Sun suomi

Finnish for beginners

Uusi Sun suomi -oppimateriaali opettaa monipuolisesti arkipäivän tilanteissa selviytymistä suomen kielellä. Vaihtelevat tehtävätyypit harjoittavat lukemista, kirjoittamista, kuuntelua, puhumista ja ääntämistä. Itsenäistä päättelyä tukeva opetuspedagogia kannustaa opiskelijaa omien hoksottimien hyödyntämiseen. Sun suomi sopii taitotasoille A1 ja A2. Tuoteperheeseen kuuluu oppikirjan lisäksi opettajan materiaali. Oppikirjan mukana on CD ja erillinen sanasto.

Osta Otavan verkkokaupasta.

Sun suomi

Opiskelijan materiaalit

Sun Suomi Finnish for beginners

Kirjan tehtävien avulla harjoitellaan kaikkia kielen osa-alueita. Sun suomi on jaettu neljään osioon ja jokaisen osion lopussa on harjoitussivut sekä kertaamaan innostava peli. Mukana on monenlaisia tekstityyppejä sähköposteista ja kuulutuksista dialogeihin ja kertoviin teksteihin. Kirjassa on myös suomalaisuutta ja suomalaista kulttuuria valottavia infolaatikoita sekä erillinen kielioppiosio. Oppikirja sisältää opiskelijan CD:n ja erillisen sanasto-vihkon.

Tutustu näytesivuihin
Opiskelijan CD:n sisällysluettelo
Kuuntele kappaleen äänitenäyte
Kuuntele äänitenäyte tehtävästä

Lue lisää

Sun Suomi Finnish for beginners

Sun suomi is a beginning learner’s material meant for studies in both Finland and abroad alike. The book’s text consists of oral and written communicative situations and there are also a lot of listening materials, pronunciation tasks, review exercises and information about Finland. A comprehensive Finnish-English-Finnish vocabulary booklet and a CD with the book chapters and listening exercises accompany the book. The text and tasks progress up to level A2 of the Common European Framework Reference of Languages (CEFR).

View a sample page
CD’s tracklist
Audio sample of a chapter text
Audio sample of a listening comprehension task

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan materiaali

Opettajan materiaali (pdf) on tilattavissa Otavan verkkokaupasta. Se sisältää lisätehtäviä jokaiseen kappaleeseen, tehtävien oikeat vastaukset, pieniä pedagogisia vinkkejä jokaiseen kappaleeseen ja kuunteluiden tekstit.

Sun suomi -kirjan takakannessa oleva CD on samalla opettajan luokkaäänite.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Karoliina Kuisma

FM Karoliina Kuisma asuu Yhdysvalloissa, työskentelee konsulttina kieliteknologian alalla ja opastaa kahta pientä amerikansuomalaista tytärtään kohti suomen kielen saloja. Hän on opettanut monentyyppisiä opiskelijaryhmiä Suomessa sekä toiminut vierailevana suomen kielen ja kulttuurin lehtorina Washingtonin yliopistossa Seattlessa vuosina 2004–2009.

Kristiina Kuparinen

FM Kristiina Kuparinen toimii lehtorina Laurea-ammattikorkeakoulussa. Suomi toisena kielenä -opetuksesta hän kiinnostui 1990-luvulla, minkä jälkeen hän on opettanut suomea toisena kielenä aikuisryhmille ja osallistunut alan kehityshankkeisiin ja opetussuunnitelman perusteiden laatimiseen. Yhdessä Terhi Tapanisen kanssa hän on kirjoittanut Hyvin menee! 2- ja Hyvin kuuluu! -oppikirjat. Kristiina Kuparinen on valittu vuoden 2017 suomi toisena kielenä -opettajaksi.

Terhi Tapaninen

FM Terhi Tapaninen opettaa Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa, ja hänellä on vuodesta 1997 kokemusta suomen kielen opettamisesta toisena kielenä kaikenlaisille ryhmille luku- ja kirjoitustaidottomista yliopisto-opiskelijoihin. Hän on ollut mukana s2-opetuksen kehittämistyöryhmissä, järjestänyt s2-opettajille täydennyskoulutusta sekä kirjoittanut yhdessä Kristiina Kuparisen kanssa Hyvin menee! 2- ja Hyvin kuuluu! -oppikirjat.