi seurata opiskelijan edistymistä.

Tutustu tarkemmin Etevä-sarjaan ja katso edut

Lue oppikirjailijoiden artikkeli: Viisi vinkkiä Etevän hyödyntämiseen lukion opinto-ohjauksessa >

Tutustu Etevän digiopetusaineistoon Opepalvelun Tutustu materiaaleihin -osiossa 30 päivän ajan >

Katso Etevä-webinaarin tallenne >

Tutustu etuihin ja katso hinnat. Lue lisää LOPS 2021 -digipaketeista täältä >

Oppilaan materiaalit

Etevä digikirja

Etevä (LOPS21) digikirja sisältää lukion opinto-ohjauksen moduulit OP1 Minä opiskelijana ja OP2 Jatko-opinnot, työelämä ja tulevaisuus.

Tulossa tammikuussa 2021.

Digikirja tarjoaa välineitä lukio-opintojen ja ylioppilastutkinnon suunnitteluun. Digikirjassa tutustutaan myös jatko-opintoihin ja tulevaisuuden työelämään ja tehdään niihin liittyviä suunnitelmia. Etevä kannustaa tunnistamaan omat vahvuudet ja osaamisen. Digikirjan avulla kehitetään opiskelutaitoja ja pohditaan tavoitteita ja motivaatiota. Myös omaan hyvinvointiin, jaksamiseen ja voimavaroihin kiinnitetään huomiota.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Etevä digiopetusaineisto

Etevä (LOPS21) digiopetusaineisto sisältää opettajan materiaalin sekä opiskelijan digikirjan lukion opinto-ohjauksen moduuleihin OP1 Minä opiskelijana ja OP2 Jatko-opinnot, työelämä ja tulevaisuus.

Tulossa tammikuussa 2021.

Digiopetusaineisto tarjoaa opinto- ja ryhmänohjaajalle monipuolista materiaalia ja hyödyllisiä työvälineitä. Jokaisessa jaksossa on lisätietoa lukujen teemoista, vinkkejä tehtävien ja tarinoiden käsittelyyn, keskustelutehtäviä sekä erilaisia tulostettavia lomake- ja suunnittelupohjia.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Antti Humalamäki on työskennellyt opinto-ohjaajana vuodesta 2007, lukiossa noin kahdeksan vuotta. Hänellä on myös historian ja yhteiskuntaopin aineenopettajan pätevyys. Antti on ollut kymmenen vuoden ajan ohjauksen kehittäjäopettaja Espoossa, ja sen kautta hänellä on kokemusta monista hankkeista ja opetussuunnitelmatyöstä. Hän on ollut mukana laatimassa muun muassa Espoon ohjaussuunnitelmia ja laadukkaan ohjauksen mallia. Antti on toiminut vertaismentorina ja ollut mukana tekemässä Reitti-oppikirjaa peruskoulun ohjaukseen.

Henri Huovinen on työskennellyt opinto-ohjaajana ja psykologian opettajana vuodesta 2015. Tällä hetkellä hän on huipulla urheilevien lukiolaisten opinto-ohjaaja. Henrillä on kokemusta ohjaus- ja valmennustyöstä 15 vuoden ajalta. Hän on kouluttautunut päämäärätietoisesti psyykkisen valmentamisen, liikuntapsykologian ja ratkaisukeskeisyyden aloilla. Henri on ollut mukana kehittämässä opinto-ohjausta Ohjausosuuskunta Otteessa ja tehnyt verkko-ohjausta, uravalmennusta ja vahvuuspedagogiikkaan liittyvän kirjan Otteelle. Hän on moninkertainen breakdancen suomenmestari, tanssinopettaja ja ammattilaisten kouluttaja.