Magazin.de tyska (GLP 2016)

Ett nytt läromedel till B2/B3-tyska! Serien följer den nya läroplanen.

Weniger ist mehr!

Magazin.de koncentrerar sig på det väsentliga i tyska språket och kulturen ur ungdomarnas synvinkel. De mångsidiga texterna är tematiskt och språkligt ur ungdomarnas vardag och uppmuntrar till olika arbetssätt.

Strukturerna har noga valts ut utgående från olika typer av kommunikationssituationer. De presenteras kort och koncist.

Det finns gott om övningar, som görs individuellt, i par eller i grupp. Under de första kurserna ligger tyngdpunkten på muntliga kommunikationssituationer och enkla skriftliga övningar som på ett naturligt sätt anknyter till dem. Det finns även gott om övningar där ungdomarna får lyssna och öva på uttal.

Magazin följer den nya läroplanen, läs mera här>

 

Magazin.de tyska (GLP 2016)

Studentmaterial

Magazin.de 1 tyska

Passar åk 8 och den första kursen i gymnasiet (B3)

I Magazin.de 1 får du följa med Vanessas, Lukas, Felix och Karolines liv och vardag. Samtidigt får du bekanta dig med det tyska språket och de tyskspråkiga länderna i världen. Du lär dig presentera dig själv, dina vänner, dina hobbier, din familj och skolan.

Magazin.de 1 har utkommit på svenska!

Bekanta dig med Magazin.de 1!

Magazin.de 1 Ljudfiler för eleven, mp3

Magazin.de 1 Ljudfiler för eleven, applikation

Läs mer

Magazin.de 2 tyska

Passar åk 9 och den andra kursen i gymnasiet (B3)

Magazin.de 2 för dig till Österrike. På resan får du soffsurfa och bekanta dig med Wiens sevärdheter och festivaler. Du lär dig stämma träff på café, handla i affärer och sköta olika praktiska arragemang under resan.

Magazin.de 2 har utkommit på svenska!

Bekanta dig med Magazin.de 2!

Magazin.de 2 Ljudfiler för eleven, mp3

Magazin.de 2 Ljudfiler för eleven, applikation

Läs mer

Magazin.de 3 tyska

Passar den första B2-kursen och den tredje B3-kursen i gymnasiet

Är det snart veckoslut och du har inget att göra? Skulle du kunna föreställa dig att bo på ett tåg ett helt år? Öppna Magazin.de 3 och ta del av vad unga gör på sin fritid i Tyskland, kolla in hur udda intressen någon kan ha och följ med andra intressanta teman! Samtidigt får du repetera hur du berättar om dig själv, din fritid, dina intressen, din familj och ditt boende.

Magazin.de 3 har utkommit på svenska!

Bekanta dig med Magazin.de 3!

Magazin.de 3 Ljudfiler (mp3, packad .zip-fil)

Magazin.de 3 Ljudfiler, tracklista

Magazin.de 3 Ljudfiler (applikation)

Läs mer

Magazin.de 4

Passar den andra B2-kursen och den fjärde B3-kursen i gymnasiet

Vad är spagettiglass? Varför talar man tyska i Brasilien? Vad innebär en huvudskakning i Bulgarien? Magazin.de 4 ger svar på de här frågorna och många fler. Du hör också en finländsk utbyteselev berätta om sina erfarenheter i Tyskland och du lär dig berätta om Finland på tyska.

Magazin.de 4 har utkommit på svenska!

Bekanta dig med Magazin.de 4!

Magazin.de 4 Ljudfiler (mp3, packad .zip-fil)

Magazin.de 4 Ljudfiler (applikation)

Läs mer

Magazin. de 5 tyska

Passar den tredje B2-kursen och den femte B3-kursen i gymnasiet

Vad är bra i livet? Hur påverkar digitalisering och teknologi våra liv? Magazin.de 5 erbjuder olika perspektiv på de här frågorna. I den här kursen lär du dig bland annat att berätta om olika livsskeden, de som varit och de som är framför dig. Du får också lära dig om medianvändning och matvanor.

Magazin.de 5 har utkommit på svenska!

Bekanta dig med Magazin.de 5!

