Våga!

Handbok i yrkessvenska

Uusi ammatillisen koulutuksen ruotsin oppikirja soveltuu kaikkien ammattialojen ruotsin kielen opetukseen. Se käsittelee innostavasti työelämän keskeisiä viestintätilanteita.

Vågan avulla opiskelija saa valmiudet viestiä suullisesti ja oppii kirjoittamaan työelämässä tarvittavia tekstejä.

Våga! - puhu rohkeasti ruotsia!

Våga!

Opiskelijan materiaalit

Våga!

Kaikille ammattialoille sopivan käsikirjan taso ja laajuus on mitoitettu ammatilliseen koulutukseen sopivaksi. Keskeinen ruotsin kielioppi kerrataan. Harjoitukset ovat monipuolisia ja käytännönläheisiä. Perustehtävien lisäksi on soveltavia, yhteistyökykyä harjoittavia tehtäviä. Kirjassa on työelämään liittyviä, havainnollistavia kuvasanastoja. Soveltuu myös itsenäiseen opiskeluun!

Aihealueita:
• Opinnoista ja työstä kertominen
• Puhelin- ja sähköpostiviestintä
• Tien neuvominen sisä- ja ulkotiloissa
• Asiakaspalvelu
• Ravintolassa asioiminen

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Våga! Digitehtävät (6 kk)

Digitehtävien avulla opiskelija voi opetella alan keskeistä perussanastoa, asiakaspalvelua, kielen ymmärtämistä ja tekstin tuottamista. Digitehtävät löytyvät seuraaville aloille:

• Auto (ISBN 978-951-1-31602-2)
• Hius ja kauneudenhoito (ISBN 978-951-1-31605-3)
• Hotelli, ravintola, catering (ISBN 978-951-1-31604-6)
• Rakennus (ISBN 978-951-1-31595-7)
• Sähkö (ISBN 978-951-1-31603-9)

Våga digitehtävät ovat opiskelijan ostettavissa hyvin varustetuista verkkokirjakaupoista. Oppilaitos voi tilata opiskelijoilleen digitehtävät Kirjavälityksestä.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan oppaasta löytyy eriyttäviä tehtäviä, sanastoa ammattialoittain ja arviointimateriaali. Våga-materiaaliin kuuluu luokkaäänitteet.

Oppikirjailijat

Mariann Kaukinen

Olen toiminut ruotsin ja englannin kielen opettajana ammatillisella toisella asteella ja lukiossa vuosikymmenen ajan. Ammatillisella opettaminen on ollut antoisaa ja haastavaa. Opettajana kaipasin oppikirjaa, joka käsittelee kaikille ammattialoille yhteisiä perusasioita, joten päädyin tekemään juuri sellaisen.

Ruotsin kieli ja kulttuuri ovat lähellä sydäntäni, sillä olen kasvanut Ruotsissa. Minussa virtaa myös suomenruotsalaista verta, joten ruotsin kielen kanssa työskenteleminen ja oppikirjojen tekeminen tuntuu erittäin luontevalta.

Sari Mommo

Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus kieltenopettajana ammatillisella toisella asteella. Olen itse aina pitänyt ruotsin kielestä, vaikka lapsuuteni maisemissa Rovaniemellä en siihen paljon törmännytkään. Haluan viestittää nuorille, että elämä on yllätyksiä täynnä: et koskaan tiedä, missä ja milloin tulet tarvitsemaan ruotsin kieltä. Ammatillisessa kieltenopetuksessa parasta on käytännönläheisyys, tulevaan ammattiin harjoittelu.


Jenni Kolmisoppi
 ja Saija Tamminen-Parre (Digitehtävät)