¡Nos vemos! Spanska (B2)

Spanska för grundskolan!

¡Nos vemos! är Otavas läromedelsserie i B2-spanska och introducerar eleverna till det spanska språket. Via vardagliga kommunikationssituationer får eleverna bekanta sig med kulturen i den spansktalande världen.

  • ¡Nos vemos! motiverar eleverna att använda språket. Vi övar kommunikation och muntlig förmåga från start.
  • Texterna representerar många olika texttyper med ett naturligt språk.
  • Materialet innehåller rikligt med uppgifter på olika nivåer. Uppgifterna går från enkla till svårare och fokuserar på grammatiska strukturer som behövs för att kunna kommunicera. Grammatiken presenteras på ett tydligt sätt.
  • Ljudinspelningarna och videoklippen som tagits fram för läromedlet innehåller olika språkvarianter. I digiboken finns en inspelningsfunktion, som möjliggör effektiv uttalsträning.
  • Varje kapitel avslutas med uppgifter som repeterar vokabulär och grammatik. I slutet av boken finns en omfattande repetitionsdel med facit.
  • Till en början fokuserar vi på spanskan i Spanien och längre fram bekantar vi oss med Latinamerika och den spanska som talas där.

De mångsidiga materialen ger valfrihet

  • Läroböckerna utkommer både tryckt och digitalt.
  • De interaktiva uppgifterna i digiboken gör det möjligt att repetera och arbeta i egen takt.
  • Om ni använder digiboken kan läraren ta stöd av det digitala materialet för läraren. För de som använder det tryckta materialet finns ett presentationsmaterial.
  • Digiprov och word-prov som går att redigera underlättar bedömningen.
¡Nos vemos! Spanska (B2)

Studentmaterial

¡Nos vemos! Curso 1 Spanska

¡Nos vemos! Curso 1 Spanska

I den första delen i serien bekantar vi oss med språkområdet och det spanska språkets ställning som världsspråk. Vi lär oss grunderna i det spanska uttalet och lär oss hälsa, presentera oss, berätta om vår familj, våra hobbyer och språkkunskaper samt göra en beställning på ett café.

 

¡Nos vemos! Curso 1 har utkommit!

Läs mer
¡Nos vemos! Curso 2 Spanska

¡Nos vemos! Curso 2 Spanska

I den andra delen i serien lär vi oss klara av olika situationer vi ställs inför som turister samtidigt som vi utvidgar våra kunskaper om språkområdet. Teman som tas upp i boken är bland annat att beställa på café och restaurang, att göra uppköp och att fråga efter information.

 

¡Nos vemos! Curso 2 har utkommit!

Läs mer

Lärarmaterial

Till serien hör både ett digitalt material för läraren, som bygger på digiboken, och ett presentationsmaterial som är ämnat för lärare som använder de tryckta böckerna. Båda lärarmaterialen innehåller läroboken, videoklipp, ljudfiler och tilläggsmaterial för läraren. Lärarmaterialen gör det bland annat lättare att rätta uppgifter.

Ljudfilerna går också att ladda ner i Otavas Lärarrum.

Som bedömningsmaterial kan du välja mellan digiprov eller ett provpaket med redigerbara prov i wordformat.

Författare

Kirsi-Marja Kokkonen-Lozano

Eric Lipchis

Anna Palmio

María Savilaakso