Magazin.de 5 Ljudfiler (mp3, packad .zip-fil)

Magazin.de 5 Ljudfiler (applikation)

Läs mer
Magazin.de 6 Tyska

Magazin.de 6 Tyska

Passar den fjärde B2-kursen och den sjätte B3-kursen i gymnasiet

Die Berlinale eller Wacken Open Air, vilken låter mer intressant? Finns det månne Ämpelmännchen på Märchenstraβe?
Magazin.de 6 tar dig med på en kulturresa där du får lära känna musik, konst, muséer och litteratur. Kultur både syns och hörs i vardagen. Under den här kursen lär du dig också att berätta hur kultur finns i ditt liv. Du får också lära dig uttrycka och motivera dina åsikter.

Magazin.de 6 Tyska har utkommit!

Bekanta dig med Magazin.de 6!

Magazin.de 6 Ljudfiler (mp3, packad .zip-fil)

Magazin.de 6 Ljudfiler (applikation)

Läs mer
Magazin.de 7 tyska

Magazin.de 7 tyska

Passar den femte B2-kursen och den sjunde B3-kursen i gymnasiet

Snart är gymnasietiden förbi och du ska fatta beslut kring studier, arbete, eget boende, egen ekonomi och mycket annat som framtiden för med sig. Det här är teman som du får bekanta dig med i Magazin.de 7. Hur lär du dig studera mer effektivt? Skulle du vilja studera i Tyskland? Vad vill du göra efter skolan? Och vad händer då karriär och pengar inte längre känns viktiga? Och som grädde på moset – Haribos gelébjörnar.

Magazin.de 7 Tyska har utkommit!

Bekanta dig med den finska bokens innehållsförteckning här!

Magazin.de 7 Ljudfiler (mp3, packad .zip-fil)

Magazin.de 7 Ljudfiler (applikation)

Läs mer
Magazin.de 8 tyska

Magazin.de 8 tyska

Passar den sjätte B2-kursen och den åttonde B3-kursen i gymnasiet

Hur ser livet ut vid en trelandspunkt eller i en ekoby? Hur kan klimatförändringarna och den teknologiska utvecklingen påverka vår vardag i framtiden? Varför flyttar människor bort från sina hemländer? Hurdan ser den jord ut som vi lämnar till kommande generationer?

I den här kursen lär du dig berätta om miljön och naturfenomen, hållbara sätt att leva samt orsakerna till och konsekvenserna av migration. Dessutom bekantar du dig med internationella organisationer och FN:s målsättningar för en hållbar utveckling.

Magazin.de 8 Tyska har utkommit!

Bekanta dig med den finska bokens innehållsförteckning här!

Magazin.de 8 Ljudfiler (mp3, packad .zip-fil)

Magazin.de 8 Ljudfiler (applikation)

Läs mer

Lärarmaterial

Digitalt material för läraren

I det digitala materialet för läraren finns bland annat pedagogiska tips, svaren till övningarna i läroboken och elevens digibok som inbegriper ljudfiler och ett videomaterial.

Bedömningsmaterial

Till serien hör bedömningsmaterial i form av redigerbara word-uppgifter, digiprov och Abitti-prov. Bedömningsmaterialet innehåller rikligt med övningar lik dem i läroboken. Uppgifter finns från bokens olika delar (Thema, Text, Ratgeber, Kulturcoupon).

De redigerbara word-materialet består av text- och ljudfiler (inte videon och videouppgifter). Läraren kan redigera uppgifterna och flytta dem till olika plattformar, T.ex. Abitti.
Digiproven ger en ny dimension till bedömningen och underlättar lärarens arbete. Digiproven förbereder inför elektroniska studentproven. I digiproven finns förutom uppgifterna i word-materialet även videor samt uppgifter på basen av dem.
Abitti-proven består av samma provuppgifter som i digiproven och de redigerbara word-proven (inte videon och videouppgifter). Läraren kan redigera uppgifterna. Uppgifterna är sammanställda i ett färdigt paket som läraren lätt kan föra in i Abitti-plattformen.

Läs mer om Otavas digiprov!

Författare

Pia-Helena Bär

Ines Crocker (früher Paul)

Ritva Tolvanen

Heidi Östring (o.s. Äijälä)